Доставкa

Стойността на транспортната услуга не е включена в предоставените цени. Доставката е винаги за сметка на получателя. Монтаж нямаме възможност да предложим и не е включен в цената.
Транспортът може да се организира от клиента с вземане на готовата поръчка директно от базата ни в гр. Кресна, след като сме потвърдили готовност за експедиция. Мостреният ни център в София е само шоурум; не може да се взимат и заплащат поръчки или стоки там. 
Вторият начин е да съдействаме с организацията на транспорта до адрес чрез външна куриерска фирма или с наш транспорт. Имаме много опит и с радост ще помогнем: консултираме с цена на доставка според теглото и габаритите на поръчката, график на посещение и всички детайли относно най-удобен и бюджетен транспорт.
Не е възможно да се взимат и заплащат поръчки в шоурума на Раймар в гр. София, където е само изложбен и консултативен център.
Изпращаме всички наши продукти в цялата страна до адрес чрез куриерските фирми Еконт, Транспрес и Спиди за два работни дни при наличност на поръчката и според графика за разнос на малките населени места.
В случай, че предпочитаният начин на плащане е с наложен платеж, допълнително се начислява куриерска такса "НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ" от 2% върху стойността на поръчката.
Цените за транспорт до адрес в цялата страна за:
  • 1 европале до 500кг: 69,80лв.
  • 1 европале от 500кг до 700кг: 89лв.
  • 1 пале от 700кг до 1т или с нестандартни размери 100/120см с тегло до 1т: 110лв.


Палетните доставки се извършват чрез оборудвани камиони с падащ борд (платформа) и палетна количка за улеснено разтоварване при клиента:


Повечето камиони на куриерските фирми са средно-големи (12т) и трябва да има физически лесен достъп до мястото на разтоварване. Алтернативата е разтоварване на най-близката улица с възможен достъп и маневриране.

Куриерската услуга е до външата врата на къщата или до уличния вход на блока. Шофьорът е само един и не е длъжен да премества палетата. Палетната количка не може да минава, ако има стъпала, бордюри или прагове, както и по трева, защото ще потъне. Получателят трябва сам да осигури достъп и помощ за разтоварването на тежките пратки.

При получаване на поръчката от куриера, огледайте добре целостта на пратката, дали има компрометиране на опаковката за евентуални щети.
Всички пратки са застраховани. При проблем ни изпратете веднага снимки на повредената опаковка по Вайбър на тел. 0898 461 913 или 0898 461 867.
Ако поръчката се приеме без възражения и на следващ етап се установят щети, възникнали при транспорта, не можем да предявим претенции за щета към куриерската фирма.

Доставките се извършват по графика за разнос на куриерска фирма в работни дни от 9ч. до 18ч. Следим статуса на пратките винаги в реално време и сме насреща да предоставим на получателя номера на товарителницата и тел. за връзка с куриерската централа. Поради причини, независещи от нас, не можем да поемем отговорност за закъснели или недоставени пратки на съгласуваната дата, защото нямаме пряк контрол нито върху шофьорите, нито върху процесите на доставка на куриерските фирми. Оставаме насреща да съдействаме по всякакъв възможен начин на тел. 0898 461 913 / 0898 461 906.

В случай, че предпочитаният начин на плащане е с наложен платеж (в брой на куриера при получаване), допълнително се начислява КУРИЕРСКА ТАКСА „Наложен платеж“ от 2% върху стойността на поръчката. За да се спести тази такса, препоръчваме начин на плащане: предварително по банков път (ние ще ви изпратим проформа с всички необходими реквизити).

За палетните пратки, които са с рязани-по-размер плочи (первази и стъпала от гранит, мрамор или травертин), има ограничение в дължината на палето да е до макс. 140см и тегло до 700кг. Допълнително се начислява опаковка Услуга "Дървена каса" от 36лв./брой.

Ако адресът за доставка е непълен, неверен или с грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на поръчката, възникналите транспортни разходи за пренасочване на пратката са за сметка на клиента.

Камените плочи се опаковат върху дървени палети или каси за бюджетен транспорт и лесно товаро/ разтоваране. Ако е необходима опаковка в кашончета за поръчки до 5кв.м, допълнително се начислява Услуга „Опаковка в кашони“ : 5лв./кв.м.

За опаковка в дървена каса на поръчки на рязани по размер плочи (первази и стъпала) от мрамор, гранит или травертин се начислява такса от 36лв./брой.


Ако поръчката е с доставка до офис на Еконт, трябва да се вземе под внимание, че  Еконт работят с Такса престой, която важи след 2-рия работен ден и е 10 лв.


Още информация: Най-често задавани въпроси към Раймар

Вижте как да се възползвате от новата ни услуга „ЗАЯВИ и ИЗТЕГЛИ“ от гр. Кресна тук…


Изпращаме също поръчки в
 цяла Европа чрез куриерска услуга от врата до врата. Пишете ни какво сте харесали и пощенски код на мястото на доставка. Ние ще проверим при куриерските фирми и ще Ви изпратим най-добрата цена на транспорта.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: