Облицовки за стени от Раймар - гр. Кресна

Обзалагаме се, че вие сте малко като нас: обичате естествените материали и дома си.
И със сигурност си представяте разликата „Преди/ След”, която естественият камък е способен да предизвика с нова каменна облицовка на стената.

Панел Хома-2 1
62.00 лв
Панел Графит 1
72.00 лв
Хома-2 зидария 1
200.00 лв
Тасос панел 1
79.20 лв
Фриз от камък 1
9.80 лв
Показани 1 до 25 (от 75 общо)
Покажи

Домът ви е красив и уютен, но като че ли му липсва още нещо – някакъв уникален и стилен детайл, който да му придаде индивидуалност. Нова секция, нови тапети… не, всичко това сте го имали в различни варианти досега. Трябва да е нещо, което е впечатлявало именно вас, когато сте го виждали в нечий дом, като облицовка на стената.

Отговорът идва веднага – интериорна облицовка за стена от естествен камък, която да трансформира едноцветната стена.


Защото искате кът в дома си, който да бъде изграден с продукт на природата и да бъде като нея – естествен, красив, съвършен заради несъвършенствата си и устойчив.

Преди да направите покупката на облицовките на стените, имате нужда да си отговорите на няколко важни въпроса, за да сте убедени, че взимате правилното решение.

 • Мога ли да избирам между различни видове и цветове за облицовка на стената?

Предлагаме изключително богат асортимент от размери и цветове на естествен камък, с който обикновената стена или колона в дома Ви ще се превърне в ефектна и модерна интериорна сензация.

 • Какво е Облицовка Глиц?

Обработеният камък Глиц представлява изрязана на машина плочка по размер от естествен камък с ръчно издялан релеф, който следва естествената текстура на камъка.

Целта на допълнителната обработка е да изпъкне природната красота и цветово богатство на естествения материал.

Каменна облицовка е подходяща както за външна, така и за вътрешна употреба. Идеята на камъка Глиц е да откроява с текстурен контраст и да привлича окото. Дизайнерите планират повърхностите облечени с камък да бъдат фокусна точка и централен акцент в интериорното и екстериорното оформление.

 • Добра инвестиция ли е декоративната облицовка за стена от естествен камък?

Всичко, което се взаимства от природата, предоставя уникални преимущества. Естественият камък не е боядисан цимент, а здрав и екологично чист продукт с качества, от които може да се възползваме, пренасяйки го в дома си.

Напр. облицовката за стена с камък е прахоотблъскваща, устойчива на натиск, шумо- и топлоизолираща и пожароустойчива (клас А1).

Камъкът е продукт, създаван от природата в продължение на хиляди години: няма посредственост, компромис или кич. Инвестицията в естествените материали е решение, което ще вдъхновява поколения напред.

 • Къде мога да я поставя в дома си?

Независимо дали искате да подобрите интериора/ екстериора в собствения си дом или сте вътрешен дизайнер, който се грижи за визията в дома на свой клиент, може да развихрите въображението си.

С облицовъчните плочи от естествен камък стаите се декорират лесно, бързо, изгодно и безпроблемно.

Сами ще се убедите как този на вид лек акцент придава абсолютно ново излъчване на вашата колона, камина или стена в кухнята, хола или спалнята.

 • Мога ли предварително да одобря визията?

При боядисването е лесно да си представите как ще стои даденият цвят в дома Ви и сигурно Ви притеснява, че не може да визуализирате цялата каменна облицовка. Именно затова клиентите на фирма „Раймар“ могат да поръчат безплатни мостри от желаната облицовка от естествен камък, преди действителната реализация на проекта. Както при всеки строителен материал, и при каменната облицовка красотата зависи от това колко добре е подбрана, залепена и фугирана каменната повърхност. Най-ефективен вариант е поръчката на готови залепени пана от естествен камък, при които се минимизира рязането на плочки, няма прах, риск и страх за крайния резултат.

 • Какви са предимствата на интериорните панели за облицовка на стена от естествен камък пред стандартната облицовка?

Интериорните пана от естествен камък Ви освобождават от зависимостта, настроението и възможностите на майстора. Монтажът е по-бърз, по-лесен и често пъти по-евтин и може да се заемете с него дори и Вие като начинаещ ентусиаст. Каменните панели се залепят без фуга върху всякакъв вид повърхност с монтажно лепило. За да бъдете максимално улеснени, опаковката е практична – в кашонче с по 1кв.м, с тегло около 30 килограма, а поръчката се прави бързо и лесно по интернет, с доставка по куриер.

 • Интериорна облицовка от естествен камък от фирма с дългогодишен опит

Ние сме българска семейна фирма производител на градински изделия, облицовки и настилки от естествен камък. Доверието в нашите продукти е донесло удовлетворение на много клиенти, които вече са реализирали мечтата си за уютен и модерен дом. 


Естествен камък у дома: Още насоки за монтажа DiY


Първо: не забравяйте да си изберете мостри каменна облицовка (може да си ги поръчате с доставка до дома си чрез куриер). 


Не се притеснявайте: Ако сте ентусиазирани и ви сърбят ръцете да започнете, сме сигурни, че ще се справите сами или с малко помощ от приятел/ майстор. Добрата новина е, че опитвате нови неща, забавлявате се и успехът зависи единствено от вас.

Най-забавният момент е предизвикателството да създадете нещо със собствените си ръце и да направите подарък на семейството си.

Топлината, текстурата и емоцията на естествения камък със сигурност си заслужават усилията.

Започваме със списъка на необходими инструменти и материали.


Нужни са ви:
Каменни оформени плочки (количество с около 10% повече от действителната квадратура заради фирата) ; Флексово лепило за камък, Хартиена предпазна лента ; Мастар нивелир ; Ролетка ; Гумен чук ; Съд/кофа за лепилния разтвор и бъркачка ; Пореста гъба ; Назъбена малашка ; Малка мистрия или шпатула ; Подложки и разделители ; Флекс за рязане с диамантина ; Работни ръкавици ; Парцали ; Молив/ креда.

 1. Стъпка: Обезопасете пода с найлон и облепете при нужда с предпазни хартиени ленти, за да сте спокойни, че ще запазите близките участъци чисти.
 2. Стъпка: Уверете се, че всички повърхности, върху които трябва да бъдат залепени каменните плочки са чисти, без прах и са структурно здрави.
 3. Стъпка: Улеснение е, ако предварително си подреждате ред по ред каменните плочки на земята преди лепенето на съответния ред. По този начин ще придобиете представа за крайния резултат върху стената. Ако имате ръбове за облицовка, започнете лепенето от там (виж стъпка.8).
 4. Стъпка: Не забърквайте лепилото, докато не сте готови с първите три стъпки. За направата на лепилната смес, следвайте инструкциите от опаковката. Разбъркайте старателно с бъркачка докато се получи еднородна смес. Лепилото не трябва да е нито много течно, нито много гъсто, за да може лесно да се маже – консистенцията е като на разтапящ се сладолед или мед.
 5. Стъпка: Започнете подреждането отдолу нагоре. Изберете си начин на монтаж от снимките по-долу: с фуга (тип тухлички) или без фуга (линейно). Нанасяйте поетапно лепилото „на гребен” върху стената, използвайки назъбената маламашка. Намазвайте също гърба на всяка каменна плочка с лепило с помощта на мистрия или шпатула. Притиснете камъка на мястото му и изравнете с гумения чук, за да получите добро слепване. Нивелирайте на всяка плочка. Пластмасовите разделители или ограничители много помагат за спазване на правия ъгъл и изравняване на нивелацията.
 6. Стъпка: Уверете се преди да поставите каменните плочки, че няма изцапани с лепило ръбчета. Ако излезе от някъде лепило, го почистете с гъба и мокър парцал незабавно докато е още влажно, защото на по-късен етап ще е почти невъзможно.
 7. Стъпка: По краищата на стената или вътрешни ъгли: наложете на място плочка, премерете с ролетка, отбележете с тебешир мястото на рязане върху плочката и отрежете с диамантина. Знаете, че последните 10%  на постижението генерират 1/3 от разходите и 2/3 от проблемите. Нарежете плочките някъде навън, където не се притеснявате, че ще изцапате с прах.
 8. Стъпка: Ако трябва да облечете стенни ръбове, започнете лепенето от там. Ние препоръчваме ръб с посрещане на две плочи с рязан кант на 45 градуса, шахматно редене през ред или скриване на вътрешните стени със странично удължаване на лицевата облицовка.
 9. Стъпка: След като приключите, почистете повърхността с чист влажен парцал, за да отстраните останали евентуални замърсявания от повърхността на камъка.
 10. Стъпка: Препоръчваме винаги защитаване на каменната облицовка с импрегнатор. Ако предпочитате да задълбочите цветовете на камъка, използвайте импрегнатора „Мокър ефект”. Универсалният импрегнатор предпазва без да променя естествените цветове.


Начини на подредба на оформените плочки от естествен камък :


Тип ТУХЛИЧКИ с фуга (между всички плочки се оставя еднакво разстояние, без да се фугира: Използвайте разделители и подложки, за да осигурите равномерна ширина на фугите.)
Тип ЛИНЕЙНО без фуга (плочките се подреждат плътно една до друга)
Най-сърдечно ви пожелаваме успех! Надяваме се, че ще останете доволни от крайния резултат с дом и камък, които си тежат на мястото.

И за финал ще цитираме великия Платон:

„Човекът, който прави така, че всичко, което води до щастието му, зависи от самия него, а не от някой друг, е адаптирал възможно най-добрия план да живее щастливо.”


Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
В гр. Кресна произвеждаме градински изделия, обработваме естествен камък и съдействаме с всеотдайност
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: