Импрегнатор „Универсален“ за камък

SKU: 44/1/2: Цена с ДДС за 1 брой
205 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на препарат за камък Импрегнатор „Универсален“ от немския производител АКЕМИ: 44/1/2
Тегло: Разфасовка от 1л или 5л
Цена: 
205лв. с ДДС за 1бр. от 5л (по заявка)
205.00 лв
Импрегнатор „Универсален“ за камък 1
205 лв
Наличност По предварителна заявка
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет


Импрегнатор Универсален за камък АКЕМИ

Импрегнаторът прониква дълбоко в камъка като образува защитно покритие срещу вода и замърсявания, същевременно запазвайки дишащата способност на камъка. Защитава както външни фасади и настилки от силни дъждове, отблъсквайки водата и мръсотията, така и улеснява в пъти поддръжката на камъка в интериора и екстериора.

 

Област на приложение: Импрегнаторът за камък на AKEMI служи за обработване на попиващи минерални строителни материали като естествени и изкуствени камъни (полирани, шлифовани или груби повърхности на мрамор, варовик, гранит, гнайс, Terrazzo, неглазирани керамични плочи и др.) за отблъскването на вода и замърсявания.


Техническа характеристика:

AKEMI Импрегнатор за камък e готов за употреба продукт на основата на олигомерни алкилалкоксилоксани. Продуктът попива дълбоко в камъка благодарение на капилярните му свойства. При каталитичната реакция се образува полисилоксан; реакция се осъществява и със силикатната субстанция на камъка. Резултат от това е дългогодишната висока ефективност на импрегнатора. Продуктът се характеризира със следните свойства:

● Максимално редуциране на просмукването на вода и мръсотия при влияние на влага

● Бързо отдаване на влага по време на съхненето поради голямата си паропропускливост

● Запазване на дишащата способност, тъй като не образува запечатващ слой

● Устойчив на ултравиолетови лъчи

● По принцип не променя цвета на камъка (предварителен тест)

 

Област на приложение:

Импрегнаторът за камък на AKEMI служи за обработване на попиващи минерални строителни материали като естествени и изкуствени камъни (полирани, шлифовани или груби повърхности на мрамор, варовик, гранит, гнайс, Terrazzo, неглазирани керамични плочи и др.) за отблъскването на вода и замърсявания. Изключително е подходящ също и за тухла, силикатна тухла, бетон и минерална мазилка.

Указание за употреба:

1. Почистване: Повърхността трябва да е чиста, абсолютно суха и без допълнителни покрития. При работа във външни условия да се внимава камъка да не съдържа вредни соли (нитрати, сулфати, хлориди), тъй като те ограничават попиването на импрегнатора в камъка. След почистването задължително изплакнете обилно с вода. Преди нанасяне на защитното покритие камъкът трябва да е напълно сух. Това става по принцип след 1-2 дни.

2. Пробно нанасяне: Преди започване на работа се препоръчва да тествате продукта на 1-2 m², за да проверите ефективността, да отбележите евентуално промени в цвета на повърхността и да установите разхода на материал.

3. Импрегниране:

а) оптимална предпоставка за успешната импрегнация е естествено студената повърхност и околна температура от 5- 25°С, както и последваща 6-12- часова защита от дъжд. Повърхността не трябва да е затоплена нито от подово отопление, нито от слънцето.

б) пукнатини до 0,3 mm се запълват от импрегнатора

в) по принцип достатъчно е нанасяне мокро в мокро 1- 2 пъти.

г) нанесете продукта с четка, мече или моп.

д) около 20 минути след нанасянето или преди импрегнаторът да е засъхнал по повърхността отстранете непопилия в камъка остатък от препарата с подходящ парцал или кърпа. За отстраняване на всякакви замъглявания по полирани повърхности, тези да се полират още веднъж.

е) при недостатъчно действие или неравномерно покриване, може безпроблемно да импрегнирате още веднъж. Отблъскващите водата свойства се проявяват след около 4- 6 часа, при което пълната ефективност се достига след около седмица.

Указания:

● Ако почиствате предварително повърхността, са нужни 1-2 дни докато изсъхне (в зависимост от температурата)

● Благодарение на превантивното третиране с AKEMI Универсален Импрегнатор за камък се предотвратява образуването на петна или образуването им значително се забавя. Появилите се все пак петна се почистват значително по-лесно.

● Неподходящи или агресивни почистващи средства, както и почистващи уреди, работещи с налягане, могат да увредят импрегниращото покритие и камъка. Поради това за поддръжката на камъка се препоръчва използването на Почистващ препарат за камък AKEMI

● Наличните фуги следва да се тестват за непоносимост към разтворители преди работа с препарата. Ако за изглаждане на фугите са използвани умокрящи вещества, същите да се отстранят преди импрегнирането.

● Импрегнаторът за камък не е подходящ за глазирани и непопиващи повърхности или гипс.

● Остатъци от продукта върху повърхността образуват петна и замъглявания

● При работа защитете ръцете, използвайте ръкавици

● Обектите, които ще бъдат третирани, да се защитават от пряка слънчева светлина

● Залепени повърхности, неустойчиви на разтворители пластмаси, стъкла на прозорци, части за боядисване и намиращи се в близост до работната площ обекти (например автомобили или зелени площи) трябва да се защитят (да се покрият)

● При правилна обработка втвърденият продукт не е опасен за здравето.

● Оценката на продукта само по събирането на вода по повърхността не е достатъчен критерий за определяне на ефективността на продукта, тъй като става въпрос само за повърхностен ефект. Поради отлагания на прах този ефект може силно да бъде намален или изобщо да изчезне

● При повечето каменни повърхности не се забелязва промяна в цвета (или се забелязва, но минимално). При кварцити и серпентин се наблюдава голяма промяна в цвета. Поради това преди работа препоръчваме продуктът да бъде тестван на незабележимо място.

● За правилно отстраняване на опаковката я изпразнете напълно.


Технически данни:

Разход: около 1- 15 m²/l в зависимост от попиваемостта на камъка

Цвят: прозрачен до жълтеникав

Плътност: около 0,76 g/cm³

Бележка: Горепосочените указания са изготвени според актуалното ниво на развитие и приложна техника на фирма АКЕMI. Тъй като приложението на продукта в практиката е извън възможностите за регулиране от страна на производителя, въз основа на този документ не могат да бъдат предявявани претенции към него.

Фирма AKEMI е основана през 1933г. в гр. Дрезден от Ерих Хьонч, който, следвайки страстното си хоби-химията, по това време създава първите лепила на основата на полиестерни смоли, поставили началото на дългогодишния световен успех на фирмата с двукомпонентните лепящи и запълващи системи на основата на полиестерни и епоксидни смоли. За първоначалното име (АКЕМА) послужило името на дъщерята на добър негов приятел-консула на Япония в Берлин. По-късно, през 1952г. той я преименува на АКЕМI. Причината за това е името на все още провеждащото се във Франкфурт на всеки две години Изложение за химически технологии, защита на околната среда и биотехнологии ACHEMA.
След Втората световна война седалището на фирмата се премества в гр. Нюрнберг, където и досега богатата и специализирана продуктова гама се произвежда под стриктен контрол според изискванията на Европейската общност.


Обратна връзка от клиенти:

„Преди месец си купих универсален импрегнатор за камък от Вас. Искам да споделя изключителното качество на импрегнанта. След обработка водата изобщо не се задържа върху обработените повърхности, а цветовете на камъка остават непроменени. Благодаря и за акуратно извършената доставка.“


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.