Первази, плочки и стъпала от Раймар - гр. Кресна

Знаете, че винаги ще вземете най-правилното решение, ако външното или вътрешното стълбище е от естествен камък (мрамор, гранит или травертин).
Знаете също, че емоцията от полирани и огледални подпрозоречни первази е просто великолепна.
И също сте чували, че естественият камък е по принцип много скъпо удоволствие… А дали наистина? Питайте ни, ще се радваме да съдействаме.

Показани 1 до 25 (от 61 общо)
Покажи

Продуктите от естествен камък за облицовка и настилка имат много нисък въглероден отпечатък, който ги прави екологично приемливи. Камъкът е един от най-устойчивите материали на планетата, който може да издържи години и години без да се разрушава или губи качество. Той се добива от природата и не изисква промишлено производство за създаване на крайния продукт.


В сравнение с други материали, като например гранитогрес или фаянсови материали, които се произвеждат с интензивна употреба на енергия и излъчват вредни газове, производството на камък не предизвиква значително замърсяване на околната среда. Това означава, че продуктите от естествен камък са значително по-екологично приемливи от други материали за облицовка и настилка.


Освен това, камъкът може да бъде рециклиран и използван отново, като се намалява нуждата от нови добивни места и производствени процеси. Това го прави допълнително екологично приемлив и го прави отличен избор за къщи и офиси, които искат да намалят своя въглероден отпечатък.


„Как да получа оферта за плочи по мои размери от харесани от мен мрамор, гранит или травертин за подпрозоречни первази и стъпала?“

Следвайте стъпките:

 1. Изберете си цветове материали, които да са в хармония с вашето пространство от категорията ни продукти ПЕРВАЗИ и СТЪПАЛА от естествен камък.
 2. Възползвайте се също максимално от възможността да си поръчате безплатни мостри от нас, за да преживеете текстурата. Мострите са от нас, вие ще заплатите само куриерската услуга.
 3. Вземете точните размери от майстора, който ще монтира плочите.
  Направете проверка дали са предвидени стандартните 1-2см удължение в ширината.
 4. Изберете обработката на ръбовете: ВИДОВЕ ОБРАБОТКА.
  Обикновено за стъпалата и первазите е единично заобляне по едната дължина (при шапките на тераса обработката е заобляне + водобран по двете дължини)
 5. Изпратете ни размерите и обработката по имейл (info@raimar-bg.com) или viber (0898 461 913 / 0898 461 906) и ще получите нашето предложение с остойностена спецификация, срок на изпълнение и цена на транспорт от врата до врата при първа възможност.

 

Най-ефективен начин за изработка на плочи в неправилна неправоъгълна форма е като ни предоставите точни шаблони от картон (може и чрез куриер). Нарисувайте също вълнообразна линия там, където желаете кантова обработка.

Цената на плочи отрязани по шаблон се изчислява индивидуално в зависимост от сложността на производство. 

Начинът на плащане за поръчки на плочи отрязани по размери, зададени от клиента, е: 50% авансово плащане за потвърждение на поръчка + 50% при взимане или преди експедиция на поръчката.
Срокът ни на изпълнение на малките поръчки до 5кв.м е обикновено 5-10 работни дни и също в зависимост от натовареността в производството.

За транспорта: Възможно е да организираме доставката на рязани по размер плочи от мрамор, гранит или травертин чрез куриер. В зависимост от количеството, теглото и габаритите на пратката, ние ще Ви изпратим оферта за застрахован транспорт от врата до врата.

Когато изпращаме чрез куриер, трябва да изпълним изискванете плочите да не са по-дълги от 140см и теглото на касата да е до 700кг. Опаковката "Дървена каса" е на цена 36лв./брой.

Клиентът също може да си изпрати транспорт за вдигане на поръчката директно от производствената ни база в гр. Кресна. Опаковаме плочите здраво и стегнато в дървени каси или върху пале. Препоръчваме да се организира личен транспорт, като най-безопасен вариант.

Сигурни сме, че вече нямате търпение да се заловите. Ние също :)!

Желаем успех в сбъдване на визия и копнежи! Свържете се с нас. Ние ще помогнем.


Още за обработката на повърхността на плочите от мрамор, гранит, варовик и травертин:

 

Фашите естествен камък могат да бъдат обработени по различни начини, но четирите класически обработки са опесъчаване, шлайфане, антикиране и полиране. Шлайфаният камък има старинно излъчване и почти маслено усещане, но е устойчив на надраскване и на интензивен трафик.

Шлайфаната обработка се постига с помощта на абразиви. Драскотините буквално изчезват при тази обработка, но течностите попиват по-лесно, защото повърхността е по-порьозна в сравнение с останалите обработки.

Опесъченият камък се обработва в барабан, в който има скали, пясък и други абразиви. С тяхна помощ се образуват малки дупчици и отчупени места по повърхността на каменните плочи. Резултатът е обработка, при която повърхността е гладка на допир, но изглежда износена, със следи от времето, което придава топлина на всяко пространство. Ако харесвате състарени мебели, ще се влюбите в тази обработка. Опесъчаването дава по-добро сцепление и прави камъка идеален за душове, бани и басейни. Това е перфектната обработка за подови плочки в банята.

При обработката антикиране каменните плочи изглежда така сякаш са монтирани преди векове, с естествен и античен вид. За да се постигне този вид, производителите леко изчеткват повърхността на мрамора, докато стане текстурирана. Резултатът е топъл, вековен външен вид. Антикираният камък е по-порьозен от полирания и редовно трябва да се импрегнира срещу петна.

Полираният камък се вписва отлично както в съвременни, така и в традиционни обстановки. Този тип обработка е не само много версатилна, но и прави плочата по-малко порьозна и по-лесна за поддръжка.


Как най-красиво да комбинираме настилка, облицовка и подпрозоречни первази от естествен камък?


Много хора вече ни познават, защото работим с камък повече от 30 години. Знаят, че сме коректни и че при нас ще открият най-големия избор на каменни настилки и облицовки в региона. Как обаче се случва изборът и знаем ли как да вземем най-доброто решение?

Тук е нашата роля – да ви предложим разнообразие, полезна информация и професионално съдействие, така че камъкът да заживее своя дълъг живот в полза на вашето щастие и комфорт.

И какво се случва?

Обикновено ни посещава първо съпругът от семейството. И да е имал предварителна идея какъв камък търси – много често се получава объркване заради многообразието на цветове, размери, дебелини, обработки и текстури, които преоткрива на всяка редица палета с каменни плочи. Всеки камък е със своя уникален характер.

Съпругът си тръгва с абсолютната убеденост, че задължително трябва да се върне със съпругата си. Така си е, нали? 

Ние обичаме да консултираме и най-важната ни задача е семейството да остане доволно от покупката си: да им стане хубаво, да си го харесват и да се гордеят с красивия си дом, който си тежи на мястото. И в отговор на нашето съдействие да ни върнат тяхната позитивна емоция.

Понякога е много трудно, защото трябва да се комбинират камък за настилка, камък за облицовка и камък за стъпала и подпрозоречни первази. Към това се добавят цвят дограма, цвят метал, мебели и разбира се фасадната палитра на мазилката.

Красотата на дома е комплексно решение, което изисква както вдъхновение, така и познания, ето тук е ролята на архитекти, интериорни и ландшафтни дизайнери, чието съдействие силно ценим. И както работата с естествените камъни изисква знания и отдаденост, така създаването на интериорна и екстериорна хармония в унисон с автентичността на собственика изисква време, ангажираност и практика.

Но да се върнем към лесния избор на камък:

  1. Стъпка номер едно е заедно с вас – нашия клиент да уточним местоположението, приложението на камъка и предвиждания трафик: дали ще е навън, вътре, на открито, на закрито, настилка или облицовка в двора, пред гаража, в лятната кухня, в банята или в хола…
  2. На второ място наблюдаваме кой камък ще хване окото и ще докосне сърцето на семейството, съблюдавайки бюджетност, практичност, поддръжка и лично възприятие за естетика.За да усъвършенстваме това преживяване в помощ и вдъхновение на клиентите си, помагаме с „Идейна концепция“ на съчетания от настилка, облицовка и перваз с включени вълнуващи природни елементи.

Използваме практиката от модния и интериорния дизайн „Mood boards“ и надграждаме с нашите познания за естествения камък и реализирани проекти при клиенти. Сигурни сме, че въображението и приложението ще се срещнат веднага в съзнанието ви, имайки предвид къде и какво искате да подобрите.

Трите ни елемента за каменна „Идейна концепция“ са:

  • Облицовката е камъкът за цокъл на къщата, за оградата, за колоните, за стената или само за акцент на терасата. Това могат да бъдат малки или големи, но за предпочитане по-тънки и по-леки плочи във варианти с релефен глиц, камък с рустикална визия или мозайка, залепена в каменен панел.
  • Настилката е камъкът за плочник в градината или за пътека до барбекюто. Може също да е на верандата, но и в коридора, антрето, терасата или в банята. Подбират се най-вече равни плочи в зависимост от планирания трафик, основа и място на употреба.
  • Первазът е камъкът, който се използва за подпрозоречни вътрешни или външни первази, за стъпала, шапки за тераса или за декоративно обкантване на прозорци и врати. Това са рязани-по-размери плочи от мрамор, травертин или гранит. Тук подборът на най-подходящата дебелина и обработка на повърхността на камъка заедно с цветовата прелест са в пряка зависимост от употребата – за интериор или за екстериор.


Надяваме се, че ще сме полезни. Ако нямате възможност да ни посетите в гр. Кресна, винаги препоръчваме да се възползвате от услуга ни Безплатни мостри и да си поръчате идейната концепция, която е накарала сърцето ви да запее.

Надяваме се също, че ви беше интересно и полезно. Ако нямате възможност да ни посетите в гр. Кресна, винаги препоръчваме да се възползвате от услуга ни Безплатни мостри и да поръчате идейната концепция, която е накарала сърцето ви да копнее.

Подходете тактически, последвайте ни с любопитство и редовен интерес, защото както камъкът си тежи на мястото, така и ние има с какво постоянно да ви изненадваме.

Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: