Триесте ГЛИЦ оформени плочи

Раймар - гр. Кресна
SKU: 2/18/877 | Цена на кв.м с ДДС | Price per sq.m
58.8 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на оформени плочи Триесте ГЛИЦ: 2/18/877
Видове размери: 7/L/1,5см или 15/L/2см
Тегло: 50кг-60кг/кв.м
Опаковка: Пале/ Дървена каса
58.80 лв
Триесте ГЛИЦ оформени плочи 1
58.8 лв
Наличност В наличност
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 20кв.м = 990кг
Повърхност Глиц (релефна)
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)


Разбира се най-предпочитаният цвят за интериора и екстериора си остава бежовото. С топлите тонове трудно може да сбърка човек. Светло-кафявото се комбинира страхотно с дървесните цветове на мебелите и дограмата, както и със зеленина.

Мрамор Триесте е много красив материал в изчистен бежов цвят. Релефната обработка глиц на плочките внася така търсената текстура на природата.

Избирайки този естествен камък за дома си, ще си осигурите класа и същевременно уютна топлина. Всичко е свързано с природната енергия, която никога не омръзва на хората, влюбени в естествените материали.

Оформените каменни плочи за стена от мрамор Триесте са с размери 7 х 30см и дебелина около 1,5см. Подходящи са за облицовка на вътрешни и външни стени, обличане на фасади, огради и за интериорна декорация.

Камъкът е с изключително многообразно приложение. Може да се използва навсякъде у дома за интериорен акцент или за красив и здрав щит на фасадата. 


Облицовката на външна фасада с големи плочи от камък е един от най-ефектните начини да се придаде естествен и средиземноморски вид на всяка сграда. Тези плочи Триесте могат да бъдат и с размери ширина 15 см на свободна дължина.


Предимствата на облицовката с големи каменни плочи са многобройни.

Първо: Те предоставят естествен и рустикален вид на всяка сграда, като я превръщат в едно с природата.

Второ:  Големите каменни плочи са изключително здрави и устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави идеални за външна облицовка.

Трето: Облицовката с големи каменни плочи е много лесна за почистване и поддръжка, с еднократно импрегниране с качествени продукти за защита на естествен камък.


Каменната облицовка на външна фасада с големите плочи Триесте 15хL предизвиква емоции на естественост, естестика и солидност.
Фасадата с камък ни напомня за природата и нейната мощ.
Камъкът е материал, който е вечен и никога не остарява. Той е синоним на здравина и издръжливост, което прави каменната облицовка на външна фасада идеален избор за хора, които търсят нещо, което да превърне техния дом или бизнес обект в истинско произведение на изкуството.

Монтажът на големите каменни плочи е стандартен и може да се извършва от професионални майстори. 

Оформените плочи от бежов камък Триесте глиц са идеален избор за облицовка на стени в екстериора, които търсят естествен и изискан вид. Камъкът Триесте глиц е един от най-предпочитаните камъни за облицовка на фасади, поради своята красота и уникална текстура, която е вдъхновена от природата.

Тези плочи са с изключително висока качествена изработка и предоставят неповторим естетически вид, който се допълва от природния релеф на камъка. Текстурата е грапава и приятна на допир, като допълнително засилва усещането за уют и топлина на всеки екстериор.


Камъкът Триесте глиц е изключително издръжлив и устойчив на атмосферни влияния, което го прави идеален за външна употреба. Плочите са с дебелина, която ги прави устойчиви на удари и на влага, като същевременно запазват изискания външен вид.


Ако търсите продукт, който да се вписва перфектно в естетиката на вашата строителна проект, тогава оформените плочи от бежов камък Триесте глиц са правилният избор. 


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.