Честит празник, приятели! Днес споделяме кои са кресненските вина, с които се гордеем...

Честит празник, приятели! Днес споделяме кои са кресненските вина, с които се гордеем...

фев 14, 2023

На почитащите Трифон и Свети Валентин: Весел и запомнящ се празник!

Хубавото вино се създава с много любов, а любовта се празнува с хубаво вино!

Ние празнуваме "в много" и подобаващо и утоляваме жаждата на българина към празничност със сладостта на простите неща. Както е казал поета: "Не мога да направя дните си по-дълги, затова ще ги направя по-добри."

Може би когато човек търси смисъла на живота, той спира да бърза и цени всеки миг... Излезте навън, на свеж въздух в красивата си градина и поканете приятелите си на барбекю с чаша вино.

Град Кресна, освен с производството на прекрасни градински изделия и естествен камък, е известна с уникалните си сортове грозде и винопроизводство. Любовта към виното датира от древно тракийско време и от поколение на поколение семейните традиции се предават в създаването на елексирната напитка.

Кресненските вина са Керацуда, Широка Мленишка, Кабарне и Мерло. Югозападният климат, многото слънце, песъчливите почви, заедно с много труд и любов в отглеждането, са причините за богатия вкус и високото качество на гроздето.

Разбира се, виното Керацуда (или царицата на вината: б.а. в превод от гръцки "Кераца": Младо момиче) е първоизточникът на най-много възхвали и почести, защото гроздето вирее само в нашия регион (Илинденци, Струмяни, Кресна и Градешница). Всеизвестната приказа за това вино, заради пивките му качества, е "Ти пий, а аз ще те стигна." ;)

Виното, барбекюто и добрата компания вървят ръка за ръка. Вярваме, че това е начинът да спрем времето и да благодарим за всеки миг.  А най-сладко е, когато сме навън, на свеж въздух, а виното е лично домашно производство!

С най-сърдечна благодарност към клиентите ни от с. Айдемир (Силистренско) за снимките и споделеното Трифонско настроение пожелаваме здраве и много добра реколта!

Празник с барбекю на село

Барбекю с пещ от Раймар - гр. Кресна

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: