Пещи на дърва за двор – традиция, вкус и топлина под открито небе
Пещите на дърва са сърцето на всяка истинска лятна кухня. В тях се ражда не само ароматното печено агне, но и цялата атмосфера на топли срещи със семейството и приятелите. В Раймар произвеждаме масивни външни пещи, изработени от огнеупорни материали, с възможност за вграждане в барбекю зони, кухни на открито или самостоятелно позициониране в двора.
Пещ за агне – за празници и спомени
Всяка пещ за агне в тази категория е проектирана така, че да издържа на високи температури и продължително нагорещяване. Това осигурява равномерно и бавно изпичане на цели агнета, прасенца или хлебни специалитети. Стените на пещта акумулират топлина и я излъчват равномерно, като превръщат всяко ястие в гурме изживяване.
Подходящи са за:
Печене на агне в пещ
Приготвяне на хляб, баница, козунаци, сачове и зеленчуци
Домашна пицария на открито
Градини, вили, къщи за гости, механи
Често задавани въпроси за пещ за агне, печене и готвене в пещ на дърва
1. Какво представлява пещта за агне?
Пещта за агне е масивна фурна на дърва, изградена от огнеупорни тухли и шамот/ огнеупорно лепило, предназначена за печене на цели агнета, прасенца или големи тави с месо. Тези пещи задържат и излъчват топлина равномерно, което позволява бавно, ароматно и сочно печене, без да се изсушава месото. Обикновено са част от лятна кухня, обосебена част в двора за пещта или барбекю зона.
2. Как се готви на пещ?
Готвенето в пещ на дърва изисква предварително нагорещяване – огънят се пали и поддържа около 3 часа, докато стените на пещта акумулират достатъчно топлина тухли побелеят. След това жарта се избутва встрани или се изважда, тавата се поставя вътре, а вратата се затваря плътно и се запечатва със "залеп" (смес от брашно, фина пепел и малко вода). Топлината се разпределя равномерно от всички страни – точно това придава неповторимия вкус на пещта.
3. Как се пече агне на пещ?
Печенето на агне в пещ е традиционен процес, който изисква подготовка и търпение. Цялото агне се овкусява със сол, пипер, розмарин или по вкус на главния готвач, завива се плътно с фолио и се поставя в добре загрятата пещ. Препоръчваме да не се добавя вода - най-много 1 чаша. След 2,5 - 3 часа фолиото може да се премахне, за да се получи златиста коричка, но обикновено няма нужда. Обикновено не се добавя допълнителна топлина – пещта задържа температурата достатъчно дълго.
4. Колко време се пече едно цяло агне на фурна – пещ?
Времето за печене зависи от размера на агнето и топлината на пещта. За цяло агне (около 10–12 кг) са необходими 3 часа печене. Препоръчително е да се пече с фолио, за да остане сочно.
5. Какви са предимствата на пещта на дърва пред обикновена фурна?
Пещта на дърва постига уникален вкус, невъзможен с електрически уреди. Готвенето е бавно, равномерно, без изгаряне, с натурална ароматна опушеност. В допълнение, пещта може да се използва не само за агне, но и за хляб, баници, зеленчуци, пици и козунаци. Това я прави център на всяка лятна кухня на открито.
Всеки сериозен домакин и истински табиетлия не би пропуснал възможността да удиви близки и приятели с прясно изпечени на пещ хлябове, пърленки, пици или сочно, бавно печено месо и най-вече агне на пещ.
Пещта е отлично и разумно допълнение към градинското барбекю – докато на скарата се въртят вкусни и крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че хапването да е по-богато, по-вкусно и по-мераклийско.
Ароматът на дърво и опушено, който ще обгърне вашите кулинарни творения не може да бъде сравнен с нищо друго, нито пък може да бъде заместен и от най-модерните кухненски уреди. За да го постигнете ви трябват единствено пещ, дърва и мерак.
За първото може да разчитате на нас и нашите опитни майстори, които изработват ръчно колекцията ни от градински изделия.
Голяма или малка пещ може да поръчате в комбинация с някое от нашите барбекюта и така с един общ градински комплект да осигурите както вкусната скара, така и ароматния хляб.
Предлагаме и самостоятелна пещ с два вида облицовка - Пещ „Стандарт“ с облицовка от неоформени плочи гнайс и ръчно писани фуги и Пещ „Глиц“ с облицовка от светъл, истински естествен камък, която разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.
Барбекю с пещ от Раймар - гр. Кресна с цени и много снимки
Комбинираните барбекюта с пещ са идеалното решение за любителите на традиционното готвене на открито. Те съчетават удобството на модерния дизайн с традиционната топлина и вкус на храна, приготвена на дърва. В нашата категория ще намерите разнообразие от модели, които предлагат отличен баланс между качество и цена. Всяка пещ и барбекю са изработени от устойчиви материали, които гарантират дълъг живот и лесна поддръжка. Цените започват от достъпни стойности и варират в зависимост от размера, дизайна и функционалността на продукта.
Тези съоръжения са подходящи както за градината, така и за двора, създавайки неповторима атмосфера за семейни събирания и празници. С тях можете да печете агне, пици, хляб и месо в пещта, докато на барбекюто приготвяте шишове, чеверме, зеленчуци и други ястия. Осигурете си автентичност и практичност с комбинираните модели пещи и барбекюта, доставяни с удобна палетна доставка до адрес в цялата страна.
Нашите пещи са ръчна майсторска изработка и се предлагат със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология, армирани панели от термо-бетон, облицовани с естествен оформен или неоформен камък и с метален капак за запечатване на пещта след нагорещяване.
Широчината на отвора на купола е 60см, като има възможност за удължаване на комина с допълнителни въздуховоди с размери 30х30см и височина 15см, както и възможност за употреба на различни аксесоари.
Пещта ще пристигне при вас на елементи върху индустриално пале за лесен и безпроблемен транспорт, както и с подробни инструкции за монтаж и изолация. Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа (и после да се почерпите за добре свършената работа) или да наемете майстори.
Имайте предвид че куполът с тегло около 200 кг и са необходими най-малко 4 човека за поставянето му. Приблизителното време за монтаж от четирима начинаещи е между 3 и 4 ч – все пак хубавите неща отнемат повече време, но за сметка на това после повече им се радваме.
Пещта е безценно решение, когато става въпрос за пици – любима храна на малки и големи и безспорен фаворит на всяко градинско парти.
Печено на пещ е стандарт за качество, но и за специален вид гостоприемство – нагостете близки и приятели с прясна, домашна, ръчно приготвена храна и бъдете сигурни, че за нея ще се говори дълго.
Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва
Раймар произвежда тухлени каменни пещи повече от 30 години с изключително добри отзиви от клиентите.
Традиционното приложение на пещите е българското автентично печене на цели агнета: пещта се нагорява, огънят изгасва, тухлите побеляват, пъха се тавата с агнето и пещта се затваря херметически с капак.
След 3 часа печеното се вади и събира бурни овации на масата.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Строго необходими
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени.
Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката.
Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки
System
За ефективност
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Бисквитки
За функционалности
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа.
Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Бисквитки
Маркетингови
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.