Джера зелено | Каменни тапети SKIN 122 х 61 см (тънък, гъвкав, естествен камък)

SKU: ARDF-95 : Цена за 1 лист
48.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на каменни тапети ДЖЕРА ЗЕЛЕНО 122 х 61 см (тънък, гъвкав, естествен камък): ARDF-95
Видове размери на каменния фурнир: 122 x 61 см и дебелина 2 мм (Цената е за 1 лист без включен транспорт.)
Тегло: 2-3кг / 1кв.м
Опаковка: Пакет или пале
48.20 лв
Джера зелено | Каменни тапети SKIN 122 х 61 см (тънък, гъвкав, естествен камък) 1
48.2 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет
Повърхност Естествена
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Бяло полимерно лепило ХАЙ ТАК (за силиконов пистолет)
Прозрачно полимерно лепило КРИСТАЛ (за силиконов пистолет)
Бяло полимерно лепило Флор и Уол (кофа, 4кг, за шпатула B3: 3мм)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Приложение и спецификация (тънък, гъвкав, естествен камък) Джера зелено | Каменни тапети SKIN 122 х 61 см

·       Каменните тапети SKIN са иновативен продукт за интериорни и екстериорни облицовки на стени.

·       Подходящо решение за постигане на истинска каменна повърхност и текстура при облицовки, в които не е подходящо използването на тежък и масивен камък.

·       Приложението им е за външни и вътрешни стенни облицовки, облицовки на тавани, мебели, врати и камини, гръб на кухня и мокри помещения. Не са подходящи за подови настилки в търговси обекти или площи с интензивно натоварване.

·       Могат да се поставят върху цимент, гипсокартон, шперплат, MDF, тухли, меламин, акрилни или други пластмасови плоскости.

·       Каменната повърхност на тапетите SKIN има UV защита и устоява на интензивно слънчево греене с години. Понасят топлинното разширение / свиване на повечето обичайни строителни материали, върху които са залепени. Импрегнираните каменни тапети издържат на високи температури и многократни замръзвания.

·       Каменните тапети са творение на природата, ето защо вариациите в цвета и текстурата са присъщ ефект - част от естествената им красота. Всеки лист е уникален.

    Къде може да се видят?

        Заповядайте в изложбения ни и консултативен център в гр. София да разгледате тънкия камък на живо и да си изберете. Не забравяйте да си вземете мостри от материалите, с които ще търсим перфектната комбинация. Софийската ни локация е само шоурум (не може да се пазарува или заплаща на място). Продължаваме да изпращаме поръчките директно от базата ни в гр. Кресна.

Състав

 • ·       100% естествен камък
 • ·       лепило
 • ·       фибро стъкло
 • ·       ПВЦ подложка


Размери на един лист: 122 х 61 см
Дебелина: 2-3мм
Тегло: 2-3кг  за 1 кв.м


Гъвкавост

Податливи на оформяне, SKIN се огъват до минимален радиус от 20,32 см в зависимост от цвета и типа камък. С нагряване могат да се получат и извивки с още по-малък радиус. Благодарение на ПВЦ подложката, материалът притежава отлична здравина и гъвкавост, които позволяват огъване навътре и навън според желания визуален ефект или архитектурен замисъл.


Основни стъпки в монтажа

 1. Подготовка на необходимото оборудване и материали за монтаж.
 2. Подготовка на повърхността и на каменните тапети преди поставяне.
 3. Поставяне, фиксиране и фугиране.
 4. Импрегниране.


Вижте подробната информация по отделните етапи и следвайте внимателно стъпките, за да си осигурите уникални интериорни или екстериорни пространства с каменните тапети SKIN:

Предпазни мерки

При боравенето с каменни тапети SKIN е задължително да се носят предпазни средства: ръкавици, предпазни очила и противопрахова маска. При рязане се отделя прах от фибростъкло, ето защо винаги носете предпазни средства за очите и кожата си.


Оборудване

 • ·       флекс или циркуляр с тънък диск за рязане
 • ·       шпакла, маламашка с  размери В3 (триъгълен зъб на 3мм)
 • ·       валяк
 • ·       ролетка, фина шкурка и хартиено тиксо
 • ·       предпазни средства: ръкавици, очила, противопрахова маска


Подготовка

1.       Съхранявайте тапетите в хоризонтално, легнало положение и пазете повърхността от надраскване.

2.       Почистете повърхностите от прах, влага или замърсяване, защото мокрите петна могат да компрометират лепилото.

3.       Грундирайте стените.

4.       Наложете каменните тапети върху повърхността без да лепите, за да разгледате отделните листове и да решите как да ги подредите според текстурата и нюансите им. Полезно е да номерирате листовете според направената подредба.


Лепило

Препоръчваме да използвате Soudal Fix ALL – еластичното монтажно лепило на полимерна основа.

Тъй като каменните тапети SKIN са фурнир, те трябва да се разширяват и свиват заедно с основата, върху която са залепени. При външни приложения винаги имайте предвид топлинното разширение на материалите. Освен това е възможно лепилото да не фиксира правилно, ако се ползва между материали, чиято структура не е пореста.

При монтаж в баня и други мокри пространства количеството лепило трябва да се увеличи, а хидроизолацията и импрегнирането на повърхността са изключително важни.


Полагане и фиксиране

Измерете повърхността и сметнете колко цели листове тапети са ви необходими и колко трябва да се изрежат.

Измерете и разчертайте шаблони от хартия, които да наложите върху каменния тапет с хартиеното тиксо, за да изрежете и предпазите от нараняване. За повърхности с извивки използвайте отново шаблони.

При необходимост от изрязване винаги работете от задната страна на каменния тапет, за да не нараните повърхността. Каменните тапети се драскат лесно, ето защо е необходимо повишено внимание при монтажа.

За външна употреба и мокри помещения използвайте лепило: ФЛОР и УОЛ Полимерно бяло лепило SOUDAL FIX ALL (кофа) 4кг. Намажете гърба на тапета с лепило и го разнесете с назъбената 3мм-маламашка. Разходната норма е около 1кг лепило за 1кв.м. Когато цялата повърхност на стената е намазана на гребен с лепило ФЛОР и УОЛ Полимерно бяло лепило SOUDAL FIX ALL (кофа) 4кг. , то осигурява водоустойчивост, защото освен лепило е и уплътнител. Хидроизолацията е препоръчителна при външна, фасадна облицовка и в мокри помещения.

За интериор препоръчваме полимерното лепило ХАЙ ТАК (флакон). Предимствата му са супер лесната употреба с обикновен силиконов пистолет. По вертикала са поставят линии през 10см или на стената, или на гърба на тапета, след което каменният фурнир се притиска с гумен валяк. Не трябва да останат въздушни джобове. Разходната норма е приблизително 1 флакон за един 1 лист тапет.

Фиксирайте внимателно каменните листовете към стената.

Препоръчваме лепенето да започне от средата на площта към краищата.

Почистете веднага излишното лепило с влажна кърпа.

За правилно фиксиране на каменните тапети върху основата, изчакайте няколко минути след поставянето и валирайтеИзтласкайте въздушните мехури, евентуално останали между тапетите и основата, като притискате внимателно с валяк, за да не се образуват въздушни джобове.

При срещане на тапетите в ъглови/ ръбови пространства без фуги е препоръчително да има 2 мм надстърчане от лицевата страна, за да се скрие задната.

Може да фиксирате двустранно с хартиено тиксо и след вдвърдяване на лепилото да изшкурите с фина шкурка, за да се постигне преливане.


Полезно за отворите

Направата на отвори (напр. за контакти) е лесно с употребата на стандартните инстументи като свредло (бургия) или инструмент с диамантена боркорона за сухо пробиване.


Фугиране

Решението за оставяне или не на фуги при монтаж на каменни тапети зависи от предпочитанията на клиента, конкретните условия на проекта и визията, която се стреми да постигне.

Без фугa

Без оставяне на фуги, каменните тапети се лепят плътно един до друг, което подчертава по-цялостна и единна повърхност. Този подход създава впечатление за по-голяма площ.

Без фугиране, процесът на залепване на каменните тапети става по-бърз и по-лесен. Не е нужно да се отделя време за оразмеряване на фугите, почистване и фугиране.

При монтаж без фуга, където е необходимо, може предварително леко да изшкурите краищата на тапета, за да се срещнат перфектно повърхностите в ръбовете и в ъглите.

Когато цялата повърхност на стената е намазана на гребен с лепило ФЛОР и УОЛ Полимерно бяло лепило SOUDAL FIX ALL (кофа) 4кг. , то осигурява водоустойчивост, защото е освен лепило и уплътнител. Хидроизолацията е препоръчителна при външна, фасадна облицовка и в мокри помещения.

С фугa

Фугите могат да придадат по-естетичен вид на повърхността, предоставят стотици възможности за разнообразие в дизайна и може да направят инсталацията по-привлекателна визуално.

Фугите с размер 2-3 до 5 мм ще оставят впечатлението, че листовете са отделни плочи естествен камък.

Изпълнението на монтаж с фуги ще изисква повече време и умения, защото изисква облепяне на кантовете с хартиено тиксо преди фугиране, фугиране с фугираща смес в подходящ цвят и финално почистване.


Импрегниране

За лесна поддръжка и защита от замърсяване и цикли на замръзване, каменните тапети SKIN трябва да се импрегнират. Препоръчваме професионалните препарати на британския производител LTP или немския производител АКЕМИ.

Импрегнирайте каменните тапети SKIN след поставянето им, като внимавате за изцапване с лепило и фугираща смес по време на монтажа и останалите манипулации.

Препоръчително е еднократно намазване с импрегнатор в интериорни пространства и поне 2 намазвания във външна среда и мокри помещения.  

1 литър импрегнатор е достатъчен за приблизително 30 кв.м при нанасяне на един слой.

За периодично почистване използвайте влажна кърпа без власинки и PH-неутрални почистващи препарати.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.