Градински комплект „Кресна“ Стандарт

SKU: 1/43/15: Цена с ДДС за 1 комплект (барбекю с мивка) | VAT incl.
1726 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на градински комплект "Кресна" Стандарт: 1/43/15
Видове размери: Поставени едно до друго са с обща дължина 220см с дълб. 60см. (Баребкюто е 100см, а мивката - 120см). Височината на ББК-то е 215см.
Тегло: 1100кг
Опаковка: Опаковката на комплекта е 2 европалета с размери 120/80см и височина 130см.
Цена: 1726лв.
Отзиви от наши клиенти:
1726.00 лв
Градински комплект „Кресна“ Стандарт 1
1726 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Стандарт
Размери на барбекютата 100/60/215см
Размери на горивната камера (шир./дълб.) 67/42см
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Пясъчнозлатист
Сиво-син
Размери на чешмите 120/60/135см
Единично тегло 600кг
430кг
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Сиво полимерно лепило ФЛЕКСИ (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"

КОГАТО СТАНДАРТЪТ В ГРАДИНАТА Е ВИСОК


Градината – мечта за едни и реалност за други – е пространство, което ни дава простор както за труд, така и за сладка почивка.

Градинското обзавеждане е практичното решение, което поставя нови стандарти в летните дни.

Комплектът Кресна Стандарт е съчетание на два от най-продаваните ни модели Градинска мивка с циментово корито Стандарт и Барбекю Малко с рафт Стандарт. Облицовката от естествен камък, ръчна майсторска изработка, придава традиционно усещане за бит и уют.

Пресни плодове и зеленчуци от градината, ароматни гозби на барбекю, чист въздух и семейна глъч описват най-високия стандарт в живота ни.

 


Важно е да знаете, че Градинският комплект „Кресна“ Стандарт е:

 • с барбекю, чиято горивна камера е изградена от огнеупорни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
 • от армирани панели ръчна изработка от бетон и облицовани с неоформен естествен камък Пясъчнозлатист и Сиво-син гнайс – серия Стандарт;
 • с барбекю за външна употреба навън и на открито;
 • от модулни панели, подредени върху 2 палета за удобен и бюджетен палетен транспорт;
 • с възможност за удължаване на комина на барбекюто с добавяне на ВЪЗДУХОВОДИ;
 • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ, като скари, грилове и шиш система;
 • с подробна инструкция за монтаж.

 


Важни уточнения за размерите на комплекта „Кресна“ Стандарт:

 • Поставени един до друг двата артикула са с обща ширина 220 см и с дълбочина 60 см.
 • Размерите на коритото на мивката са: 35/40 см с дълбочина 22 см. Коритото също е облицовано с естествен камък от вътрешната му страна.
 • Размерите на горивната камера на ББК-то са: широчина: 67 см/ дълбочина: 42 см
 • Височината на ББК-то е 215см (допълнително може да се удължи комина с въздуховоди, в случай че комплектът се поставя под навес).

 


Практична употреба и модулен монтаж

 

Начин на употреба: Барбекютата се използват за приготвяне на вкусни и здравословни храни на скара / грил. Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването й се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

Не е препоръчително каменното барбекю да се използва като печка/ камина за отопление, както и да се пали в горивната камера продължителен и силен огън с много дърва.

 

Приблизително време за монтаж от 2-3 начинаещи: 4 – 5 ч. (без да е включено времето за водосвързване на мивката)

 

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно вашите градински изделия е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Елементите на изделията се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас C2. Необходимото количество лепило за монтаж е 25 кг.

Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24ч. според сезона) градинският комплект е готово за употреба.

 


Нашите полезни съвети

 

Площадката за монтаж на градинското обзавеждане е важна за неговата стабилност, но и за красотата на цялото пространство. Съветът ни към вас е да си поръчате тротоарни плочки в същия стил, за да спестите време в търсенето на решение. По този начин ще си осигурите практично и стилно пространство.

 

Ако плановете ви за облагородяване на градината не спират до тук, вижте още възможни решения от серията Стандарт за комфорта на кулинарите край барбекюто или на вашите гости. Градинският плот ще ви даде възможност изцяло да изнесете подготовката на храната на открито, а гостите ще се радват дълго на вашето гостоприемство удобно настанени на маси с пейки, облицовани с естествен камък.

 


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.