Каменни тапети SKIN

Като официален представител на марката ПИАТРАОНЛАЙН за България, имаме удоволствието да споделим с вас революционната облицовка за стена: каменните тапети SKIN. Това са тънки и леки фурнирни пана с повърхност от естествен камък и размери 122/61см, а дебелината е само 2мм. Подходящи са за декорация във всякакви вдъхновени интериорни и екстериони проекти.

Препоръчително лепило:

1.       За вътрешни пространства (без мокри помещения): ХАЙ ТАК флакон (полимерно лепило Fix ALL)

Лепилото се нанася със стандартен силиконов пистолет на линии през 10см, като се минава финално с гумен валяк за отстраняване на въздушни мехурчета. Разходната норма е средно 1 флакон за 1 тапет.

Ако се притеснявате да не изцапате с бялото лепило, може спокойно да използвате прозрачния вариант на полимерното лепило: КРИСТАЛ.

 

2.       За външни, фасадни облицовки и за бани, мокри помещения: ФЛОР и УОЛ кофа (полимерно лепило Fix ALL)

Лепилото се нанася с шпакула размер B3 (зъб 3мм) по цялата повърхност на гърба на тапета или на стената (както е по-лесно). Тапетът се залепя и отново се минава с притискащ гумен валяк за равномерно разнасяне и премахване на въздушни джобове. Разходната норма е средно 1кг за 1кв.м.

Ако се изцапате или неумишлено попадне лепило върху лицевата страна на тапета, използвайте супер практичните и ефективни кърпички SWIPEX.

Лепилата от серията Fix ALL лепят всичко върху всякакави повърности с изключение на полиетилен, найлон и полипрепилен.

Преди залепяне стената трябва да е здрава, обезпрашена, обезмаслена и да не е ронлива. За най-сигурно винаги е добре да се грундира предварително.

След монтаж и почистване препоръчваме винаги тапетите да се импрегнират с препарат за естествен камък (Универсален импрегнатор на Акеми или ЕКО импрегнатора на водна основа, без мирис MattstoneH2O LTP) . Разходната норма и за двата варианта е 10-15кв.м с 1л. По този начин каменната повърхност е защитена от попиване на вода, образуване на петна и си улеснявате поддръжката. Процедурата наистина е много проста: каменните тапети само се намазват с валяче или четка и се оставят да изсъхнат по естествен начин. 

Каменният тапет е пано, което много прилича по монтаж и приложение на естествените тънки, фурнирни листове от дърво. Само че повърхността е естествен камък и тапетите SKIN са подходящи също и за навън или мокри помещения.

Каменните тапети се състоят от тънък слой естествен камък и подложка от фибростъкло, споени с непромукаема полиестерна смола. Дебелината е само 1,5-3мм, а теглото около 2кг/кв.м.

Подходящи са за както за интериорни, така и за екстериорни проекти, защото са водоустойчиви и с UV защита. Приложението е за облицовка на вътрешни стени, мокри помещения, бани, камини, фасадна облицовка, цокъл на къща, ограда или друга стенна декорация.

Лепят се с полимерно монтажно лепило на Soudal T-rex или Fix All, което работи върху всякакави видове повърхности. Разходната норма за лепилото e 1 флакон за 1кв.м. Маламашката е в размери В3, триъгълен зъб на 3мм.


Изрязва се в размери чрез обикновен ъглошлайф или циркуляр с тънък диск. Монтажът на каменните тапети е пипкава и прецизна работа, както е с фурнира от дървесина. 

За външно приложение препоръчваме да се оставя разминаваща се фуга от 3-5мм за запълване с качествена фугираща смес, която да обира разширенията.

За вътрешно приложение също препоръчваме да се фугира между паната, в ъглите и ръбовете с подходящ, преливащ цвят фугираща смес.

Както за всеки естествен камък, е задължително импрегниране и еднократно намазване с качествени продукти за лесна поддръжка и защита от замърсявания.


Още характеристики на  каменните тапети:

 • Повърхност от 100% естествен камък
 • Размери: 122 x 61 см
 • Ултра тънък с невероятна дебелина от 1.5-3 мм
 • Огнеупорен материал до 120 градуса
 • Лесен за боравене и транспортиране
 • Да се пази от надраскване с твърди предмети
 • Идеален за вътрешни и външни облицовки.
 • Гъвкав със способност за огъване до 5 см
 • Неограничени приложения с монтаж върху стени, мебели, кухненски шкафове, гръб за кухня, декоративни елементи, външни стени
 • Каменните тапети могат да се монтира на всякаква повърхност (керамика, мебели, гипсокартон, входни врати, бетон).
 • Монтажът изисква същото оборудване, както за работа с дървесен фурнир. Реже се с ъглошлайф/ циркуляр с тънък диск
 • Всеки тапет е уникален с единствен по рода си рисунък от природата
 • Изработен е от шистов камък и е много по-лек, но също толкова здрав (както традиционната облицовка от естествен камък).


Утвърден европейски доставчик на естествен камък от цял свят, PIATRAONLINE ще посрещне и най-високите очаквания на нашите клиенти по отношение на изделия за интериора, екстериора и ландшафта. Повече от 1500 продукта съдържа иновативната онлайн платформа www.piatraonline.bg, която е истински генератор на вдъхновение.

Иновативната платформа WWW.PIATRAONLINE.BG ще даде възможност на нашите клиенти да бъдат близо до света на естествения камък само с няколко клика и да осигурят на дома си материали, които освен с природната си красота, ще го облагородят с устойчивост, безопасност и надеждност.

Вярваме, че партньорството между Раймар и PIATRAONLINE ще даде на нашите клиенти:

  1. Достъп до истински генератор на вдъхновение в света на естествения камък в лицето на иновативната онлайн платформа piatraonline.bg.
  2. Още повече възможности за избор сред 1500 изделия от естествен камък за интериора, екстериора и ландшафта.
  3. Удобствата на онлайн търговията, която предоставя бърз достъп до широк кръг от артикули, техническата им спецификация и съвети за поддръжка, наред с реалните предимства за получаване на мостри на изделията, професионална консултация в хода на избор и доставка по куриер.
  4. Достъп до иновативни продукти като каменни тапети SKIN например, които навлизат на нашия пазар благодарение на утвърдения европейски доставчик ПИАТРАОНЛАЙН.
  5. Същият професионален и доверен консултант, който съдейства в процеса по избор, поръчка и доставка на материалите при най-високо ниво на експертиза и грижа за клиента.
  6. Гаранцията на международно утвърдена компания, доставчик на изделия от естествен камък в повече от 21 страни в Европа по отношение на разнообразната и качествената селекция на материали от цял свят.
  7. Полезна информация и разнообразие от интересни канали, в които ще говорим за съвременните тенденции в интериорния и екстериорния дизайн, както и ландшафтната архитектура, мястото на естествения камък в тях и най-вече ще адресираме нуждите на нашите клиенти от вдъхновение, решение и уют в дома.

  В унисон с ценностите на нашата дейност, а именно развитие на родното производство и насърчаване на българските традиции в обработка на камъка, ние в Раймар ще продължим да създаваме и развиваме изделията, които имат своето доказано присъствие в градината и дома. Но и ще обезпечим комфорта на нашите клиенти за още по-голям избор спрямо нуждите, естетиката и бюджетните възможности.

  Насърчаваме за повече качествено време навън и на открито у дома със семейство и приятели
  В гр. Кресна произвеждаме градински изделия, обработваме естествен камък и съдействаме с всеотдайност
  Помагаме в избора с вдъхновяващ сайт, мостри и шоурум в гр. София
  Организираме транспорт до адрес в цяла България
  Работим с лична отговорност за устойчивост с естествени материали
  Споделяме любовта си към естествения камък и вдъхновяващата красота от природата
  При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: