Фосилия неоформени плочи

SKU: 2/10/30: Цена за 1кв.м с ДДС | VAT incl.
28.8 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на неоформени плочи от камък Фосилия гнайс: 2/10/30 
Видове размери:
Едри плочи: около 15 бр./кв.м с дебелина от 1 до 3см
Тегло: 40-50кг/ кв.м
Опаковка: Пале
28.80 лв
Фосилия неоформени плочи 1
28.8 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 20кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Тегло на кв.м 50-60кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Гнайс Фосилия е камък, който ще ви очарова с природната си красота. Тези неоформени, полигонални плочи от камък предлагат уникална комбинация от кафяви, зелени и много шарени цветове, украсени с фосилни рисунки. Използването им за облицовка на стени и външни настилки добавя емоция и рустикален стил във всяко пространство.
Гнайс Фосилия не само внушава с красотата си, но и осигурява здравина, устойчивост и безопасност за здравето.

 

Красота и емоция:

Неоформените, полигонални плочи от гнайс Фосилия са истинско произведение на природата. Техният кафяво-зелен цвят с фосилни рисунки придават усещане за топлина и уют, докато естествената им текстура и обем добавят неповторимо очарование към всяка стена или настилка. Независимо дали ги използвате в интериорни или екстериорни пространства, гнайс Фосилия ще създаде вълшебна атмосфера, която ще остави впечатление и ще подчертае индивидуалността на вашия дом или бизнес.

 

Здравина и устойчивост:

Гнайс Фосилия е изключително здрав и устойчив камък, който гарантира дълготрайността на вашата облицовка или настилка. Той е създаден от природните сили през години на трансформация под високо налягане и температура. Тази сила се отразява върху крайния продукт - гнайс Фосилия е устойчив на удари, надрасквания и износване, което го прави идеален за външни настилки, подходящи за пътеки, тераси, дворове и други области, които са подложени на интензивна употреба.

 

Нисък въглероден отпечатък:

Гнайс Фосилия е екологосъобразен избор за вашата облицовка, тъй като като всеки естествен камък е с нисък въглероден отпечатък. Това означава, че при производството и транспортирането му се изразходва сравнително малко енергия и се намалява негативното въздействие върху околната среда. Избирането на гнайс Фосилия за вашата облицовка или настилка е в съответствие с принципите на устойчивото строителство и помага за опазването на нашата планета.

 

Безопасност за здравето:

Естественият гнайс Фосилия е безопасен за здравето и е подходящ за всяко обитаемо пространство. Той е неалергенен, не изпуска вредни вещества и не задържа прах и алергени. С тези каменни плочи можете да се чувствате спокойни, че въздухът във вашите пространства е чист и здравословен. Безопасността и качеството на гнайс Фосилия са гарантирани, което го прави подходящ избор за всички, които се грижат за своето здраве.

 

Гнайс Фосилия е синтез на природата и изкуството, който ще превърне вашия дом, офис или обществен проект в уникално и впечатляващо пространство, позволявайки ви да се наслаждавате на красотата на природата. Независимо дали сте професионален дизайнер, строител или просто търсите начин да преобразите своя дом, гнайс Фосилия е идеалният избор за вас.

Заложете на гнайс Фосилия и преживейте неговата красота, емоция и устойчивост. Този камък ще превърне вашата облицовка или настилка в история, разказана от природата, която ще остави трайни впечатления върху всички, които я видят. Насладете се на трансформацията, която гнайс Фосилия ще придаде на вашите стени и настилки заедно с дълготрайната красота, която ще ви съпътства през годините.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.