Лятна кухня | Комплекти от Раймар - гр. Кресна

Хапването и готвенето на открито сред любими хора отваря както апетита, така и сърцата ни, зарежда ни с енергия и хубави емоции, прави ни по-здрави и спокойни, поради простия факт, че сме заедно и се наслаждаваме на компанията и вкусната храна.

Създайте свое място с неустоима притегателна сила в градината, което с гордост да споделяте.

Готвенето не е самотно занимание и е много по-забавно и приятно, когато включите семейството, приятелите, гостите и заедно усетите сладостта от простите неща и очарованието на домашната кухня.

А за да е още по-приятно, е нужно и да ни е удобно – когато готвим навън искаме всичко да ни е под ръка, а не да тичаме напред назад с тави и съдове.

Перфектното решение е градинската лятна кухня, която включва плот за работа, мивка за почистване и измиване и барбекю за печене, така че всичко важно около готвенето да се случва на едно място, при това красиво място, майсторски изработено с душа и ръце.

Към кухнята може да добавите и комбинация от маса с две пейки и така ще се сдобиете с пълно оборудване за много прекрасни вечери под звездите с аромат на скара на жар.

Вариантите за летни кухни, които предлагаме може да включват барбекю с мивка (в серия „Стандарт“ и „Стенари“), ъглов комплект с избрани от вас барбекю, мивка или плот и комбинация от барбекю, мивка и плот (в серия „Стандарт“ или „Глиц“).

Изделията са ръчна майсторска изработка и се предлагат с облицовка от истински естествен камък – неоформен гнайс за серия „Стандарт“, оформен мрамор, травертин или варовик за серия „Глиц“ и ръчно оформени „кокалчета“ за серия „Стенари“.

Възможни са комбинации по индивидуална заявка, включващи всичките ни видове барбекюта и пещи, както и възможност за избор на типа корито за мивката – циментово или иноксово. За всякакви въпроси и пояснения може да се свържете с нас по най-удобния за вас начин и заедно да обсъдим възможните варианти за вашата мечтана лятна кухня.

Комплектите от две изделия се доставят на елементи, върху палета, както и с подробни инструкции за монтаж. Ще са ви нужни и между 35 кг (за малък комплект) и 40 кг (за голям комплект) циментово лепило.

Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа или да наемете майстори. Приблизителното време за монтаж от трима начинаещи е между 4 и 9 ч, в зависимост от избраната конфигурация – във всеки случай отделете си един ден и после задължително се почерпете за добре свършената работа.

Доброто хранене е голяма и важна част от нашия живот. Неслучайно казваме: Човек е това, което яде. И понеже храната е наистина важна, също толкова важно е не само храненето, но и готвенето – начинът, по който приготвяме храната си е не по-малко решаващ. Защо тогава да не изнесем и готвенето, и храненето навън? Когато разполагаме с хубава, китна градина или двор, е направо грехота да не я допълним с една красива и спретната лятна кухня, в която да се вихри готвене и весело похапване.


Ако се чудите какви толкова са предимствата на лятната кухня, ето един кратък списък от нас:


  1. Чисто практично погледнато, когато готвим навън няма как в къщата ни да се застоят миризми от готвене. Всички обичаме вкусната храна и за повечето от нас готвенето е удоволствие. Но миризмата, която остава да се спотайва с часове след това, може да вгорчи вкуса на храната и цялото ни преживяване. От друга страна, когато готвим навън, миризмите нямат никакъв шанс, защото буквално се разтварят във въздуха, а не полепват по косата и дрехите ви.
  2. Всички знаем за ползите от свежия въздух. Колкото повече поемаме от него, толкова по-здрави ще бъдем. Естествената светлина също е много полезна за здравето и доброто настроение. Застоялият въздух от целодневното стоене затворени вътре е вредно за физическото и умственото здраве. Ето защо възползвайте се от възможността да готвите и да се храните на открито винаги, когато това е възможно. По-добре е за кожата, за дробовете и имунната ви система.
  3. Готвенето и храненето навън веднага ни изважда от досадната „картинка“ и ни предлага красива и омиротворяваща гледка. Колкото и добре и стилно да сте декорирали дома си, нищо не може да се сравни с морето от зелено в градината и безкрайното разнообразие от цветове в лехите. Очите ви буквално ще се напълнят с форми, текстури, красоти. Не само това, но и ще сте много по-свободни – да се отпуснете, да се поразтъпчете, да се размечтаете. Разпуснете и се насладете на гледката, която обичате, докато се наслаждавате спокойно на една по-здравословна вечеря.
  4. Когато готвим и се храним навън, семейството може да комбинира различните си активности с похапването. Децата играят в градината, вие им хвърляте по едно око, докато готвите, а те имат много повече пространство и по-малък риск от пакости и потрошени „без да искам“ предмети. А защо да не се присъедините към играта, докато храната се готви? А след като хапнете, впуснете се в още семейни забавления!
  5. Готвенето на барбекю на скара, особено когато е на открито, дава възможност за повече здравословни рецепти. Всичката мазнина се оттича в процеса на готвене, така месото става по-леко и намалявате калориите, които консумирате. Най-хубавото е, че всички хранителни вещества се запазват, дори когато печете зеленчуци всичките им благинки си остават в тях. А какво да кажем за вкуса? Скарата е цяло вълшебство. Дори да намажете с малко марината или зехтин е напълно достатъчно, за да се разгърне божествен вкус.
  6. Готвенето и храненето на открито е чудесен повод да съберете повече хора около масата и така да превърнете всяко хапване в специален повод. Поканете приятели или просто сгответе за децата. Всяко ястие ще е по-вкусно, благодарение на обстановката и спокойствието, които царят около вас, когато сте навън и печеното е в пещта. А и няма да ви пука особено, ако някой разлее или изцапа нещо – няма килими и покривки, за които да се тревожите.
  7. Не на последно място, храненето на открито може да подобри качеството на съня ви след това. Свежият въздух, хапването без напрежение ще намалят стреса и ще ви е леко на душата и тялото. Удоволствието да прекарате повече качествено време със семейство и приятели също много помага за това.


Какво ще кажете тогава да похапваме българска домашна кухня по-често навън и на открито?

Нашата лятна кухня е идеалното решение за всеки, който търси уютно и функционално място за готвене и забавление на открито. Изработена от армиран бетон и облицована с естествен камък, тази кухня е устойчива на атмосферни влияния и издръжлива на тежки кулинарни натоварвания.

 

Каменната облицовка придава на лятната кухня красив и елегантен вид, който е винаги актуален и стилен. Освен това, естественият камък е изключително здрав и устойчив, което гарантира, че вашата лятна кухня ще издържи на използване години наред.

 

Нашата лятна кухня е модулна и предлага различни комбинации от барбекю (грил), каменна пещ, кухненски плот и мивка, които могат да бъдат персонализирани според желанията на клиента. Това позволява на всеки да създаде кухня, която отговаря на неговите нужди и предпочитания.

 

Кухнята е лесна и бърза за монтаж, като не изисква дългосрочни строителни начинания. Това го прави идеален избор за всички, които искат да имат лятна кухня, но не искат да се занимават със сложни процеси и майстори.

 

Но най-важното е, че нашата лятна кухня ви дава възможността да прекарате качествено време на открито със семейство и приятели. Тази кухня е идеалното място за приготвяне на храна и забавление на открито, като ви осигурява емоционално зареждане и много спомени.

 

Изберете нашата лятна кухня и се наслаждавайте на качествено време на открито, като придадете на вашия двор елегантен и практичен вид.

Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
В гр. Кресна произвеждаме градински изделия, обработваме естествен камък и съдействаме с всеотдайност
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: