Премиум камък за под от Раймар - гр. Кресна

Качествената настилка с естествен камък е усещане за класа, непринуденост за тук и сега, спокойна атмосферта и баланс с природата. Нали идеята е да превърнем мястото, където живеем във възможно най-добрата среда за здравето и блогополучието на семейството ни.

Ние сме винаги близо до клиента. Знаем ,че изборът на естествен камък за дома е важно решение и трябва да сте спокойни, че ние ще помогнем.

Камъкът за външна настилка е доказал своята издръжливост и устойчивост във времето. Избирайки под с каменни плочи, получавате солидност, премиум място с характер и красотата на природата.

Доверяваме се на разнообразието в камъка, многостранното му приложение и уникалност: няма две еднакви парчета.

Според мястото на приложение, ще откриете при нас и правилния камък за вашата външна премиум настилка.

Целта е да си създадете прекрасно място с естествени материали, което да ви привлича за повече качествено време навън и на открито.


Научните изследвания, които проучват въглеродния отпечатък на естествения камък като строителен материал, включват измерване на емисиите от производствените процеси, като добив, преработка и транспортиране на камъка. Също така се изследват емисиите от строителството и дълготрайната устойчивост на камъка.

Едно такова изследвание е проведено от Carbon Trust, независима организация, специализирана в изследванията на емисиите на въглероден диоксид. Изследването е било насочено към анализ на въглеродния отпечатък на естествения камък в сравнение с други строителни материали като бетон, стомана и керамика.

Резултатите от изследването показват, че въглеродният отпечатък на естествения камък е много по-нисък в сравнение с другите материали. Основната причина за това е, че камъкът се добива и преработва по-малко енергийно интензивно, а също така не изисква използване на голямо количество гориво за транспортиране в сравнение с другите материали.

Освен това, естественият камък е издръжлив и устойчив на атмосферни условия, което го прави подходящ за използване външни облицовки и настилки. Това намалява нуждата от редовни ремонти и подмяна на материалите, което води до по-ниски емисии на въглероден диоксид в дългосрочен план.

Естественият камък е материал, който не се нуждае от производствен процес, като изпичане, пресоване или изсушаване, за да бъде пригоден за употреба. Това означава, че енергийни разходите за производството му са много по-ниски.

Освен това, естественият камък е издръжлив материал, който може да издържи на износване и надраскване за дълго време, без да губи своята красота и функционалност. Това го прави подходящ за употреба в сгради и ландшафтни проекти, където е необходима дълготрайна устойчивост.

В заключение, научните изследвания показват, че естественият камък е по-устойчив и има по-нисък въглероден отпечатък в сравнение с другите строителни материали като бетон, стомана и керамика.

Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
В гр. Кресна произвеждаме градински изделия, обработваме естествен камък и съдействаме с всеотдайност
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: