Макиато Крема 61x30.5x1.2см | шлайфан и пълнен травертин

78 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на плочки Макиато Крема | шлайфан и пълнен травертин 61x30.5x1.2см71/1/212
Видове размери:  Плочки 61x30.5x1.2см. Дебелината е 1,2см.
Тегло: 55 кг/ кв.м
Опаковка: Дървена каса
Цена:  78.00лв. с ДДС за 1кв.мОбработката на повърхността е пълнена и шлайфана.
78.00 лв
Макиато Крема 61x30.5x1.2см | шлайфан и пълнен травертин 1
78 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Шлайфана
Дебелина на плочите 1,2 см
Тегло на кв.м 50-60кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Шлaйфаният и запълнен травертин се отнася до специфична обработка и завършек, приложени към повърхността на естествения камък. Самият травертин е вид варовик, формиран от минерални находки от горещи извори, което му придава характерна пореста текстура и естествена вариация в цветовете и жилите. Шлайфаният и запълнен травертин претърпява допълнителна обработка, за да се постигне по-гладка повърхност и по-еднороден външен вид. 

Плочките Макиато Крема се характеризират с особена живописност поради специфичния начин на запълване на порестата им структура. При обработката ямките на травертина се запълват с материал в по-тъмен цвят и така се постига едновременно усещане за контраст и топла хармония.

Текстура: Шлайфаната повърхност е гладка и матова, липсва силния блясък, характерен за полираните камъни.

Външен вид: Той запазва естествените цветове и шарки на травертина, но с по-сдържан, кадифен вид.

Приложения: Този завършек се използва често за вътрешни приложения като подове и облицовки на стени. Също така е подходящ за външна употреба за облицовка на стени, на места, където се изисква повърхност, която предпазва от плъзгане, като например около басейни и тераси.

Процес: Запълненият травертин е обработен с материал за запълване, за да се запълнят естествените пори и ямки в камъка.

Цел: Процесът на запълване служи както за естетични, така и за практически цели. Той подобрява външния вид, като създава по-гладка повърхност и намалява порестата структура на камъка, правейки го по-устойчив на петна и по-лесен за почистване.

Материали: Често използваните материали за запълване включват епоксидна смола, полиестерна смола или циментови пълнители. 

Приложения: Запълненият травертин е подходящ за широка гама от вътрешни и външни приложения, включително подове, облицовки на стени и плотове. Той е особено популярен за места със средно натоварване, където се изисква издръжливост и се търси лесна поддръжка.


Шлайфаният и запълнен травертин е подходящ за различни приложения, от домашни интериори до обществени пространства за стенна облицовка. С плочките Макиато Крема вашия проект ще се превърне в истинско произведение на изкуството!


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.