Импрегнатор за неполиран камък Матстоун LTP за външно приложение

SKU: IPN-1030 | VAT incl.
48 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на Импрегнатор за неполиран камък Матстоун LTP за външно приложение: IPN-1030
Видове размери: 1 литър/5 литра
Цена: 48лв. за 1бр. от 1л / 202,80лв за 1бр. от 5л.
48.00 лв
Импрегнатор за неполиран камък Матстоун LTP за външно приложение
48 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 бройМатстоун LTP е един от най-мощните импрегнатори за естествен камък, предлаган на пазара, произведен от британската фирма LTP, известна със своите висококачествени продукти за почистване, импрегниране и поддръжка на естествени камъни, порцеланови и керамични повърхности. Основана през 1984 г., LTP е изградила силна репутация за предоставяне на ефективни решения, които обслужват както домашния, така и професионалния пазар. 

Матстоун LTP  е специално предназначен за неполирани повърхности (травертин, пясъчник, шистов камък, мрамор, термолющен други естествени камъни, теракота, тухли и бетон). Не променя вида на повърхността. Перфектен избор за интериорно и екстериорно приложение, който се предлага в 2 варианта - на спиртна и на водна основа и в разфасовки от 1 литър и 5 литър.

Защо да импрегнираме камъка?

Камъкът е ценен заради своята естествена красота, издръжливост и вечна привлекателност от незапомнени времена, което го прави популярен избор както за интериорни, така и за екстериорни приложения. Въпреки това, за да се запази неговaта естетическа и структурна цялост, е от съществено значение да се обработят каменните повърхности с импрегнация. Този процес включва нанасяне на уплътнител, който прониква в камъка, осигурявайки защита от различни фактори на околната среда и свързани с употребата. Ето защо импрегнирането на камък е от решаващо значение:

1. Повишена Издръжливост
Импрегнирането на камъка значително повишава неговата издръжливост. Естественият камък, въпреки своята присъща здравина, може да бъде порест и податлив на износване. Чрез нанасяне на проникващ уплътнител, вътрешната структура на камъка се укрепва, което го прави по-устойчив на отчупване, напукване и други форми на механични повреди. Това е особено важно за зони с висока натовареност, като подове и външни пътеки, които понасят постоянна употреба и натиск.

2. Защита Срещу Петна
Едно от основните предимства на импрегнирането на камъка е способността му да предпазва от петна. Естествените каменни повърхности, особено тези в кухни и бани, са податливи на абсорбиране на течности като вода, масла и вино. Тези вещества могат да причинят неприятни петна, които са трудни, ако не и невъзможни за отстраняване. Импрегниращият уплътнител създава бариера, която отблъсква течности, предотвратявайки тяхното проникване в камъка и причиняването на обезцветяване.

3. Устойчивост на Атмосферни Влияния
Външните каменни повърхности са постоянно изложени на атмосферни влияния, включително дъжд, UV радиация, температурни колебания и замърсители. Тези фактори могат да причинят атмосферни въздействия, водещи до загуба на блясък и структурна деградация с времето. Импрегнирането помага на камъните да устоят на ефектите от атмосферните влияния, като осигурява защитен слой, който ги предпазва от проникване на влага, UV увреждане и други агресори от околната среда. Тази защита помага за поддържане на външния вид и структурния интегритет на камъка в дългосрочен план.

4. Лесна Поддръжка
Импрегнираните камъни са много по-лесни за почистване и поддържане в сравнение с необработените камъни. Уплътнителят намалява способността на камъка да абсорбира мръсотия и прах, което прави повърхностите по-лесни за избърсване и поддържане чисти. За интериорни приложения като плотове и подове, това означава по-рядко и по-малко интензивно почистване. За екстериорни приложения, това означава по-малко притеснения за мъх, водорасли или плесени, които могат да се развият, особено във влажни или сенчести зони.

5. Запазване на Естествената Красота
Камъкът се цени заради своя уникален, естествен вид, като всяко парче предлага различни шарки и цветове. Импрегнирането помага да се запази тази красота, като предотвратява обезцветяването или увреждането на камъка. Уплътнителите са проектирани да проникват в камъка, без да образуват видим слой на повърхността, осигурявайки, че камъкът запазва своя естествен вид, докато е защитен от потенциални вреди.

Използването на висококачествени материали като естествен камък може значително да повиши стойността на имота. Въпреки това, добавената стойност от каменните елементи може да бъде компрометирана, ако те се повредят и станат неестетични с времето. Импрегнирането на каменните повърхности не само осигурява тяхната дълготрайност, но и поддържа техния естетичен вид, като по този начин запазва или дори увеличава стойността на имота. Това е стойностна инвестиция за собственици на имоти и управители, които искат да максимизират пазарната привлекателност на своя имот.

Предимства на Матстоун LTP
Деликатно подобрява цвета и текстурата на материала, върху който се нанася.
Защитава максимално от вода и мазнини.
Идеален за нанасяне с полираща машина.
Подходящ за интериорно и екстериорно приложение.
Позволява дишане на обработената повърхност.

Как се използва:
Разклатете бутилката преди употреба. Повърхността, която ще обработвате, трябва да бъде напълно чиста и суха, без никакви замърсявания, кал, цимент или мазилка по нея. Нанесете препарата с валяче (мече), мека кърпа или четка и изчаквайте поне два часа преди нанасяне на следващ слой. Ако подовата настилка е с по-силни абсорбиращи свойства (като антикиран травертин), в бъдеще може да се наложи нанасяне на още слоеве. В тези случаи препаратът трябва да се нанася обилно. Един час след нанасяне изтъркайте повърхността с кърпа, която не оставя мъхчета, или с машина за полиране, за да постигнете равномерност и отстраните непопития препарат. Продуктът изсъхва за приблизително два часа, но са необходими още три дни до постигане на пълна устойчивост.

Забележка: Целта е основата изцяло да се напълни с импрегнатор, без да остава излишък. Не нанасяйте при пряка слънчева светлина. Този препарат помага за предпазване от образуване на мазни петна. 

Разход според порьозността на повърхността:
Ниска порьозност — прибл. 1-2 л на 10 кв.м
Висока порьозност — прибл. 3-4 л на 10 кв.м
Не нанасяйте върху полирани повърхности.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.