Тротоарни плочки – Бели

SKU: 4/2/69: Цена за 1 брой с ДДС | VAT incl.
10.8 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на белите тротоарни плочки с естествен камък: 4/2/69
Видове размери: 40см/ 40см с деб. 4см
1кв.м = 6,25бр. плочки
Тегло: 14кг / 1бр.
Опаковка: макс. 50бр. / 1пале
Цена: 10,80лв. с ДДС за 1бр.
10.80 лв
Тротоарни плочки – Бели 1
10.8 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Стандарт
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Пясъчнозлатист
Сиво-син
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Тротоарни плочки
 са идеалното решение както за чиста, равна и здрава подова настилка, така и за красива градинска пътека. Те са армирани и са с дебелина 4см. Монтират се върху трамбована и нивелирана повърхност и не е необходима циментова основа.

1кв.м = 6,25бр. плочки. Цената е за 1 брой, 1 плочка с размери 40/40см.

Плочките се произвеждат ръчно, в калъп с качествен армиран бетон (не са серийно производство на пресоваща вибромашина). Ръчната майсторска изработка се вижда в красивата подредба и естетика на каменните плочи. Повърхността е гладка, изпилена с ъглошлайф.

Белите плочки се фугират с бял цимент и не се рисуват с черни линии. По този начин вграденият естествен камък изпъква и се променя осезателно стилът на настилката.

Ако ви допада стила на Средиземноморието и характерната за Гърция естетика в бяло, за вас са тези бели плочки. Те са изработени така, че вграденият естествен камък да изпъкне, като същевременно създават лека, топла и приятна атмосфера, която навява спомени за дълго лято и синьо море.

Ако пък сте почитатели на българската традиция, изберете плочките от неоформен гнайс с ръчно писана фуга, които впечатляват със своята автентичност и специфичен облик – запазена марка на „РАЙМАР“. Те отлично се вписват сред останалите наши изделия от серия „Стандарт“, така че, ако вече сте щастлив стопанин на някое от нашите барбекюта, тези плочки съвсем естествено ще си дойдат на мястото.Как се поставят тротоарните плочки:

  1. Почистете предвиденото място и издълбайте около 10см от почвата.
  2. Напълнете с филц, пясък и трамбовайте много добре. Заравнете повърхността.
  3. Започнете поставянето на тротоарните плочки с циментов разтвор за стабилна връзка с основата, като добре притискате и изравнявате с гумен чук. Нивелирайте на всяка стъпка.
  4. Фугирайте плочките с бяла фугираща смес за външни условия.
Съвет: Задължително импрегнирайте с препарат (запечатка) за естествен камък. По този начин ще запазите красивия бял цвят на фугата и ще си улесните в пъти поддръжката на настилката. Ние преопоръчваме качествените импрегниращи продукти на немския производител АКЕМИ.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.