Кантова обработка (единично заобляне) на ръба

SKU: 5/1/14: Цена за 1ЛМ с ДДС | VAT incl.
12 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер: 5/1/14
Видове размери: Кантова обработка на ръба може да се направи:
- по едната дължина на плочата, когато е подпрозоречен перваз,
- по двете дължини на плочата, когато е напр. терасна или оградна шапка,
- по едната дължина и лява/ дясна ширина за стъпала според мястото за монтаж.
Опаковка: Опаковката на плочите е в дървени каси.
Цена: Цената на обработката се изчислява на линеен метър.
Цената на материала се изчислява на кв.м.
12.00 лв
Кантова обработка (единично заобляне) на ръба 1
12 лв
Наличност По предварителна заявка
Цена/ Мерна единица Цена за 1 лм
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"

standard finishing s nomera 


Цената от 12лв./ЛМ е за кантова обработка №1: единична фаска на горен ръб за гранит. 9лв./ЛМ е за всички останали материали.


Питайте ни за оферта за останалите видове обработка на ръба на каменните плочи.


Изпратете ни вашите размери с предпочитан материал и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.


Възможните начини обработка по дължините или ширините на плочите за первази, шапки за ограда или тераси, прагове, плотове и стъпала от мрамор, травертин и гранит са:

 

  1. Фаска 45 градуса (скосен ръб) е най-харесваният и предпочитан начин на кантов завършек.
  2. Двойно заобляне (с горен и долен заоблен ръб)
  3. Полирано чело с остър ръб
  4. Подлепка и пълно двойно заобляне
  5. Водобран: Водобранът/ водокапът е на разстояние 1см от ръба на плочата и е с ширина 5мм.
  6. Двойна фаска 45 градуса (с горен и долен скосен ръб)
  7. Единично заобляне (заоблен ръб)
  8. Противоплъзгащи линии (анти-слип)

 

№1: Единичната фаска е най-предпочитаният вариант за профилиране на каменни ръбове, защото е с модерна визия и се профилира на машина.

№5: Водобран: Водобранът или водокап е линия, която се изрязва от долната част на плочата и предпазва стенната мазилка или облицовка. Прилага са само в екстериора, където има вероятност плочите да се намокрят чрез миене или дъжд. Препоръчваме водобран на външни стъпала, шапки на тераса и външни подпрозоречни первази.

№5: Улеят за водобран може да служи и за отвор за подсветка за осветление на вътрешни стълби: Подсветката изглежда по същия начин, като водобрана, само че линията, която изрязваме от в предната долна част на каменните плочи е малко по-дебела. В улея (жлеб) за осветление се монтира гъвкава, самозалепваща се LED лента/ подсветка.
Осветлението отваря много естетичната визия на вътрешното стълбище от мрамор, гранит или травертин и освен това е основен фактор за безопасност.

№8: Противоплъзгащи линии за стъпала: Това са три вдлъбнати  успоредни линии върху лицевата страна по дължината на стъпалото, за да се осигури по-голяма безопасност. По този начин стъпалото има грапава част и се пързаля по-малко. Анти-слип линиите са предопичитани за вътрешно или външно стълбище от полиран материал (мрамор, гранит, варовик или травертин). Еднакво добре изглежда и служи и за външно стълбище от антикиран травертин или термолющен гранит.

Дообработката на плочите е важен елемент от дизайна, който влияе на ефективността, безопасността и стила на интериора или екстериора. Тайната на качествената ни обработка се крие във вниманието към детайла и любовта към съвършенството. Води ни възхищението от величествената красота на естествения камък.Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.