Често Задавани Въпроси

1. Как да поръчам?

Изберете най-удобния за вас вариант:

– може да поръчате онлайн през този електронен магазин,
– може да запишем поръчката по телефона или Viber на 0898 461 913 или 0898 461 867
– или да ни изпратите запитване, или имейл: info@raimar-bg.com,
– или чрез съобщение във фейсбук: @RaimarBulgaria,
– или на място в гр. Кресна с работно време от пон. - до петък от 8. до 16:30ч.,
– или в шоурума ни в гр. София на ул. Борис Арсов № 9 (партер. вход на ул. Йордан Радичков) с работно време от пон. до петък от 9:30 до 18:30ч. и събота от 10. до 14ч.

Ние ще Ви изпратим копие на поръчката с цялата необходима информация с цени и срок на изпълнение по Viber или имейл за потвърждение от Ваша страна.

Преди да изпратим поръчката, ще се свържем предварително по тел., за да уточним удобен за Вас ден на доставка.

Ползването, разглеждането, достъпът до този сайт от посетители и потребители, както и пазаруването на клиенти от Раймар ЕООД, предполага приемането от тяхна страна на тук описаните общи условия: Общите ни условия, както и Политиката за защита на личните данни при пазаруване от Раймар ЕООД.

2. Колко струва транспортът и как се случва доставката?

Куриерската услуга е винаги за сметка на получателя.

Организираме транспорта чрез куриерските фирми Еконт, Транспрес или с наш транспорт. Ако имаме поръчката в наличност, доставката се извършва от врата до врата за 2-3 работни дни в цялата страна в зависимост от графика за разнос на конкретното населено място. Вижте цените на доставката на стандартните видове палета тук!

Камените плочи се опаковат върху дървени палети или каси за бюджетен транспорт и лесно товаро/ разтоваране. Ако е необходима опаковка в кашончета, допълнително се начислява Услуга „Опаковка в кашони“ : 5лв./кв.м.

За палетните пратки, които са с рязани-по-размер плочи (первази и стъпала от гранит, мрамор или травертин), има ограничение в дължината на палето да е до макс. 140см и тегло до 700кг. Допълнително се начислява опаковка Услуга "Дървена каса" от 36лв./брой.

Куриерските камиони са големи – 12т – и обичайно са оборудвани с падащ борд и палетна количка за улеснено разтоварване и местене на палето. За да се разтовари палето до външната врата, трябва да има физически лесен достъп до мястото на разтоварване. Алтернативата е разтоварване на най-близката улица с възможен достъп и маневриране на камиона.


Куриерската услуга е до външата врата на къщата или до уличния вход на блока. Шофьорът е само един и не е длъжен да премества палетата. Палетната количка не може да минава, ако има стъпала, бордюри или прагове, както и по трева.

Ако адресът за доставка е непълен, неверен или с грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на поръчката, възникналите транспортни разходи за пренасочване на пратката са за сметка на клиента.

Свържете се директно с нас, за да ви консултираме веднага с точна цена на доставката.

Преди да експедираме поръчката от нашата база в гр. Кресна, винаги съгласуваме предварително с клиента кога ще е най-удобният работен ден за получаване на доставката. 

Ако се наложи клиентът да упражни правото си на отказ в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на поръчката, възникналите транспортни разходи за връщане на стоката се поемат от клиента.
Правото на отказ не се прилага в случай на стоки, изработени съобразно специфични изисквания и размери на клиента или по негова индивидуална поръчка, както и на вече монтирани или ползвани стоки.

В случай, че предпочитаният начин на плащане е с наложен платеж (в брой на куриера при получаване), допълнително се начислява ТАКСА „Наложен платеж“ от 2% върху стойността на поръчката. За да се спести тази такса, препоръчваме начин на плащане: предварително по банков път (ние ще ви изпратим проформа с всички необходими реквизити).

Разбира се, клиентът може да организира свой транспорт и да си вземе стоката директно от нас в базата ни в гр. Кресна, след като сме потвърдили готовността на поръчката за експедиция. Вижте как може да се възползвате от услугата ни „Заяви и Изтегли“ поръчката си от гр. Кресна тук…

3. Каква е опаковката?

Основният ни начин на окомплектоване на поръчка е върху европале с размери 80/120см. Подсигуряваме със стиропор, стреч фолио, картон и чембери. 

Ако се налага каменните плочи да бъдат поставени в кашони, допълнително се начислява Услуга „Опаковка в кашони“ : 5лв./кв.м.

Когато изпращаме поръчки от категорията ни продукти "Первази и стъпала" на рязани по размер плочи, имаме изискване плочите да не са да по-дълги от 140см и теглото на касата да е до 700кг. Цената на опаковка "Дървена каса" е 36лв./брой.

4. Какъв е начинът на плащане?

Начините на плащане са три:

     1. в брой на куриера с наложен платеж при получаване (с допълнително начисляване на 2% ТАКСА „НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ“  върху стойността на поръчката),

     2. предварително по банков път (ние ще ви изпратим проформа) или

     3. на място при нас в гр. Кресна в брой

     4. Не е възможно да се заплащат поръчки в шоурума на Раймар в гр. София, където е само изложбен и консултативен център.

5. Има ли от всички продукти в наличност?

Стараем се, но не винаги разполагаме от всички продукти в наличност. Молим ви преди да дойдете на място или преди да изпратите транспорт за вдигане на стоката, да се свържете с нас, за да потвърдим готовността на поръчката.

Срокът ни на производство за част от продуктите ни от категория Градинско обзавеждане е няколко седмици.

Използвайте формуляра ни „Запитване“ или на тел. 0898 461 913, за да потвърдим наличното количество и актуалния срок на изпълнение.

6. Може ли да поръчам индивидуална поръчка по свой проект от градинските изделия?

Отворени сме да изпълним всички практически възможни желания на клиентите си. Запознайте се с част от направените индивидуални проекти в Споделени истории или във Facebook @RaimarBulgaria. Промяната на стандартните размери води до промяна на производствените калъпи и оскъпяване на изделието с 30%.

7. Имат ли градинските изделия каменна облицовка и на гърба?

В повечето случаи градинските ни изделия се монтират до стена и затова гръбчета им са измазани с циментова замазка, и нямат каменна облицовка на гърба.
Допълнително по индивидуален проект може изработим двулицево градинско изделие, в случай че ще се постави на по-централно място и ще се вижда от четирите страни на 360°.

8. Може ли барбекютата и пещите да се ползват в закрити пространства или като камина?

Не. Барбекютата и пещите са с предназначение само за употреба навън и на открито.

9. Къде мога да разгледам продуктите ви?

Заповядайте при нас в гр. Кресна, за да разгледате богатия ни асортимент и да направите вашия избор. Намираме се в края на града от дясната страна на главния път Е-79 в посока Сандански точно след бензиностанция Еко. Работното ни време в гр.Кресна е от понеделник до петък от 8:00 – 16:30ч.

Отскоро отворихме мострен и консулативен център в гр. София, ул. Борис Арсов №9 с работно време от понеделник до петък от 9:30 до 18:30ч. и в събота от 10:00 до 14:00ч.

Важно е да се отбележи, че шоурумът на Раймар в София предоставя възможност за разглеждане и консултиране, но не позволява непосредствено пазаруване на място. За всички желаещи клиенти, процесът на закупуване продължава да бъде лесен и удобен чрез официалния онлайн магазин на Раймар или на място в производствената база в град Кресна. Доставките до адрес продължават да се изпълняват както досега с директен транспорт от гр. Кресна или от гр. Букурещ (за поръчките от Пиатраонлайн).

Молим да вземете също под внимание, че всички продукти, снимки и цени на интернет страницата са актуални.

10. Как да поръчам мостри от каменните облицовки и настилки?

Раймар предлага възможността да получите безплатни мостри на всички облицовки и настилки от естествен камък. Вие ще заплатите само куриерската услуга от куриер, предпочитан от вас. Ако изберете повече мостри, цената на доставката ще се оскъпи в зависимост от теглото.

Изпратете ни продуктовите номера на харесаните камъни, както име, адрес и телефон за контакт и обичайно до 3 работни дни ще получите избраните от вас мостри чрез куриер.

11Предлагате ли монтаж?

Не. Ние сме производител и нямаме възможност да изпълняваме монтаж. Предоставяме с всеки продукт подробни инструкции и схеми за монтаж на градинските ни изделия.

12. Какъв е срокът на изпълнение?

Доставката на поръчки, които са в наличност, се изпълнява до макс. 1 седмица.

Срокът ни на изпълнение за поръчки, които не са в наличност, е няколко седмици след потвърждение на поръчката. 

Срокът на изпълнение също зависи от натовареността ни в производството. Винаги предоставяме заедно с потвърждението на поръчката ориентировъчна дата на експедиция, за да може да се планира съответно.

13. Какви са основните характеристики на естествения камък?

  • Основните характеристики на стоките, са определени в профила на всяка стока в този електронен магазин. Снимките, изображенията и мострите дават обща представа за цветовете и външните характеристики. Всеки камък е единствен и уникален по рода си и са възможни различия в следствие на геоложкия му природен произход. Естествените отклонения трябва да се приемат за присъщи на скалния материал, а не като дефекти. Мострата и публикуваните снимки не предполагат пълна еднаквост в кварцови жилки, метаморфната ивичестост, цветове, петна и структурата на плочите, защото природните различия са нормални.

 

  • Предоставените размери на каменните плочи са номинални, което означава, че действителните размери са в рамките на допустимия толеранс. Размерите на рязаните, оформени плочи с наименование размер “… х L “ са с произволни дължини и се посочва само ширината и област на вариации на дебелините. Дължината е с различни размери. Машинно-рязаните ни плочи не са калибровани и са с допустим толеранс ± 3мм.

 

  • Грубо текстурираните и дяланите плочи имат сравнително добро съпротивление срещу плъзгане заради цепената си повърхност. Неравностите на лицевата страна на плочите е в резултат на ръчната обработка дялане и цепене. При влажни условия грапавостта на повърхността може да бъде компрометирана и в зависимости от температурните въздействия.

 

  • Степента на устойчивост срещу абсорбация на вода и срещу замръзване/ размразяване зависи от климатичните условия на мястото на използване, трафика на експлоатация и дали са спазени нормативните изисквания за монтаж, импрегниране и грижа за естествения камък.

 

  • Всички каменни плочи поемат вода и се изисква задължително импрегниране със специализираните фирмени продукти на АКЕМИ или LTP за грижа и поддръжка на естествен камък.


14. Как да закупите на изплащане?

Ние не работим с конкретно дружество за кредитиране.

Препоръчваме като най-добър вариант покупка с начин на плащане „Наложен платеж“ и при получаване да заплатите на куриера с личната си кредитна карта.

Съвет: прегледайте наличните кредитни карти на пазара и изберете такава, която предлага опция за изплащане на покупките в рамките на погасителен план.
Проверете условията на кредитната си карта, за да видите какви са лихвите, таксите и периодите на изплащане.

След като сте започнали погасителния план, е много важно да изплащате навреме минималната сума, посочена във вашето месечно кредитно известие.
Редовно проверявайте сметката си и извлеченията, за да се уверите, че всички плащания са били извършени правилно.
Когато изплатите цялата сума по погасителния план, кредитът за тези конкретни покупки ще бъде погасен. Уверете се, че сте получили потвърждение за това и че няма оставащи задължения.

Важно е да имате предвид, че условията на кредитната карта могат да варират в зависимост от банката или финансовата институция, която я предлага. Поради това, преди да изберете конкретна кредитна карта или да правите покупки с нея, прегледайте и разберете подробно условията, таксите и изискванията, свързани с погасителния план, за да можете да вземете информирано решение и да управлявате своите финанси отговорно.

15. Защита на личните данни

Във връзка с предоставяните услуги и продукти, Раймар ЕООД обработва лични данни съгласно Политиката за защита на личните данни на Раймар ЕООД. Ние поемаме ангажимент да защитаваме Вашите лични данни и да спазваме действащите закони за защита на личните данни, по-специално Общата директива на ЕС относно защита на данните („ОДЗД”).
Използването на сайта, както и възлагане на поръчки към Раймар ЕООД на място в гр. Кресна, по имейл, Фейсбук, Вайбър или телефон се счита за израз на съгласие с Политиката за защита на лични данни на Раймар ЕООД, с която можете да се запознаете тук.
Дата на актуализация: 21. ноември 2023г.

Ние сме на разположение за всякакви други възникнали въпроси!

Изберете естествен камък за вашия дом, защото камъкът си тежи на мястото!

Ще сме ви много признателни, ако ни изпратите и споделите снимки и обратна връзка за продуктите ни на info@raimar-bg.com, Viber (0898 461 913)  или във фейсбук на: @RaimarBulgaria.

В знак на благодарност срещу хубави снимки с рекламна цел на наши продукти, ние изпращаме мраморна дъска за презентиране на ястия ПОДАРЪК : ) !

Благодарим ви, че избирате български продукт и насърчавате българското производство!

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: