Каменни плочи от Раймар - гр. Кресна

Камъкът е част от живота и работата ни вече повече от 30 години. Вярваме, че това е вечен материал, който ни сближава с природата и дава сигурност, че на граденото от нас ще се радват и следващите поколения. Тенденциите в архитектурата и дизайна се променят, с развитието на индустрията навлизат много нови материали, но това, което природата е създала остава стандарт за красота, качество и устойчивост.

Каменните плочи не отстъпват позициите си на топ материал в строителството и архитектурата, а водещите издания за дизайн потвърдиха достойното му място сред предпочитаните материали, подчертаващи и доближаващи земната сила и красота до ежедневието ни.

Панел Хома-2 1
62.00 лв
Панел Графит 1
72.00 лв
Показани 1 до 25 (от 102 общо)
Покажи

При нас ще откриете вдъхновяващ асортимент от каменни плочи, които могат да бъдат използвани за облицоване на стени и за външни настилки. Каменните плочи са най-добрият избор за хора, които търсят издръжливи, красиви и естествени материали за дома си с поглед към устойчиво бъдеще и безопасност за здравето на семейството си.

Естетиката на каменните плочи е уникална и разнообразна. Предлагат се в различни цветове, текстури и форми, които могат да се съчетаят, за да се постигне желаното визуално излъчване. Каменните плочи са перфектни за създаване на уютна и стилна обстановка както в интериора, така и в екстериора.

Каменните плочи могат да се използват за облицовка на стени, както вътрешни, така и външни. Те са идеални за тези, които търсят природен и естествен вид. Естественият камък е особено подходящ за облицовка на входове, тераси, градини, къщи и други места, където е необходимо да се създаде уютна и привлекателна визия.

Монтажът на каменните плочи е стандарт и може да бъде извършен от професионален майстор. Плочите могат да бъдат залепени на стената или пода със специален флексово лепило за естествен камък. Те могат да бъдат поставени в различни съчетания, за да се постигне желаната визуална естетика.

Поддръжката на каменните плочи е лесна и минимална. Камъкът не изискват особена грижа, но както за всяко друго нещо редовното му почистване е необходимо, за да се запази благороднтата му естетика. Почистването на каменните плочи се извършва с почистващи препарати, които са специално предназначени за този вид материал.

Често погълнати от изобилието на възможности и решения за създаване или ремонта на дома, имаме нужда от верен навигатор, от информация, която да ни припомни и помогне да вземем правилните решения.

Ето защо обобщихме три водещи причини да изберем каменни плочи за интериора, екстериора и градината.

Трите причини да сме категорични са:


1. Естественият камък има широко приложение и несравнима природна красота и естетика. 


Ето и списък на всички реални възможности за използване на естествен камък:

 • за външни и вътрешни подови настилки
 • за външни и вътрешни облицовки
 • за цялостни решения в мокрите помещения
 • за аксесоари и тематични кътове
 • за градината и кулинарните кътове на открито

Природата е сътворила толкова много видове камък, а съвременните методи за обработка позволяват тези видове да заживеят в различни продукти, които могат да посрещнат както очакванията за естетика, така и за функционалност. Дилемата къде можем да си позволим да използваме масивен камък и къде не, намира отговор в това разнообразие.

Мозайките и видовете облицовъчни панели се отличават с по-малко тегло и предполагат по-лесен монтаж, което допълнително подкрепя решението в полза на естествените материали.

2. Чиста среда за живот

Всички искаме по-чист въздух за нас и децата ни, по-малко прах и полени, които предизвикват алергии. За да бъде това факт, от изключително значение са материалите в интериора. Причина номер две, за да изберем естествен камък в дома е повече от категорична:

  • Екологичността и хигиеничността му го отличават
  • каменните повърхности в интериора задържат значително по-малки количества прах
  • не образуват плесен
  • намаляват количеството на отделяни прахови частици и наличието на полени, които предизвикват алергии

  Когато пространствата, които обитаваме ни гарантират добра среда и приятна, красива атмосфера, можем само да си пожелаем това да продължи по-дълго. В това отношение каменните плочи отново ни отговарят с качество и гаранции, обобщение в нашата причина номер три да заложим на тяхното присъствие в дома:

   3. Функционалността на естествения камък е безгранична

   • устойчив на термични, атмосферни и механични въздействия
   • задържа и разпределя топлината – чудесен партньор на топлобмена
   • здрав и дълголетен в полза на поколенията

   Забързаният начин на живот постави пред нас множество изисквания, но не успя да ни отклони от природата, от нуждата да сме близо до нея и да търсим нейния заряд.

   Камъкът от своя страна се адаптира към очакванията на модерния потребител: към този, които иска акценти в дома, функционални пространства, модерна визия, израз на собствената си идея за естетика и самобитност.


   А сега следа практичната част: Най-важното за лепене на каменна стенна облицовка


   1. Първо изчислете чистата квадратура на мястото за облицоване с ествествен камък и предвидете около 10% фира при поръчка на нужното количество.

   2. Когато каменните плочи са с дебелина над 15мм или стенната облицовка ще е по-висока от 1м, е необходимо да се осигури достатъча товароносимост на стената, за да издържи теглото на камъка. Това се постига с армировка от метална мрежа на квадратчета около 20мм/20мм, която се захваща чрез дюбели към тухлите, преди нанасянето на водоустойчива двусантиметрова мазилка.

   3. Основата трябва да е добре почистена, равна, предварително грундирана и суха. Стената трябва да е масивна и да не е замръзнала, ако се лепи през зимата.

   4. Спазвайте указанията и точната рецепта за направата на лепилната хомогенна смес. Изчакайте, за да се активизират химичните процеси в еластичното лепило и отново разбъркайте с инструмент в кофа.

   5. Започва се отдолу нагоре и от налични ръбове или ъгли, като лепило се нанася както на стената с назъбена маламашка, така и на гърба на каменните плочи. Целта е да се получи пълно съприкосновение на двете повърхности без да остават въздушни пространства. Трябва да се получи цялостно прилепване.

   5. Чрез фугировката изпъква качеството на облицовката. Решението дали да има фуга, колко да е голяма, вдлъбната или равна и избор на цвят постига естетически ефект.
   За да получите равни фуги при рязани каменни плочи в правоъгълен размер, използвайте пластмасови кръстачки (разделители, дистанционери), които фиксират естетично и симетрично плочите на равни разстояния една от друга. Нивелирайте на всяка стъпка.
   Фугирайте винаги с качествена фугираща смес в подходящ цвят, напълвайки максимално празните пространства между плочките.

   6. Много е важно каменната облицовка да се почисти навреме от остатъци от лепило или фуга.

   7. Чрез импрегниране на повърхностите се постига водоотблъскваща защита срещу атмосферни влияния и лесна поддръжка.

   Успех с проекта!

   Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
   Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
   Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
   Организираме транспорт до адрес в цяла България
   Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
   Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
   При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: