Аква-мулти панел

SKU: 2/30/25: Цена за 1кв.м
62 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на панел за облицовка на стена от Аква-мулти гнайс: 2/30/25
Видове размери: 16см х 60см и 15см х 60 см  х (с дебелина 0,5см - 1,5см)
Тегло: около 40кг / 1кв.м
Цена: Цената се определя според размера на панела.
Опаковка: Дървена каса
62.00 лв
Аква-мулти панел 1
62 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Аква-мулти


Раймар ЕООД произвежда панелни мозайки от естествен камък. Това са малки по размер плочки с дебелина от 0,5 до 1,5см от оформен камък – здраво залепени в панел за лесен и бърз монтаж.

Панелите не са от гипс или цимент, а са от истински естествен камък и разликата не само се вижда, но се и усеща.

Панелите от камък Аква-мулти са изобилна игра на цветове. Всяка плочка прелива от лазурно-бежови до синьо-зелени аквамарини. Визията им на водна яснота въздейства по безкомромисен начин, сътворявайки първокласен, сдържан стил.

Не съществува изискване за минимално количество на поръчката.

Насоки за монтаж на каменни панели:
Повърхностната основа трябва да бъде предварително грундирана, чиста, без омазняване, суха, обезпрашена и без свободни частици.
С ръчен или пневматичен пистолет лепилото се нанася във вид на S-образни ивици върху предварително третираната повърхност като панелът се притиска към стената и механично се фиксира.


1.  Вариант лепило: Полиуретаново лепило (салам) с пистолет за силикон

Полиуретановото лепило е по-изгоден вариант за лепило при облицоване на големи площи. То е еластично 1-компонентно уплътняващо вещество на полиуретанова база със способност за ускорено свързване. Поради добрата си способност за сцепление върху различни повърхности с кратко време за втвърдяване е подходящо за панелите на мрежа, защото не е течно, не излиза през фугите и не зацапва повърхността на камъка. Също е с добра водоустойчивост и е готов за употреба, без разходи за смесване.

2.  Вариант лепило: Моментно лепило (флакон) с пистолет за силикон

За малка квадратура ние препоръчваме изтестваното моментно лепило Fix All Crystal на производителя SOUDAL. Тo е прозрачно, неутрално, еластично 1-компонентно лепило/адхезив, базирано на MS Polymers®. Характеризира се със значима якост на свръзката при почти всички повърхности. Много лесно се нанася и е с редица екологични предимства.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.