Лате 61х30.5х1.2 см | антикиран травертин

SKU: 71/1/37| Цена за 1кв.м. | VAT incl.
78 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на плочки от антикиран Травертин Лате 60х30х1.2см71/1/37
Видове размери:  61х30.5х1.2см
Тегло: около 45кг/кв.м
Опаковка: Пале
Цена:  78.00лв./кв.м с ДДСДебелината е 1.2 см. Обработката на повърхността е антик, непълнена.
78.00 лв
Лате 61х30.5х1.2 см | антикиран травертин 1
78 лв
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Антик
Естествен камък Лате
Дебелина на плочите 1,2 см
Тегло на кв.м 50-60кг/кв.м
Цена на транспорт до адрес в България 110лв. за 1 палет с нест. размери до 1т + опц. 2% такса "Наложен платеж"
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Травертинът, естествен камък, известен със своята дълготрайна красота и историческо значение, е предпочитан материал в архитектурата и дизайна от векове. Сред различните му покрития, антикираните плочки от Травертин Лате се отличават със своя уникален чар и универсалност. Тези плочки, с топлите си нюанси и състарен външен вид, придават усещане за вечна елегантност както на подови, така и на стенни облицовки. 

Травертинът е вид варовик, отложен от горещи минерални извори. Характеризира се с порестата си повърхност и естествените шарки, образувани от утаяването на калциев карбонат. Травертин Лате носи името си заради кремавите си, лате цветови тонове, вариращи от светло бежово до топло карамелено. "Античното" покритие се отнася до състарения, износен вид, постигнат чрез серия от обработки, които подчертават естествената текстура и патина на камъка. Това покритие не само добавя характер, но и имитира външния вид на камък, който е устоял на изпитанията на времето.

Универсалност: Подходящи както за подови, така и за стенни приложения, тези плочки могат да се използват в различни обстановки, от дневни и кухни до бани и външни пространства.

Устойчивост на топлина: Естествените свойства на травертина го правят отличен избор за зони, изложени на топлина, като около камини и в открити тераси.

Естетическа привлекателност: Топлите, неутрални тонове на плочките от Травертин Лате допълват широк спектър от интериорни стилове, от традиционен до модерен. Тяхната естествена красота може да подобри визуалната привлекателност на всяко пространство.

Вечност: За разлика от модните материали, които могат да излязат от мода, класическият вид на травертина гарантира, че той остава актуален година след година.

Лесна поддръжка: С правилното запечатване, плочите от травертин са относително лесни за поддръжка. Редовното почистване с мек сапун и вода ги поддържа в перфектно състояние.

Екологичност: Травертинът е естествен, устойчив материал с по-малък екологичен отпечатък в сравнение с алтернативите от синтетика.

Приложения на плочките от Травертин Лате Антик

Подови настилки: Издръжливостта и красотата на травертина го правят отличен избор за подови настилки в зони с голямо натоварване, като антре, коридори и дневни. Антикираното покритие осигурява неплъзгаща се повърхност, подобряваща безопасността.

Стенни облицовки: Независимо дали се използват в бани, кухни или акцентни стени, травертиновите плочки добавят нотка на лукс и изтънченост. Те могат да се използват за създаване на зашеметяващи гръбчета, стени на душове и декоративни стени.

Външни пространства: Устойчивостта на топлина и атмосферни условия на травертина го прави подходящ за външни приложения като тераси, пътеки и около басейни. Античното покритие се слива безпроблемно с природните пейзажи.

Камини: Облицовката на камина с плочки от антикиран травертин лате създава фокусна точка, която излъчва топлина и елегантност. Топлоустойчивите свойства на травертина гарантират, че той остава красив и функционален.

Съвети за инсталация и поддръжка

Запечатване: За да се предпазят плочките от петна и влага, е важно да се използва висококачествен импрегнатор. Това трябва да се направи по време на инсталацията и периодично след това.

Почистване: Използвайте неутрален почистващ препарат, специално създаден за естествен камък, за да избегнете повреда на повърхността. Избягвайте киселинни или абразивни почистващи препарати.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.