Пещи на дърва

Пещи на дърва за двор – традиция, вкус и топлина под открито небе

 

Пещите на дърва са сърцето на всяка истинска лятна кухня. В тях се ражда не само ароматното печено агне, но и цялата атмосфера на топли срещи със семейството и приятелите. В Раймар произвеждаме масивни външни пещи, изработени от огнеупорни материали, с възможност за вграждане в барбекю зони, кухни на открито или самостоятелно позициониране в двора.

 

Пещ за агне – за празници и спомени

 

Всяка пещ за агне в тази категория е проектирана така, че да издържа на високи температури и продължително нагорещяване. Това осигурява равномерно и бавно изпичане на цели агнета, прасенца или хлебни специалитети. Стените на пещта акумулират топлина и я излъчват равномерно, като превръщат всяко ястие в гурме изживяване.

 

Подходящи са за:

 

  • Печене на агне в пещ

  • Приготвяне на хляб, баница, козунаци, сачове и зеленчуци

  • Домашна пицария на открито

  • Градини, вили, къщи за гости, механи

 

Често задавани въпроси за пещ за агне, печене и готвене в пещ на дърва

 

1. Какво представлява пещта за агне?


Пещта за агне е масивна фурна на дърва, изградена от огнеупорни тухли и шамот/ огнеупорно лепило, предназначена за печене на цели агнета, прасенца или големи тави с месо. Тези пещи задържат и излъчват топлина равномерно, което позволява бавно, ароматно и сочно печене, без да се изсушава месото. Обикновено са част от лятна кухня, обосебена част в двора за пещта или барбекю зона.

 

2. Как се готви на пещ?


Готвенето в пещ на дърва изисква предварително нагорещяване – огънят се пали и поддържа около 3 часа, докато стените на пещта акумулират достатъчно топлина тухли побелеят. След това жарта се избутва встрани или се изважда, тавата се поставя вътре, а вратата се затваря плътно и се запечатва със "залеп" (смес от брашно, фина пепел и малко вода). Топлината се разпределя равномерно от всички страни – точно това придава неповторимия вкус на пещта.

 

3. Как се пече агне на пещ?


Печенето на агне в пещ е традиционен процес, който изисква подготовка и търпение. Цялото агне се овкусява със сол, пипер, розмарин или по вкус на главния готвач, завива се плътно с фолио и се поставя в добре загрятата пещ. Препоръчваме да не се добавя вода - най-много 1 чаша. След 2,5 - 3 часа фолиото може да се премахне, за да се получи златиста коричка, но обикновено няма нужда. Обикновено не се добавя допълнителна топлина – пещта задържа температурата достатъчно дълго.

 

4. Колко време се пече едно цяло агне на фурна – пещ?


Времето за печене зависи от размера на агнето и топлината на пещта. За цяло агне (около 10–12 кг) са необходими 3 часа печене. Препоръчително е да се пече с фолио, за да остане сочно.

 

5. Какви са предимствата на пещта на дърва пред обикновена фурна?


Пещта на дърва постига уникален вкус, невъзможен с електрически уреди. Готвенето е бавно, равномерно, без изгаряне, с натурална ароматна опушеност. В допълнение, пещта може да се използва не само за агне, но и за хляб, баници, зеленчуци, пици и козунаци. Това я прави център на всяка лятна кухня на открито.

 

Всеки сериозен домакин и истински табиетлия не би пропуснал възможността да удиви близки и приятели с прясно изпечени на пещ хлябове, пърленки, пици или сочно, бавно печено месо и най-вече агне на пещ. 

 

Пещта е отлично и разумно допълнение към градинското барбекю – докато на скарата се въртят вкусни и крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че хапването да е по-богато, по-вкусно и по-мераклийско.

 

Ароматът на дърво и опушено, който ще обгърне вашите кулинарни творения не може да бъде сравнен с нищо друго, нито пък може да бъде заместен и от най-модерните кухненски уреди. За да го постигнете ви трябват единствено пещ, дърва и мерак.

 

За първото може да разчитате на нас и нашите опитни майстори, които изработват ръчно колекцията ни от градински изделия.

 

Голяма или малка пещ може да поръчате в комбинация с някое от нашите барбекюта и така с един общ градински комплект да осигурите както вкусната скара, така и ароматния хляб.

 

Предлагаме и самостоятелна пещ с два вида облицовка - Пещ „Стандарт“ с облицовка от неоформени плочи гнайс и ръчно писани фуги и Пещ „Глиц“ с облицовка от светъл, истински естествен камък, която разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.

 

Барбекю с пещ от Раймар - гр. Кресна с цени и много снимки


Комбинираните барбекюта с пещ са идеалното решение за любителите на традиционното готвене на открито. Те съчетават удобството на модерния дизайн с традиционната топлина и вкус на храна, приготвена на дърва. В нашата категория ще намерите разнообразие от модели, които предлагат отличен баланс между качество и цена. Всяка пещ и барбекю са изработени от устойчиви материали, които гарантират дълъг живот и лесна поддръжка. Цените започват от достъпни стойности и варират в зависимост от размера, дизайна и функционалността на продукта.

 

Комбинирана пещ с барбекю – универсалност и автентичен вкус


Тези съоръжения са подходящи както за градината, така и за двора, създавайки неповторима атмосфера за семейни събирания и празници. С тях можете да печете агне, пици, хляб и месо в пещта, докато на барбекюто приготвяте шишове, чеверме, зеленчуци и други ястия. Осигурете си автентичност и практичност с комбинираните модели пещи и барбекюта, доставяни с удобна палетна доставка до адрес в цялата страна.

 

Нашите пещи са ръчна майсторска изработка и се предлагат със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология, армирани панели от термо-бетон, облицовани с естествен оформен или неоформен камък  и с метален капак за запечатване на пещта след нагорещяване.

 

Широчината на отвора на купола е 60см, като има възможност за удължаване на комина с допълнителни въздуховоди с размери 30х30см и височина 15см, както и възможност за употреба на различни аксесоари.

 

Пещта ще пристигне при вас на елементи върху индустриално пале за лесен и безпроблемен транспорт, както и с подробни инструкции за монтаж и изолация. Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа (и после да се почерпите за добре свършената работа) или да наемете майстори.

 

Имайте предвид че куполът с тегло около 200 кг и са необходими най-малко 4 човека за поставянето му. Приблизителното време за монтаж от четирима начинаещи е между 3  и 4 ч – все пак хубавите неща отнемат повече време, но за сметка на това после повече им се радваме.

 

Пещта е безценно решение, когато става въпрос за пици – любима храна на малки и големи и безспорен фаворит на всяко градинско парти.

 

Печено на пещ е стандарт за качество, но и за специален вид гостоприемство – нагостете близки и приятели с прясна, домашна, ръчно приготвена храна и бъдете сигурни, че за нея ще се говори дълго.

 

Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва


Раймар произвежда тухлени каменни пещи повече от 30 години с изключително добри отзиви от клиентите.

 

Традиционното приложение на пещите е българското автентично печене на цели агнета: пещта се нагорява, огънят изгасва, тухлите побеляват, пъха се тавата с агнето и пещта се затваря херметически с капак.

 

След 3 часа печеното се вади и събира бурни овации на масата.

Филтри
Серия облицовка
Цена
Приложи