Зидария (капаци с рязан гръб) от гранит Пирин

SKU: 2/28/4 | Цена с ДДС | VAT incl.
72 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на каменни плочи за тънка зидария (капаци с рязан гръб) от гранит Пирин: 2/28/4
Видове размери: различни правоъгълни размери с дебелина: 1,5 до 3,5см
Тегло: 70кг-80кг/ 1кв.м
Опаковка: Пале
72.00 лв
Зидария (капаци с рязан гръб) от гранит Пирин 1
72 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гранит
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Цена за 1 лм
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 10-15кв.м = 990кг
Повърхност Глиц (релефна)
Естествен камък Пирин
Тегло на кв.м 70-80кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Облицовката на фасадата с гранитни плочи е един от най-издръжливите и елегантни начини да придадете стил на вашия дом или бизнес. Гранитът е природен камък, който се използва строителството и облицовката на външни и вътрешни пространства. Това е един от най-твърдите и устойчиви камъни, който може да издържи на екстремни условия и да запази високото си качество и естетика години наред.

Гранитните плочи (капаци с рязан гръб) за облицовка на фасада могат да бъдат в различни размери и форми. Те се разрязват на тънки плочи, наречени капаци, или на тънък каменен фурнир с разяна задна част. Тези видове облицовки от гранит имат много предимства пред другите материали, които могат да се използват за облицовка на фасади.

Готовите ъгли от сив гранит са идеално решение за облицовка на стенни ръбове. Те представляват каменни елементи с готова форма на ъгъл, които са изработени от висококачествения български гранит Пирин.

Готовите ъгли са специално изработени с рязана задна част, която гарантира перфектното им прилепване към стенния ръб. Те са лесни за монтаж и могат да се използват както за външна, така и за вътрешна облицовка. Продават се на ЛМ.

Готовите ъгли от сив гранит могат да се използват за облицовка на различни видове стени и ръбове, включително за облицовка на стени на къщи, апартаменти, вили и къщи за гости. Отличават се с естетически и елегантен външен вид, който допринася за повишаване на визуалната привлекателност на всяка сграда.

Едно от най-важните предимства на облицовката на фасада с гранитни плочи е нейната издръжливост и устойчивост на атмосферните условия. Гранитът е най-издръжливият камък сред всички природни камъни и може да издържи на силни удари, износване и атмосферни влияния, като например влага, UV лъчи и температурни промени. Това го прави перфектен за облицовка на фасади, където камъните са изложени на екстремни условия.

 

Текстурата на гранита е сурова, груба или неравна, което прави всяка облицовка на фасадата уникална. Това позволява на архитектите и дизайнерите да създават красви фасади, които същевременно са здрави и издръжливи.

 

В сравнение с други видове облицовки, като например тухла или дърво, гранитните плочи са по-устойчиви на атмосферните условия и не изискват постоянно поддръжка. Те също така не избледняват и не отделят вредни вещества, което ги прави екологично чист избор.

Гранитните плочи могат да бъдат използвани за облицовка на фасади на много видове сгради, включително жилищни сгради, търговски центрове, хотели, болници и други обществени сгради. Те също така могат да бъдат използвани за реновация на стари сгради, за да им придадат нова визия.

Когато се избира гранит за облицовка на фасада, е важно да се има предвид как ще изглежда сградата като цяло. Например, гранит с текстура и неравности ще придаде на сградата естествен и рустикален вид.

Освен външната визия, е важно да се има предвид и функционалността на гранитните плочи за облицовка на фасада. Те трябва да бъдат избрани в зависимост от това дали сградата е изложена на силни ветрове или атмосферни влияния.

Накрая, е важно да се има предвид и поддръжката на гранитната облицовка на фасадата. Гранитът е лесен за поддръжка и не изисква специални грижи.

В заключение, гранитната облицовка на фасадата е елегантна, издръжлива и изискана. Тя може да придаде на всяка сграда уникален и ефектен външен вид, който ще продължи да привлича погледите на хората през годините.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.