Отстранител на остатъци от цимент и фугиращи смеси

SKU: 44/1/11: Цена за 1 брой
40 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на препарат за камък Отстранител на остатъци от цимент и фугиращи смеси от немския производител АКЕМИ: 44/1/11
Видове размери: 30/10/10см
Тегло: Разфасовка от 1л
Цена: 40лв. за 1бр. от 1л
40.00 лв
Отстранител на остатъци от цимент и фугиращи смеси 1
40 лв
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет


Препаратът е концентрирано почистващо средство с киселинен характер, което се използва за отстраняване на циментови остатъци, фуга, хоросан, мазилка, следи от вар и кристализация. Предвид киселинния му характер следва да се използва след внимателно запознаване с областите на приложение, особено по отношение на естествения камък и по отношение на въздействието му върху неблагородни метали, които могат да бъдат в близост до третираните обекти.

 

Област на приложение: 
Препаратът за отстраняване на цимент на AKEMI служи за отстраняване на остатъци от хоросан, цимент, обезцветяване под въздействието на соли върху силикатно свързани естествени камъни, както и плочки, гранитогрес, гранит, тухли и теракота, декоративен бетон, гладък бетон, устойчиви на киселини плочки и клинкер, както и керемидени и теракотени плочи. Въз основа на състава си AKEMI Отстранител на цимент е изключително подходящ и за почистване на камъни, склонни към образуване на ръжда, като напр. Serizzo, гранити Bayerwald.

Не е подходящ за варовик и други естествени камъни, които не са устойчиви на киселини като мрамор, варовик и травертин.

Неблагородни метали като желязо, цинк, алуминий и други метали от този вид могат да бъдат увредени от продукта или изпаренията му. В случай на съмнение, направете тест на незабележимо място.

Подходящ за външна и вътрешна употреба.

Указание за употреба:

  1. Навлажнете добре повърхността с вода.
  2. В зависимост от замърсяването разтворете в студена вода от 1:1 до 1:20 и нанесете.
  3. Оставете да подейства 15- 20 минути.
  4. При силно замърсяване обработете с четка.
  5. Накрая изплакнете обилно с чиста вода и най- добре поемете остатъците с прахосмукачка за вода. Повторете докато всички остатъци от препарата бъдат отстранени.

 

При поръчка на продукта се информирайте подробно за съпътстващите указания на производителя по отношение на защитните мерки и специфики на употреба, за да обезпечите правилното и безопасно прилагане на препарата за отстраняване на остатъци от цимент.

Технически данни:

Разход: около 10- 20 m²/l (неразреден)

Цвят: жълтокафяв

Плътност при 20°С: около 1 g/cm³ pH- стойност: < 1

Съхранение: около 3 години при съхранение в оригинална опаковка на хладно място без да замръзва


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.