Пещи на дърва

Всеки сериозен домакин и истински табиетлия не би пропуснал възможността да удиви близки и приятели с прясно изпечени на пещ хлябове, пърленки, пици или сочно, бавно печено месо и най-вече агне на пещ. 

 

Пещта е отлично и разумно допълнение към градинското барбекю – докато на скарата се въртят вкусни и крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че хапването да е по-богато, по-вкусно и по-мераклийско.

 

Ароматът на дърво и опушено, който ще обгърне вашите кулинарни творения не може да бъде сравнен с нищо друго, нито пък може да бъде заместен и от най-модерните кухненски уреди. За да го постигнете ви трябват единствено пещ, дърва и мерак.

 

За първото може да разчитате на нас и нашите опитни майстори, които изработват ръчно колекцията ни от градински изделия.

 

Голяма или малка пещ може да поръчате в комбинация с някое от нашите барбекюта и така с един общ градински комплект да осигурите както вкусната скара, така и ароматния хляб.

 

Предлагаме и самостоятелна пещ с два вида облицовка - „Стандарт“ с облицовка от неоформени плочи гнайс и ръчно писани фуги и „Глиц“ с облицовка от светъл, истински естествен камък, която разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.

 

 

Нашите пещи са ръчна майсторска изработка и се предлагат със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология, армирани панели от термо-бетон, облицовани с естествен оформен или неоформен камък  и с метален капак за запечатване на пещта след нагорещяване.

 

Широчината на отвора на купола е 60см, като има възможност за удължаване на комина с допълнителни въздуховоди с размери 30х30см и височина 15см, както и възможност за употреба на различни аксесоари.

 

Пещта ще пристигне при вас на елементи върху индустриално пале за лесен и безпроблемен транспорт, както и с подробни инструкции за монтаж и изолация. Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа (и после да се почерпите за добре свършената работа) или да наемете майстори.

 

Имайте предвид че куполът с тегло около 200 кг и са необходими най-малко 4 човека за поставянето му. Приблизителното време за монтаж от четирима начинаещи е между 3  и 4 ч – все пак хубавите неща отнемат повече време, но за сметка на това после повече им се радваме.

 

Пещта е безценно решение, когато става въпрос за пици – любима храна на малки и големи и безспорен фаворит на всяко градинско парти.

 

Печено на пещ е стандарт за качество, но и за специален вид гостоприемство – нагостете близки и приятели с прясна, домашна, ръчно приготвена храна и бъдете сигурни, че за нея ще се говори дълго.

 

Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва


Раймар произвежда тухлени каменни пещи повече от 30 години с изключително добри отзиви от клиентите.

 

Традиционното приложение на пещите е българското автентично печене на цели агнета: пещта се нагорява, огънят изгасва, тухлите побеляват, пъха се тавата с агнето и пещта се затваря херметически с капак.

 

След 3 часа печеното се вади и събира бурни овации на масата.

Филтри
Серия облицовка
Цена
Приложи