Габиони

SKU: 2/14/34: Цена за 1 брой
172 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на готови, пълнени габиони: 2/14/34
Видове размери:  Готовите габиони се предлагат в 3 размера: 100/60/30см, 100/50/50см и 100/60/50см
Опаковка: 
4 бр. габиони с размери 100/60/30см върху индустриално пале 100/120см
2 бр. габиони с размери 100/60/50см или 100/50/50см върху индустриално пале 100/120см
Тегло: 240кг за 1бр. с размер 100/60/30см
172.00 лв
Габиони 1
172 лв
Материал Гранит
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Глиц (релефна)
Естествен камък Пирин
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.


Добили огромна популярност и приложение в последните години, габионите са лесно и ефектно решение за укрепване и изграждане на стени, огради и красиви декоративни елементи в ландшафтното оформление.

Ние разработихме производството на готови габиони, които са с пълнеж от сиви гранитни късове. Мрежата на габионите е поцинкова (не ръждясва) и с дебелина 3мм с размер на квадратчетата 10/6см.

Всеки габион е оборудван с вградени обтегачи и временни чемберови въжета за удобно повдигане, местене и редене на габионите с мотокар или кран/ мобилен кран. 

Съвет: Ако искате да изградите подпорна стена от габиони, е важно подредбата да е стъпаловидна, като всеки долен ред е по-дебел от горния. Не забравяйте и подложката от геотекстил, за да предотврати развитието на растения под вкопания първи ред габиони. Разбира се, най-добър е вариантът да има основа от армиран бетон под габионната стена.

Основата трябва да е точно измерена и професионално проектирана: стабилна, добре трамбована и да издържи на натоварването, осигурявайки пълна безопасност за хората.


Питайте ни за цената на готови пълнени габиони с включена доставка до адрес и срок на изпълнение!


Пълнежът на габионите е естествен камък – сив български гранит – трошен скален камък на преса след производството на гранитни павета и бордюри.

Естетиката на естествения камък се откроява и тук с пълна сила. Здравината на гранита и красотата на природата ще ви служат вярно поколения напред.

Готовите габиони се предлагат в 3 размера. Чрез тях може да строи бързо, устойчиво и надеждно огради, шумоизащитни бариери, прегради, вертикални градини, фундаменти или градска мебел.


Габионите са добро решение за ограда поради множеството предимства, които предлагат.

  1. Издръжливост: Габионите са изключително здрави и устойчиви на външни влияния и атмосферни условия. Това ги прави подходящи за защита на имоти и съоръжения, като дворни огради и шумозащитни бариери.
  2. Естететика: Габионите са пълни с естествен камък – сив гранит, който им придава природна и естетична визия с уникален и модерен акцент на имота. Естественият камък гранит „Пирин“ не променя цветовете си с времето. 
  3. Екологичност: Габионите са екологично чисто решение за ограда, тъй като използват естествени материали и не представляват заплаха за околната среда.
  4. Лесна инсталация: Габионите са сравнително лесни за монтиране, защото се изисква само техника (мотокар или кран) за поставянето при налична добре трамбовата основа. Това ги прави подходящи за бързо и лесно построяване на огради и други съоръжения.
  5. Минимална поддръжка: Габионите не изискват специална поддръжка или редовен ремонт, което ги прави икономично решение за дългосрочна употреба.


При монтаж на ограда от габиони е важно да се вземат предвид няколко важни аспекта:

  • Подготовка на терена: Преди монтажа на габионите трябва да се подготви теренът. Той трябва да бъде равен, здрав и стабилен, за да осигури подходяща основа за монтажа на габионите.
  • Избор на правилния размер и тип габиони: При избора на габионите е важно да се вземе предвид размерите, височината и теглото им. Те трябва да бъдат подходящи за конкретното приложение и да осигурят необходимата здравина и стабилност.
  • Подходяща планировка: Планировката на оградата трябва да бъде правилно изготвена, за да се осигури максимална стабилност и безопасност. Трябва да се вземат предвид всички фактори, като например височина на оградата, натоварване, наклон на терена и др.
  • Сигурно закрепване на габионите: Закрепването на габионите трябва да бъде извършено правилно, за да се предотврати движението или преместването на оградата. Трябва да се използват подходящи материали и техники за закрепване на габионите.
  • Поддръжка: Оградата от габиони изисква минимална поддръжка. Трябва да се поддържа чистотата на околната среда около оградата.


За габионите и змиите:


Змии
те обикновено търсят места, където могат да се скрият и да се чувстват защитени. Габионите могат да предложат такива места, особено ако има празни пространства между камъните.

В зависимост от местоположението и климатичните условия, в някои райони може да има различни видове змии, които биха могли да използват габионите като скривалище.

Въпреки това, змиите не са склонни да избират габиони като място за живеене, особено ако има по-подходящи места в близост, като например плътна растителност или каменни склонове.

Ако има опасност от змии в района, е важно да се вземат подходящи мерки за предпазване, като например поставяне на ситна мрежа  около основата на габионите.

Следователно, въпреки че е възможно да има змии, криещи се в габионите, това не е нещо, което често се случва. 


Обобщение:

Готовите габиони са изработени от здрава мрежа и са предварително напълнени с гранитни късове, което ги прави лесни за монтаж и са изключително здрави.

Те са идеални за изграждане на огради, звукозащитни бариери, декоративни елементи и дори за укрепване на склонове.

Готовите габиони се произвеждат в 3 различни размери, което ги прави подходящи за разнообразни проекти. Те осигуряват естествен вид на околната среда, като същевременно предлагат здравина, природна естетика, естествен дренаж и устойчивост във времето. 


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.