Зидария (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино

SKU: 2/28/6 | Цена с ДДС | VAT incl.
66 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на каменни плочи за тънка зидария (капаци с рязан гръб) от камък Сорентино: 2/28/6
Видове размери: полигонални форми с дебелина: 1,5 до 3,5см
Тегло: 70-80кг/ 1кв.м
Опаковка: Пале
66.00 лв
Зидария (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино 1
66 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Цена за 1 лм
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 10-15кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Тегло на кв.м 60-70кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Защо да изберете Зидария (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино за облицовка на проекта си?

- Естетика „Близо до природата“: Зидарията предоставя безвременния и автентичен вид на естествения камък, като добавя уникална красота и естественост. Той запазва текстурите, цветовете и вариациите, характерни за традиционния камък, създавайки визуално супер привлекателна фасада в средиземноморски стил.
"Сорентино" е известен със своите светло-сиви, златни и кафяви нюанси. Тези цветове създават хармонична палитра, която придава изисканост, рустика и топлина на всяко пространство. Светло сивите тонове допринасят за създаването на съвременна и елегантна визия, докато златните, кафявите и жълтите нюанси придават топлина и природно усещане.

- По-лек: Зидарията с рязан гръб е значително по-лек от камъка с пълен профил масивна зидария, което го прави по-лесен за обработка и монтаж. Задната рязана страна прилепва плътно до стената.

- Здравина и дълготрайност: При правилен монтаж камъкът е устойчив на избледняване, напукване или ронене, осигурявайки, че външата визия на вашата къща ще остане красива и непокътната през годините.

- Ниско поддържане: Зидарията (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино изисква минимална поддръжка (импрегниране, като при всеки камък). Той е устойчив на петна, мухъл и плесен и може лесно да се почисти с мек детергент и вода.

- Енергийна ефективност: Каменна облицовка ще допринесе за подобрена енергийна ефективност на вашата къща. Неговите естествени изолационни свойства помагат за регулиране на температурата, намалявайки разходите за отопление и охлаждане. Освен това той служи като бариера срещу външни влияния, подобрявайки общата енергийна ефективност на външната обшивка на сградата.

Зидарията (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино за облицовка на вашата къща ви позволява да постигнете изумителен, издръжлив и рустикален външен вид, който подобрява общата визия и стойност на вашата собственост. Неговата естествена красота, лесен монтаж и ниско поддържане го правят практичен и визуално най-добрия избор за всеки собственик на имот.


Процесът на монтаж на Зидария (капаци и ъгли с рязан гръб) от камък Сорентино за облицовка обикновено включва следните стъпки:

1. Подготовка на повърхността: Уверете се, че повърхността, на която ще бъде поставени каменните плочи, е чиста, стабилна и без прах, мръсотия или мазнини. При необходимост отстранете пукнатини или несъвършенства и нанесете устойчива на атмосферни влияния подложка.

2. Планиране на подредбата и дизайна: Проектирайте подредбата и дизайна каменни плочки за облицовка, като вземете предвид желаната комбинация от цветове, естетична визия и архитектурни елементи. Поставете камъните временно без залепване (на сухо), за да определите най-добрата подредба и направите необходимите корекции.

3. Нанасяне на лепило: Нанесете подходящо лепило на гърба на всеки камък „на гребен. Уверете се, че нанасяте достатъчно количество лепило, за да осигурите правилното залепване с основата.

4. Поставяне на камъните: Плътно натиснете каменната плоча с равния, рязан гръб върху подготвената повърхност, започвайки от долу нагоре. Използвайте леко завъртане, за да осигурите добър контакт между камъка и лепилото. Поддържайте равномерно разстояние между камъните, за да се постигне еднороден външен вид.

5. Запълване на фугите: След като камъните са поставени, запълнете пространствата между тях с фугираща смес, в зависимост от желания ефект.

6. Почистване и завършване: След като фугата леко се втвърди, (спазвайте инструкциите на производителя), почистете повърхността на облицовката с четка и вода. Отстранете внимателно излишъка от лепило или фугираща от повърхността на камъка. Оставете след това да изсъхне напълно.

7. Импрегниране: В зависимост от типа на камъка и личните предпочитания, нанесете импрегниращ препарат върху камъка, който ще подобри неговия външен вид, ще го защити от петна и ще увеличи издръжливостта му. Следвайте инструкциите на производителя за правилно нанасяне и време за изсъхване.

Важно е да отбележите, че процесът на монтаж може да варира в зависимост от конкретния продукт, насоките на производителя и състоянието на подложката.

Освен това е от съществено значение да се придържате към изискванията за безопасност по време на монтажа. Спазвайте всички необходими предпазни мерки, носете защитно облекло и се консултирайте с местните строителни норми и регламенти за насоки относно монтажа на каменната зидария.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.