Сиви гранитни павета 10/10/10см и 10/10/5см

SKU: 2/14/4 : Цена с ДДС за 1 тон
272 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Продуктов номер на сиви павета от български гранит Пирин: 2/14/4
Приблизителни размери:
10х10х10см и 10х10х5см
1тон (10х10х10см) покрива около 5 кв.м
1тон (10х10х5см) покрива около 7-8кв.м в зависимост от фугата
Тегло: 1 тон в 1 бигбег, когато доставката е чрез куриер. 
Размерите на палето са нестандартни - индустриално пале с размери 100/120см и височина 100см.
Опаковка: Бигбег (в голям чувал) или товарене насипно в самосвал/ гондола.
Отзиви от наши клиенти:

272.00 лв
Сиви гранитни павета 10/10/10см и 10/10/5см 1
272 лв
Наличност В наличност
Материал Гранит
Цена/ Мерна единица Цена за 1 тон
Макс. тегло на пале Бигбег = 990кг
Повърхност Глиц (релефна)
Естествен камък Пирин


Паветата са неостаряваща класика – здрава настилка от гранит за няколко поколения.


Сивите павета са от най-здравия естествен камък – гранит и са с равномерен цвят – пръскано сиво. Произвеждат се ръчно като се оформят на машина – преса и са със стандартен премиум толеранс в размерите до 2см.

Характерният им сив, гранитен цвят е символ на тежест и солидност. Разпознаваем и почитан материал не само от ландшафтни архитекти и дизайнери, а и от всички визионери и съзидатели, които градят с делечен поглед в бъдещето.

Паветата си остават най-предпочитаната настилка за алеята пред гаража предвид високата си издръжливост и здравина. Цената на квадратен метър се определя от теглото и от предпочитания размер павета. Дебелината на паветата може да бъде 5см или 10см. Оказват влияние също и размерът на фугата, с която се редят, както и начинът на полагане.

Когато се редят на пясък, правилният размер е 10/10/10см. Вариращите размери позволяват оформяне на дъги с красива подредба.

Гранитните павета се произвеждат при сечене на преса, като не излизат в съвършено правилна форма с толеранс в размерите до 2-3см. Всяко паве има 6 страни и при монтажа се подбира най-пасващата лицева страна.

Кагато вече има бетонова основа, тогава размерът на паветата може да бъде и 10/10/5см.

Използвайте гранитни бордюри от същия материал за очертаване, ограждаене и финален завършек на проектите си.

В България са построени стотици километри с гранитни павета.

Те са доказателство, че когато правилните неща се направят по правилния начин на правилното място, се постигат изумителни резултати. Пътища от павета на десетки години са пример за устойчивост, дълготрайност, екологичност и минимални разходи за поддръжка.

Винаги призоваваме естесвените материали да се използват по откровен начин според предназначението. Гранитът се отличава с голяма здравина и устойчивост и е особено подходящ за планински региони с големи температурни амплитуди, замръзвания и денивелация. Както и за настилка с висока интензивност на трафик и тежкотоварни автомобили.

Гранитният паваж, като напълно естествен материал, органично допълва красотата на природните проекти: без токсично въздействие върху околната среда и същевременно не се изхабавя с времето.ФИЗИКО-МЕХАНИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ:

1. КОЕФИЦИЕНТ НА МРАЗОУСТОЙЧИВОСТ: 0.83
(след 25 кратно замразяване: 0.78

2. ИЗТРИВАЕМОСТ ОТ ДЕВАЛ: 2.08%

3. ЯКОСТ НА НАТИСК

- в сухо състояние: 154.3 МРа
- във водонапито състояние: 138.7 МРа

4. ОБЕМНО ТЕГЛО: 2.62 g/cm 3

5. СПЕЦИФИЧНА ПЛЪТНОСТ: 2.74 g/cm 3

6. ВОДОПОПИВАЕМОСТ: 0.36%

7. КОЕФИЦИЕНТ НА РАЗМЕКВАНЕ: 0.93

Раймар, като производител на български гранитни павета, е надежден партньор и сме винаги насреща да обсъдим вашите проекти с естествени материали. За производството им на поточната линия за цепене на камък с хидравлични преси използваме енергия от възобновяем източник и предлагаме естествен продукт с изключително нисък въглероден отпечатък.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.