Лятна кухня | Комплекти от Раймар - гр. Кресна

Хапването и готвенето на открито сред любими хора отваря както апетита, така и сърцата ни, зарежда ни с енергия и хубави емоции, прави ни по-здрави и спокойни, поради простия факт, че сме заедно и се наслаждаваме на компанията и вкусната храна.

Създайте свое място с неустоима притегателна сила в градината, което с гордост да споделяте.

Готвенето не е самотно занимание и е много по-забавно и приятно, когато включите семейството, приятелите, гостите и заедно усетите сладостта от простите неща и очарованието на домашната кухня.

А за да е още по-приятно, е нужно и да ни е удобно – когато готвим навън искаме всичко да ни е под ръка, а не да тичаме напред назад с тави и съдове.

Перфектното решение е градинската лятна кухня, която включва плот за работа, мивка за почистване и измиване и барбекю за печене, така че всичко важно около готвенето да се случва на едно място, при това красиво място, майсторски изработено с душа и ръце.

Към кухнята може да добавите и комбинация от маса с две пейки и така ще се сдобиете с пълно оборудване за много прекрасни вечери под звездите с аромат на скара на жар.

Вариантите за летни кухни, които предлагаме може да включват барбекю с мивка (в серия „Стандарт“ и „Стенари“), ъглов комплект с избрани от вас барбекю, мивка или плот и комбинация от барбекю, мивка и плот (в серия „Стандарт“ или „Глиц“).

Изделията са ръчна майсторска изработка и се предлагат с облицовка от истински естествен камък – неоформен гнайс за серия „Стандарт“, оформен мрамор, травертин или варовик за серия „Глиц“ и ръчно оформени „кокалчета“ за серия „Стенари“.

Възможни са комбинации по индивидуална заявка, включващи всичките ни видове барбекюта и пещи, както и възможност за избор на типа корито за мивката – циментово или иноксово. За всякакви въпроси и пояснения може да се свържете с нас по най-удобния за вас начин и заедно да обсъдим възможните варианти за вашата мечтана лятна кухня.

Комплектите от две изделия се доставят на елементи, върху палета, както и с подробни инструкции за монтаж. Ще са ви нужни и между 35 кг (за малък комплект) и 40 кг (за голям комплект) циментово лепило.

Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа или да наемете майстори. Приблизителното време за монтаж от трима начинаещи е между 4 и 9 ч, в зависимост от избраната конфигурация – във всеки случай отделете си един ден и после задължително се почерпете за добре свършената работа.

Доброто хранене е голяма и важна част от нашия живот. Неслучайно казваме: Човек е това, което яде. И понеже храната е наистина важна, също толкова важно е не само храненето, но и готвенето – начинът, по който приготвяме храната си е не по-малко решаващ. Защо тогава да не изнесем и готвенето, и храненето навън? Когато разполагаме с хубава, китна градина или двор, е направо грехота да не я допълним с една красива и спретната лятна кухня, в която да се вихри готвене и весело похапване.


Ако се чудите какви толкова са предимствата на лятната кухня, ето един кратък списък от нас:


  1. Чисто практично погледнато, когато готвим навън няма как в къщата ни да се застоят миризми от готвене. Всички обичаме вкусната храна и за повечето от нас готвенето е удоволствие. Но миризмата, която остава да се спотайва с часове след това, може да вгорчи вкуса на храната и цялото ни преживяване. От друга страна, когато готвим навън, миризмите нямат никакъв шанс, защото буквално се разтварят във въздуха, а не полепват по косата и дрехите ви.
  2. Всички знаем за ползите от свежия въздух. Колкото повече поемаме от него, толкова по-здрави ще бъдем. Естествената светлина също е много полезна за здравето и доброто настроение. Застоялият въздух от целодневното стоене затворени вътре е вредно за физическото и умственото здраве. Ето защо възползвайте се от възможността да готвите и да се храните на открито винаги, когато това е възможно. По-добре е за кожата, за дробовете и имунната ви система.
  3. Готвенето и храненето навън веднага ни изважда от досадната „картинка“ и ни предлага красива и омиротворяваща гледка. Колкото и добре и стилно да сте декорирали дома си, нищо не може да се сравни с морето от зелено в градината и безкрайното разнообразие от цветове в лехите. Очите ви буквално ще се напълнят с форми, текстури, красоти. Не само това, но и ще сте много по-свободни – да се отпуснете, да се поразтъпчете, да се размечтаете. Разпуснете и се насладете на гледката, която обичате, докато се наслаждавате спокойно на една по-здравословна вечеря.
  4. Когато готвим и се храним навън, семейството може да комбинира различните си активности с похапването. Децата играят в градината, вие им хвърляте по едно око, докато готвите, а те имат много повече пространство и по-малък риск от пакости и потрошени „без да искам“ предмети. А защо да не се присъедините към играта, докато храната се готви? А след като хапнете, впуснете се в още семейни забавления!
  5. Готвенето на барбекю на скара, особено когато е на открито, дава възможност за повече здравословни рецепти. Всичката мазнина се оттича в процеса на готвене, така месото става по-леко и намалявате калориите, които консумирате. Най-хубавото е, че всички хранителни вещества се запазват, дори когато печете зеленчуци всичките им благинки си остават в тях. А какво да кажем за вкуса? Скарата е цяло вълшебство. Дори да намажете с малко марината или зехтин е напълно достатъчно, за да се разгърне божествен вкус.
  6. Готвенето и храненето на открито е чудесен повод да съберете повече хора около масата и така да превърнете всяко хапване в специален повод. Поканете приятели или просто сгответе за децата. Всяко ястие ще е по-вкусно, благодарение на обстановката и спокойствието, които царят около вас, когато сте навън и печеното е в пещта. А и няма да ви пука особено, ако някой разлее или изцапа нещо – няма килими и покривки, за които да се тревожите.
  7. Не на последно място, храненето на открито може да подобри качеството на съня ви след това. Свежият въздух, хапването без напрежение ще намалят стреса и ще ви е леко на душата и тялото. Удоволствието да прекарате повече качествено време със семейство и приятели също много помага за това.


Какво ще кажете тогава да похапваме българска домашна кухня по-често навън и на открито?

Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
Произвеждаме градински изделия, обработваме естествен камък и съдействаме с ангажираност и ентусиазъм
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, безплатни мостри и шоурум в гр. Кресна
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg