ЕКО Импрегнатор на водна основа за неполиран камък Матстоун H2O LTP

SKU: IPN-1022 | VAT incl.
78 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на ЕКО Импрегнатор на водна основа за неполиран камък Матстоун H2O LTP : IPN-1022
Видове размери: 1 литър/5 литра
Цена: 78лв. за 1бр. от 1л / 260,40лв за 1бр. от 5л.
78.00 лв
ЕКО Импрегнатор на водна основа за неполиран камък Матстоун H2O LTP
78 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой


Матстоун H2O LTP  е еко импрегнатор на водна основа, произведен от британската фирма LTP, известна със своите висококачествени продукти за почистване, импрегниране и поддръжка на естествени камъни, порцеланови и керамични повърхности. Основана през 1984 г., LTP е изградила стабилна репутация за предоставяне на работещи решения, които обслужват както домашния, така и професионалния пазар. 

Матстоун H2O LTP на водна основа е специално предназначен за неполирани повърхности ( травертин, пясъчник, шистов камък, мрамор, термолющен други естествени камъни, теракота, тухли и бетон). Не променя вида на повърхността. Перфектен избор за интериорно приложение, тъй като е на водна основа. Предлага се в разфасовки от 1 литър и 5 литра.


Защо да импрегнираме камъка?

Камъкът, със своята естествена красота, издръжливост и непреходна автентичност, е високо ценен от древни времена, което го прави предпочитан избор както за интериорни, така и за екстериорни приложения. Въпреки това, за да се запази неговата естетическа и структурна цялост, е важно каменните повърхности да бъдат импрегнирани. Този процес включва нанасяне на уплътнител, който прониква в камъка и го защитава от различни фактори на околната среда и употреба. Ето защо импрегнирането на камък е от решаващо значение/

1. Повишена Издръжливост
Импрегнирането на камъка значително увеличава неговата издръжливост. Въпреки своята естествена здравина, камъкът може да бъде порест и податлив на износване. С прилагането на проникващ уплътнител, вътрешната структура на камъка се укрепва, което го прави по-устойчив на отчупване, напукване и други механични повреди. Това е особено важно за зони с висока натовареност, като подове и външни пътеки, които понасят постоянна употреба и натиск.

2. Защита Срещу Петна
Едно от ключовите предимства на импрегнирането на камъка е неговата способност да предпазва от петна. Естествените каменни повърхности, особено тези в кухни и бани, често абсорбират течности като вода, масла и вино. Тези течности могат да създадат упорити петна, които е много трудно, а понякога и невъзможно, да бъдат отстранени. Импрегниращият уплътнител формира защитен слой, който отблъсква течностите и предотвратява тяхното проникване в камъка, като така го предпазва от обезцветяване.

3. Устойчивост на Атмосферни Влияния
Външните каменни повърхности са постоянно изложени на атмосферни влияния, включително дъжд, UV радиация, температурни колебания и замърсители. Тези фактори могат да причинят атмосферни въздействия, водещи до загуба на блясък и структурна деградация с времето. Импрегнирането помага на камъните да устоят на ефектите от атмосферните влияния, като осигурява защитен слой, който ги предпазва от проникване на влага, UV увреждане и други агресори от околната среда. Тази защита помага за поддържане на външния вид и структурния интегритет на камъка в дългосрочен план.

4. Лесна Поддръжка
Импрегнираните камъни са много по-лесни за почистване и поддържане в сравнение с необработените камъни. Уплътнителят намалява способността на камъка да абсорбира мръсотия и прах, което прави повърхностите по-лесни за избърсване и поддържане чисти. За интериорни приложения като плотове и подове, това означава по-рядко и по-малко интензивно почистване. За екстериорни приложения, това означава по-малко притеснения за мъх, водорасли или плесени, които могат да се развият, особено във влажни или сенчести зони.

5. Запазване на Естествената Красота
Камъкът се цени заради своя уникален, естествен вид, като всяко парче предлага различни шарки и цветове. Импрегнирането помага да се запази тази красота, като предотвратява обезцветяването или увреждането на камъка. Уплътнителите са проектирани да проникват в камъка, без да образуват видим слой на повърхността, осигурявайки, че камъкът запазва своя естествен вид, докато е защитен от потенциални вреди.

Предимства на ЕКО Импрегнатор на водна основа за неполиран камък Матстоун H2O LTP 

1. Силна защита с най-новата технология на водна основа.
2. Идеален за ограничени пространства (в хотели и заведения).
3. Подходящ за вътрешни и външни приложения.
4. Лесно нанасяне, приятен аромат.
5. Екологичен.


Указания за употреба:
Подготовка:  Повърхностите, които ще обработвате, трябва да бъдат напълно сухи и чисти, без замърсявания и наслагвания от кал, прах, цимент или фугиращи смеси. Ако е необходимо, първо измийте повърхностите с LTP Grimex, разреден с вода в съотношение 1:10, като използвате бяла гъба. Отмийте добре до пълно отстраняване на всякакви остатъци и оставете повърхностите да изсъхнат (24 часа).

За (грубо) рязани, опесъчени или текстурирани повърхности:
Разклатете бутилката преди употреба. Нанесете обилно и равномерно с четка или гъба. При силно абсорбиращи повърхности нанесете няколко слоя непосредствено един след друг. След 15 минути отстранете излишното количество импрегнатор с попивателна кърпа. Не оставяйте излишъка да засъхва по повърхността.

За шлайфани, гладки повърхности:
Разклатете бутилката преди употреба. Нанесете обилно и равномерно с кърпа, която не оставя мъхчета, апликатор с агнешка кожа, бояджийска или обикновена гъба. Изравнете добре с неколкократно бърсане. След 15 минути отстранете излишното количество импрегнатор с попивателна кърпа. 

Покритие в зависимост от обработваната повърхност:
Ниска порьозност — прибл. 1л на 15 кв.м
Висока порьозност — прибл. 1л на 8 кв.мКато всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.