Декоративен камък Пустинна роза

SKU: 2/12/15: Цена на кг | VAT incl.
5.8 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на декоративен камък Пустинна роза: 2/12/15
Тегло: Теглото на всяко парче е различно и се измерва, за да се определи цената.
Опаковка: Стреч фолио или пале
Цена:  5,80лв./кг с ДДС
5.80 лв
Декоративен камък Пустинна роза 1
5.8 лв
Наличност В наличност
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.


Декоративният камък "Пустинна роза" е популярен вид декоративен камък, който се отличава със своята красива и естествена визия. Съставен от два минерала, този скъпоценен камък прилича на цъфнала роза. Макар да изглежда много крехък, той има редица терапевтични свойства — например да освобождава от стрес. Затова декоративният камък Пустинна роза може да намери място навсякъде в къщата и градината ви, не само като много ефектен орнамент, но и като средство за подобряване на умственото и емоционалното ви равновесие.

Това е камък, известен още като Пустинна роза заради песъчливия си състав. Повечето камъни са базирани на един от двата минерала, селенит или барит. В основата на неговия процес на формиране са три основни елемента: вода, вятър и пясък. Феноменът на кристалната решетка се проявява, когато кристалите се образуват в сухи песъчливи условия, като изпаряване на плитки солени басейни.  Пустинна роза е известна също като пясъчен селенитен гипс и баритова скала. Декоративният камък "Пустинна роза" се добива от различни места по света, където има наличие на съответни геоложки образувания. Обикновено този вид камък се намира в региони с пустинен климат или в сухи и полупустинни райони, където процесите на ерозия и природни влияния като вятър и вода са допринесли за формирането на характерната му текстура и цвят.

Една от ключовите характеристики на "Пустинна роза" е неговият естествен цвят, който включва нюанси от пясъчно и кафяво, създавайки топла и уютна атмосфера.

Този вид декоративен камък се използва широко за оформяне на различни елементи в градината и ландшафтния дизайн. Може да се приложи за подчертаване на границата на пътеки и настилки, за създаване на градински плетеници, в комбинация с водни елементи, при алпинеуми и зони за релакс.

Поради своята естетика и издръжливост, декоративният камък "Пустинна роза" е популярен избор за създаване на красиви и функционални градински пространства. Той придава естествен и изискан вид на градината, като същевременно добавя топлина и уют към околната среда.

Наличието на този селенитен камък близо до къщата или офиса може да помогне за премахване на енергийните блокажи и да подпомогне умствената ви проницателност, като същевременно донесе просперитет на вашия бизнес. Това може да помогне за засилване на уменията за вземане на решения и е известно, че помага при епилептични припадъци. Селенитът е мощен елемент за почистване и е канал за лечебна бяла светлина. Едни от най-ценните продукти произхождат от най-малко вероятните места: от въглища се образуват диаманти, от стридите се получават перли, а от пясъка – Пустинна роза.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.