Барбекюта

Във всяка рода има поне един майстор на барбекюто, който заслужено командва вкусните приготовления.
Ако това сте вие или ваш близък, значи имате нужда от верен съюзник, с чиято помощ да осигурите на семейството и компанията скара за чудо и приказ.
Независимо от размера на вашия двор или градина, при нас ще откриете подходящо барбекю, което да превърнете в притегателен център за вкусни гощавки и омайни раздумки.

И понеже всеки двор си има собствен дух, предлагаме барбекюта в четири стила.

  • За онези, които търсят усещане за българско и родно създадохме серия „Стандарт“ с облицовка от неоформени плочи гнайс и ръчно писани фуги.
  • Серията градински камини „Глиц“ е в изчистен, по-модерен и геометричен стил, облицована с оформен на правоъгълници мрамор, травертин или мрамор с релефна обработка на повърхността.
  • Ако пък ви се иска да внесете средиземноморски полъх с ухание на солен въздух и лимони, за вас е серия барбекюта „Рустика“ с облицовка от неоформен варовик с широка бяла фуга.
  • За любителите на суровата красота и топлата ръждиво-червена гама, предлагаме серия външни камини „Стенари“ с облицовка от тънки филети гнайс, която ще ви пренесе в далечни времена.

Всички наши барбекюта се предлагат в малък, среден и голям размер, така че да паснат на различните градини и семейства.

Ако събирате големи компании на чеверме или пък стопанисвате ресторант, за вас е подходящо голямото ни барбекю или комбинацията от барбекю с пещ.

Държим да знаете, че нашите барбекюта са ръчна, майсторска изработка, не защото искаме да се покажем, а защото го дължим на неуморните ръце на нашите майстори.
Всяко едно барбекю, произведено от нас се състои от горивна камера от керамични или шамотни тухли, слепени с термоустойчиво лепило и ръчно изработени армирани панели от бетон, облицовани с истински естествен камък.

Барбекютата се предлагат с възможност за удължаване на комина чрез добавяне на въздуховоди, както и с възможност за употреба на различни аксесоари за барбекю.

Нашите изделия са напълно екосъобразни и безопасни, не претърпяват обработка с химикали или други вещества, а материалите, от които са изработени са инертни и естествени.

Поръчаното барбекю ще пристигне при вас на панели, опаковани върху пале за лесен и удобен транспорт, заедно с подробна инструкция за монтаж. Препоръчваме да съберете приятели, които да помогнат с монтажа (и после да се почерпите за добре свършената работа) или да наемете майстори. Приблизителното време за монтаж от трима начинаещи, в зависимост от големината на барбекюто, е между 2  и 4,5 ч – все пак хубавите неща отнемат повече време, но за сметка на това после повече им се радваме.

Инструкции за монтаж на барбекюата:

Важно условие да монтирате правилно и лесно вашето барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Елементите на барбекюто се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас C2.  Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24 ч според сезона) вашето барбекю е готово за употреба.Идея за бърза, лесна и подходяща площадка:

Поръчайте си тротоарни плочки заедно с избраното градинско изделие и решавате въпроса с нивелираната площадка елегантно, без разправии и в удачна комбинация.

Начин на употреба на барбекюто:

Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването й се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване. Не е препоръчително барбекютата да се използва като печка/камина и да се пали в горивната камера продължителен голям огън с много дърва.

Поддръжка:

За правилна поддръжка на вашето барбекю препоръчваме продуктите за почистване и импрегниране на камък на немската фирма Akemi, които ще откриете на нашия уебсайт. Те са идеално решение, защото са безвредни и са подходящи за кухненски плотове.

Още за барбекютата от Раймар - гр. Кресна:

През зимата препоръчваме изделията да се покриват с покривала или найлон за по-дълъг живот, съхраняване на чистота и по-лесна поддръжка впоследствие. Това е особено препоръчително, ако мястото е високо в планината, където има големи температурни разлики.

Външните камини са прекрасно допълнение към вашия двор и предоставят уникална възможност за преживяване на емоционално заредени моменти със семейство и приятели. Раймар е българският производител на монолитни барбекюта, който се отличава с лесен и бърз модулен монтаж и качествена ръчна майсторска изработка от стоманобетон с облицовка от естествен камък.

Когато се съберете с приятели и семейство навън, най-доброто нещо е да имате кът за готвене и хранене. Монолитното барбекю на Раймар е перфектното решение за това. Тази външна камина е изработена от висококачествен стоманобетон и облицована с естествен камък, което ѝ придава естетичен вид и изключителна здравина. Структурата на монолитния барбекю на Раймар е създадена, за да издържа на всякакви условия на открито и да се справи с големи температуни амплитуди при импрегнирани повърхности. Стоманобетонът е изключително здрав и надежден материал, който може да издържи на години на употреба, без да се деформира от външните условия.

Когато става въпрос за монтаж, Раймар е предоставил лесно и бързо решение. Монолитнито барбекю е модулно, на елементи. С помощта на подробните ни инструкции за монтаж, вие ще можете да сглобите барбекюто във вашия двор за сравнително кратко време. Това означава, че можете да се насладите на вашата нова камина буквално в рамките на няколко часа след доставката.

Но камината на Раймар не е просто просто камина. Тя е истинско произведение на изкуството, създадено от опитни ръце и професионална майсторска работа. Всеки един елемент на монолитнито барбекю на Раймар е изработен с голяма внимание и прецизност, за да се гарантира високото качество на продукта.

С външното барбекю ще имате възможност да се наслаждавате на готвене на открито с най-близките си хора. Това е е преживяване, което няма да забравите. От традиционните барбекю рецепти до по-екзотичните ястия, монолитното барбекю на Раймар е перфектно за всякакви готварски предизвикателства. Създайте уютната обстановка в двора си и се наслаждавайте на прекрасните моменти около живия огън.

Когато става въпрос за уникален дизайн, Раймар предлага различни видове облицовки от естествен камък, които могат да бъдат персонализирани според вашия вкус и стил. Това позволява да изберете не само най-подходящия за вас модел, но и да придадете индивидуален вид на вашата външна камина.

Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
Организираме транспорт до адрес в цяла България
Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: