ЧЕРЕН мрамор за зидария (капаци и ъгли с рязан гръб)

SKU: 2/28/12 | Price per sq.m | VAT incl
78 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на ЧЕРЕН мрамор (капаци и ъгли с рязан гръб): 2/28/12
Видове размери: полигонални форми с дебелина: 1,5 до 3,5см
Тегло: 90кг/ 1кв.м
Опаковка: Пале
78.00 лв
ЧЕРЕН мрамор за зидария (капаци и ъгли с рязан гръб) 1
78 лв
Наличност В наличност
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Цена на транспорт до адрес в България 110лв. за 1 палет с нест. размери до 1т + опц. 2% такса "Наложен платеж"
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Зидарията от черен мрамор представлява изключително стилен и изискан избор за различни архитектурни проекти. Черният мрамор е символ на лукс и елегантност, който придава солидност и изисканост на всяко пространство. Неговият тъмен цвят създава драматичен контраст и добавя глътка мистерия към интериорните и екстериорните облицовки.  Текстурираният релеф на черния мрамор носи усещането за природа, планински въздух и простор.

Освен естетическите си качества, зидарията от черен мрамор е изключително устойчива и издръжлива. Мраморът е камък, известен със своята твърдост и способност да издържа на високи натоварвания и различни атмосферни условия. Той е подходящ за външни фасади и вътрешни облицовки, като същевременно предоставя луксозен и изискан външен вид. Поддръжката на черния мрамор е сравнително лесна, което го прави практичен избор за различни обществени сгради, резиденции и комерсиални обекти, които търсят комбинация от естетика и дълготрайност.

Зидария от черен мрамор (капаци с рязан гръб) за облицовка на фасада или интериор мoже да бъде в различни размери и форми. Мраморът се разрязва на плочи, наречени капаци. Tака от едната страна имаме гладка повърхност, която улеснява монтажа, а от другата страна камъкът е запазен в автентичния си вид със своя релеф.

Готовите ъгли от ЧЕРЕН мрамор са идеално решение за облицовка на стенни ръбове. Те представляват каменни елементи с готова форма на ъгъл, които са изработени от светло сив мрамор, който носи модерно сурово усещане. Готовите ъгли са специално изработени с рязана задна част, която гарантира перфектното им прилепване към стенния ръб. Те са лесни за монтаж и могат да се използват както за външна, така и за вътрешна облицовка. Продават се на линеен метър.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.