Сиво-сини оформени плочи за стъпала

SKU: 2/1/11 | Цена на л.м | VAT incl.
19.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Продуктов номер на оформени плочи за стъпала от сиво-син гнайс: 2/1/11 | Цена на л.м

Видове размери: 30хL (широчина 30см и различни дължини) с дебелина около 2-3см
Тегло: около 60кг/кв.м
Опаковка: Пале
19.20 лв
Сиво-сини оформени плочи за стъпала  1
19.2 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 лм
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Сиво-син
Дебелина на плочите 1-3 см
Цена на транспорт до адрес в България 69,80лв. за 1 европалет до 500кг + опц. 2% такса "Наложен платеж"
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Сиво-синият камък е гръцки гранитен гнайс в сравнително хомогенен светло сиво-син цвят и бежови нюанси. Това е изключително здрав материал и е подходящ както за вътрешна, така и за външна стенна облицовка, както и за външна настилка и обличане на стълби или шапки на огради.

Размерът на плочите е с фиксирана 30см широчина и различни дължини. Комбинирайки ги по умел начин, можете да създадете динамична подредба, която да разчупи пространството. Дебелината е около 2 - 3 см.

Някои предимства на сиво-синия гнайс:

Издръжливост: Гнайсът е известен със своята издръжливост и устойчивост на износване. Той може да издържи на сериозен трафик и е много устойчив на надраскване и петна, което го прави отличен избор както за вътрешни, така и за външни приложения.

Естетическа привлекателност: Сиво-синият гнайс обикновено разполага с уникално съчетание от сини, сиви и понякога бежови оттенъци, създадени по време на неговото образуване. Тази природна красота добавя елегантност и изисканост на всяко пространство.

Универсалност: Гнайсът е универсален материал, който може да се използва в различни стилове на дизайн, от традиционни до съвременни. Неговата неутрална цветова гама допълва широк спектър от интериорни и екстериорни дизайнерски схеми, позволявайки безпроблемно интегриране в различни архитектурни контексти.

Лесна поддръжка: За разлика от някои други естествени камъни, гнайсът изисква минимална поддръжка, за да запази външния си вид. Редовното почистване и от време на време импрегниране (ако се използва в зони с голям трафик) обикновено са достатъчни, за да запазят неговата красота и интегритет с течение на времето.

Дълготрайност: С правилна грижа и поддръжка сиво-синият гнайс може да издържи десетилетия, запазвайки своята оригинална красота и структурна цялост. Тази дълготрайност го прави икономично и изгодно вложение както за жилищни, така и за търговски проекти.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.