Почистващ препарат (Универсален концентрат) за камък за ежедневна поддръжка

SKU: 44/1/3 : Цена за 1бр.
35 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на почистващ препарат (Универсален концентрат) за камък от немския производител АКЕМИ: 44/1/3
Видове размери: 30/10/10см
Тегло: Разфасовка от 1л
Цена: 35лв. с ДДС за 1бр. от 1л
35.00 лв
Почистващ препарат (Универсален концентрат) за камък за ежедневна поддръжка 1
35 лв
Наличност По предварителна заявка
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет


Почистващ препарат за камък (Универсален концентрат)

Почистващият препарат за камък AKEMI e концентрат за почистване и поддръжка на естественни каменни повърхности от мрамор, гранит, варовик, гнайс и травертин.

Щадящ препарат с приятен аромат за всички видове естествен камък за ежеднавно почистване на вече импрегниран камък.

Естественият камък е красив, благороден и практически вечен материал, който остава за поколения напред. Независимо от това, ако искаме дълго да се радваме на естествено красивия му облик, е нужно от време на време да се грижим за него като го почистваме и поддържаме с препарати за естествен камък.

Импрегнирането е особено важно, тъй като защитава камъка от вредни външни влияния, просмукване на влага, замърсявания и т.н.

Не се тревожете, че това ще ви отнеме много време или средства, тъй като тези процедури не е необходимо да се извършват често – импрегниране един път годишно е напълно достатъчно, за да предпазите вашите градински изделия.

При нас можете да поръчате почистващ препарат и три вида импрегнатори на немската марка AKEMI, които са със страхотно качество и са напълно безвредни за употреба.
Техническа характеристика:

AKEMI Почистващ препарат за камък e несъдържащо киселини силно концентрирано почистващо средство от нейонни тенсиди, помощни вещества, ароматични вещества и разтворители. Продуктът не съдържа фосфати и основи. Съдържащите се тенсиди са според действащите закони за повърхностно- активни вещества са биологично разградими

Област на приложение: 

Почистващият препарат за камъни на AKEMI е подходящ за бързото и основно почистване на строителни замърсявания, леки циментови замърсявания, замърсявания от масла и мазнини, сажди, петна от гума и чай, както и остатъци от изкуствени бои и мазилки върху всички естествени и изкуствени камъни като мрамор, травертин, шиста, гранит, клинкерна тухла и теракотени плочи, плочки, декоративен бетон и подобни

 

Указание за употреба на почистащия препарат за естествен камък Акеми:

  1. Почистване: Напръскайте равномерно повърхността за почистване

  2. Разнесете с чиста кърпа, неоставяща власинки, и втрийте, докато не останат видими следи по повърхността

  3. При интензивни замърсявания напръскайте по- интензивно и изчакайте да подейства за 10 – 20 мин. Ако е необходимо, използвайте четка

  4. Поемете замърсяването с влажна кърпа, в последствие подсушете и полирайте повърхността с чиста, неоставяща власинки кърпа

 

● Според замърсяването разредете от 1: 1 до 1: 500 с вода и нанесете

● Оставете да подейства 10- 20 минути

● Използвайте четка при много силни замърсявания

● Изплакнете обилно с вода


Технически данни:

Разход: около 10- 20 m²/l (неразреден)

Цвят: прозрачножълтеникав

Плътност: около 1,01 g/cm³ рН- стойност: около 10 (концентрат)

Бележка: Горепосочените указания са изготвени според актуалното ниво на развитие и приложна техника на фирма АКЕMI. Тъй като приложението на продукта в практиката е извън възможностите за регулиране от страна на производителя, въз основа на този документ не могат да бъдат предявявани претенции към него

Фирма AKEMI е основана през 1933г. в гр. Дрезден от Ерих Хьонч, който, следвайки страстното си хоби-химията, по това време създава първите лепила на основата на полиестерни смоли, поставили началото на дългогодишния световен успех на фирмата с двукомпонентните лепящи и запълващи системи на основата на полиестерни и епоксидни смоли. За първоначалното име (АКЕМА) послужило името на дъщерята на добър негов приятел-консула на Япония в Берлин. По-късно, през 1952г. той я преименува на АКЕМI. Причината за това е името на все още провеждащото се във Франкфурт на всеки две години Изложение за химически технологии, защита на околната среда и биотехнологии ACHEMA.
След Втората световна война седалището на фирмата се премества в гр. Нюрнберг, където и досега богатата и специализирана продуктова гама се произвежда под стриктен контрол според изискванията на Европейската общност.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.