Прозирен каменен фурнир за подсветка SKIN Кестен 210 х 105 см

216.97 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на Прозирен каменен фурнир за подсветка SKIN Кестен 210 х 105 см: ARDF-115 
Видове размери на каменния фурнир: 210 x 105 см и дебелина 2 мм (Цената е за 1 лист с квадратура 2,205 кв.м без включен транспорт.)
Тегло: 2-3кг / 1кв.м
Опаковка: Пакет или пале
216.97 лв
Прозирен каменен фурнир за подсветка SKIN Кестен 210 х 105 см 1
216.97 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Повърхност Естествена
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Прозрачно полимерно лепило КРИСТАЛ (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)


Приложение и спецификация 

Прозирен каменен фурнир за подсветка Кестен | Каменни тапети SKIN 210 х 105 см 

·     Прозирните каменни тапети SKIN са иновативен продукт за специални интериорни решения, които в комбинация с ефектно осветление ще придадат на всяко едно пространство ярък характер и излъчване.

      Моделът Кестен е каменен фурнир, който се отличава със структура на повърхността, плътност на цвета и много различен облик, който се проявява в зависимост от това дали е осветен или не. Цветовете на каменните тапети SKIN Кестен са наситено червеникави и кафяви с топло излъчване. Прави особено впечатление дълбоката текстура.

·     Прозирните каменни фурнири позволяват да внесем красотата на естествения камък в интериора по един нов начин, който ще превърне камъка в главно действащо лице във всяко едно пространство. 

·    Приложението им е за вътрешни и външни стенни облицовки, облицовки на тавани, мебели, барплотове, врати и камини, гръб на кухня и други. Не са подходящи за подови настилки в търговски обекти или площи с интензивно натоварване.

·    Могат да се поставят върху рамки/ основи от ПДЧ, МДФ, метал, ПВЦ и други пластмасови плоскости или плексигласова структура с цел да бъдат осветени с LED подсветка или друг вид ефектно осветление.

·    Каменната повърхност на тапетите SKIN има UV защита и устоява на интензивно слънчево греене с години. Понасят топлинното разширение/ свиване на повечето обичайни строителни материали, върху които са залепени. Импрегнираните каменни тапети издържат на високи температури и многократни замръзвания.

·     Каменните тапети са творение на природата, ето защо вариациите в цвета и текстурата са присъщ ефект - част от естествената им красота. Всеки лист е уникален.

      Къде може да се видят?

      Заповядайте в изложбения ни и консултативен център в гр. София да разгледате тънкия камък на живо и да си изберете. Не забравяйте да си вземете мостри от материалите, с които ще търсим перфектната комбинация. Софийската ни локация е само шоурум (не може да се пазарува или заплаща на място). Продължаваме да изпращаме поръчките директно от базата ни в гр. Кресна.

Състав

 • ·       100% естествен камък
 • ·       лепило
 • ·       подложка от прозирни смоли

       Моделът на тънкия камък Кестен се предлага и в непрозирен вариант с размер 122 х 61 см.

Размери на един лист: 210 х 105см 

1 лист е с квадратура 2,205кв.м

Дебелина: 2-3мм
Тегло: 2-3кг за 1кв.м

Гъвкавост

Податливи на оформяне, SKIN се огъват до минимален радиус от около 10 см в зависимост от цвета и типа камък. 

Основни стъпки в монтажа

 1. Подготовка на необходимото оборудване и материали за монтаж.
 2. Подготовка на повърхността и на каменните тапети преди поставяне.
 3. Поставяне, фиксиране и фугиране.
 4. Импрегниране.

Вижте подробната информация по отделните етапи и следвайте внимателно стъпките, за да си осигурите уникални интериорни или екстериорни пространства с каменните тапети SKIN:

Предпазни мерки

При боравенето с каменни тапети SKIN е задължително да се носят предпазни средства: ръкавици, предпазни очила и противопрахова маска. При рязане се отделя прах от фибростъкло, ето защо винаги носете предпазни средства за очите и кожата си.


Оборудване

 • ·       флекс или циркуляр с тънък диск за рязане
 • ·       силиконов пистолет
 • ·       валяк
 • ·       ролетка, фина шкурка и хартиено тиксо
 • ·       предпазни средства: ръкавици, очила, противопрахова маска


Подготовка

1.       Съхранявайте тапетите в хоризонтално, легнало положение и пазете повърхността от надраскване.

2.       Почистете повърхностите от прах, влага или замърсяване, защото мокрите петна могат да компрометират лепилото.

3.       Грундирайте стените.

4.       Наложете каменните тапети върху повърхността без да лепите, за да разгледате отделните листове и да решите как да ги подредите според текстурата и нюансите им. Полезно е да номерирате листовете според направената подредба.


Лепило

Препоръчваме да използвате КРИСТАЛ Полимерно прозрачно лепило SOUDAL FIX ALL (флакон) – прозрачно монтажно лепило на полимерна основа.

Тъй като каменните тапети SKIN са фурнир, те трябва да се разширяват и свиват заедно с основата, върху която са залепени. При външни приложения винаги имайте предвид топлинното разширение на материалите. Освен това е възможно лепилото да не фиксира правилно, ако се ползва между материали, чиято структура не е пореста.

Полагане и фиксиране

Измерете повърхността и сметнете колко цели листове тапети са ви необходими и колко трябва да се изрежат.

Измерете и разчертайте шаблони от хартия, които да наложите върху каменния тапет с хартиеното тиксо, за да изрежете и предпазите от нараняване. За повърхности с извивки използвайте отново шаблони.

При необходимост от изрязване винаги работете от задната страна на каменния тапет, за да не нараните повърхността. Каменните тапети се драскат лесно, ето защо е необходимо повишено внимание при монтажа.

Почистете веднага излишното лепило с влажна кърпа.

При срещане на тапетите в ъглови/ ръбови пространства без фуги е препоръчително да има 2 мм надстърчане от лицевата страна, за да се скрие задната.

Може да фиксирате двустранно с хартиено тиксо и след втвърдяване на лепилото да изшкурите с фина шкурка, за да се постигне преливане.

Полезно за отворите

Направата на отвори (напр. за контакти) е лесно с употребата на стандартните инстументи като свредло (бургия) или инструмент с диамантена боркорона за сухо пробиване.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.