Черна лава/ чакъл на чувал (15кг)

SKU: 2/1/2/95 | Цена за 1 чувал | VAT incl.
19 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на Черна лава/ чакъл на чувалчета: 2/1/2/95 
Видове размери: 10-16мм
Тегло: 15кг
Опаковка: чувалче 15кг; Минимално количество на поръчка с доставка чрез куриер: 10 чувалчета
Цена: 19лв. с ДДС за 1 чувал от 15кг
19.00 лв
Черна лава/ чакъл на чувал (15кг) 1
19 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 чувалче
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Цена на транспорт до адрес в България 69,80лв. за 1 европалет до 500кг + опц. 2% такса "Наложен платеж"
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.


Чакъл от черна лава вместо бели камъчета в градината? Или пък защо не да комбинираме и двете?

Външната настилка с чакъл от черна лава предлага няколко предимства и разнообразни начини на употреба в градинския пейзаж:

  • Черният чакъл от лава е с наситен черен цвят, който придава елегантност и модерна визия на ландшафтния проект. Създава драматичен контраст с разнообразието от цветовете на растенията, зеленината и другите елементи в градината.
  • Черната лава е природен камък, устойчив на различни въздействия, дъжд, вятър, студ и мраз. Не избледнява и не променя външния си вид.
  • Порестата структура на черния чакъл от лава позволява на водата да преминава свободно през него, което го прави идеален за използване в зони, които изискват добра дренажна система.


Подходящ е за различни приложения:

- Черният чакъл от лава може да се използва  за насипване на градински пътеки, създаване на подложка за декоративни елементи като саксии или фонтани, и за създаване на декоративни площи около водни елементи или цветни градини.

- Черният чакъл от лава изисква минимална поддръжка след инсталацията си. Почиства се лесно, а и всъщност, не се цапа.

- Той е естествен материал и като такъв е екологично чист избор, който не нанася вреда на околната среда и е устойчив на разлагане. Това го прави предпочитан избор за екологично настроени градински дизайнери и собственици на градини.

Ако искате да внесете контраст в градината си, да подчертаете определени зони с характерна текстура, то чакълът от черна лава е страхотно добра идея.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.