Импрегнатор „Мокър ефект“ за камък

Раймар - гр. Кресна
SKU: 44/1/4: Цена с ДДС за 1 брой
26.8 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на препарат Импрегнатор „Мокър ефект“ за камък от немския производител АКЕМИ: 44/1/4
Тегло: Разфасовки 250мл, 1л и 5л 
Цена: 
26,80лв. с ДДС за 250мл
75лв. с ДДС за 1л
340лв. с ДДС за 5л
26.80 лв
Импрегнатор „Мокър ефект“ за камък
26.8 лв
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет


Импрегнатор „Мокър ефект“ за камък

Импрегнатор с изключително подсилване на цвета, неопасен за хранителни продукти (проверено от LGA Нюрнберг). Продукт, устойчив на атмосферни влияния, с дълготраен ефект, за вътрешна и външна употреба. Придава „мокър ефект“ без блясък, увеличава контраста на цветовете без гланцов ефект. Защитава от вода и мръсотия и е особено подходящ за груб и порьозен естествен и изкуствен камък.


Област на приложение:

За третиране на порьозни, едро натрошени, рязани, шлифовани попиващи естествени и изкуствени камъни като напр. мрамор, шистови плочи, пясъчник, гранит, гнайс или бетон. Дълготрайността на задълбочаването на цвета е добра при варовити камъни, много добра при силикатен камък.


Техническа характеристика

Характеристика: AKEMI Задълбочител на цвета е готов за употреба специален импрегнатор на основата на съдържащи разтворители реактивни модифицирани силоксани. Продуктът прониква в порестата структура на камъка и чрез реакция се образува полисилоксан; освен това реакция протича и със силикатните субстанции на камъка.

Продуктът се характеризира със следните свойства:

● Задълбочава естествения цвят и структурата на камъка без гланцов ефект

● Не попива вода и мръсотия

● Не създава слой по повърхността на камъка

● Третираната каменна повърхност запазва дишащата си способност

● Много добра устойчивост на атмосферни условия и издържливост

● Не пожълтява

● Няма миризма

● За използване във външни и вътрешни условия

● След втвърдяване продуктът без колебание може да влиза в контакт с хранителни продукти; проверено от LGA Нюрнберг


Област на приложение: 

За третиране на порьозни, едро натрошени, рязани, шлифовани попиващи естествени и изкуствени камъни като напр. мрамор, шиста, Solnhofen- ски плочи, пясъчник, гранит, гнайс или бетон. Дълготрайността на задълбочаването на цвета е добра при варовити камъни, много добра при силикатен камък.


Указание за употреба:

  1. Почистване: повърхностите трябва да са чисти, абсолютно сухи и без покрития. При употреба във външни условия е важно камъкът да не съдържа вредни соли (напр. нитрати, сулфати, хлориди), тъй като те пречат на попиването на импрегнатора. В зависимост от вида на камъка и замърсяването предлагаме следния продукт: AKEMI Почистващ препарат за камък. След почистването повърхността задължително се изплаква с вода. Преди нанасянето на импрегнатора повърхността трябва да е напълно суха (след минимум 1- 2 дни). Оптимални предпоставки при работа са температура от 15- 25° С, както и 4- 5 часова защита от дъжд.
  2. Нанесете неразредения продукт равномерно и тънко с помощта на четка, мече или пистолет и оставете да попие.
  3. 10- 15 мин. след нанасянето или при започване на съхненето отстранете излишния продукт с помощта на подходяща попиваща кърпа
  4. Нанесете повторно при силно попиващи камъни
  5. За постоянното почистване е особено подходящ AKEMI Почистващо средство


● Продуктът не е подходящ за глазирани и непопиващи повърхности и подходящ само отчасти за фино шлифовани или полирани повърхности

● Полирани повърхности трябва да бъдат полирани допълнително, докато не бъдат отстранени предишни покрития

● Задълбочаването на цвета на камъка зависи от вида камък; по принцип тъмните камъни се оцветяват в по – тъмни тонове отколкото светлите

 Препоръчва се препаратът да се тества преди работа

● По време на работа защитете ръцете с ръкавици

● При съхраняване при температури под 15°С продуктът помътнява, а при нагряване до 25°С отново става прозрачен

● Чувствителните към киселини материали (като напр. различни видове пластмаса, гума, лакирани повърхности), намиращи се в близост до мястото на работа, да бъдат защитени

● За правилно отделяне на отпадъците, изпразнете напълно опаковката.


 Технически данни:

Разход: около 10- 20 m²/l
Цвят: прозрачен Плътност: около 0,78 g/cm³
Бележка: Горепосочените указания са изготвени според актуалното ниво на развитие и приложна техника на фирма АКЕMI. Тъй като приложението на продукта в практиката е извън възможностите за регулиране от страна на производителя, въз основа на този документ не могат да бъдат предявявани претенции към него.

Фирма AKEMI е основана през 1933г. в гр. Дрезден от Ерих Хьонч, който, следвайки страстното си хоби-химията, по това време създава първите лепила на основата на полиестерни смоли, поставили началото на дългогодишния световен успех на фирмата с двукомпонентните лепящи и запълващи системи на основата на полиестерни и епоксидни смоли. За първоначалното име (АКЕМА) послужило името на дъщерята на добър негов приятел-консула на Япония в Берлин. По-късно, през 1952г. той я преименува на АКЕМI. Причината за това е името на все още провеждащото се във Франкфурт на всеки две години Изложение за химически технологии, защита на околната среда и биотехнологии ACHEMA.
След Втората световна война седалището на фирмата се премества в гр. Нюрнберг, където и досега богатата и специализирана продуктова гама се произвежда под стриктен контрол според изискванията на Европейската общност.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.