Анастасия | Плочи по размер от полиран мрамор

SKU: 8/1/39 | Цена за 1кв.м
126 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на рязани плочи от полиран мрамор Анастасия: 8/1/39
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см или 3см.
Тегло: Около 55-70кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Обработката на повърхността е полирана.
Отзиви от наши клиенти:
126.00 лв
Анастасия | Плочи по размер от полиран мрамор 1
126 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Анастасия
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)


Гръцкият мрамор Анастасия е бял мрамор със сиви нюанси и кафяви нишки с луксозна полирана повърхност. Дебелината на плочите може да бъде 2 или 3см.
Истинско бижу за всяко помещение той очарова с естествената красота на природния рисунък. Кафявите жилки успешно кореспондират с дървени мебели, паркет или дограма. Придава усещане за луксозна чистота и изискан елегантен стил.

 • От полираните фаши от бял мрамор Анастасия ние изработваме изрязани плочи по зададени размери от клиента за подпрозоречни външни и вътрешни первази, стъпала, плотове, шапки на тераса, както и плочки за облицовка на интериорни и екстериорни стени.
 • Изпратете ни вашите размери и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.
 • Отбележете в скицата с размерите на запитването си къде трябва да направим заоблянето на плочите, които са за стъпала или подпрозоречни дъски.

Мраморните плочи са подходящи за подпрозоречни первази и стъпала в частни и обществени сгради, също за настилки и облицовки в мокри и СПА помещения, кухни, дневни, коридори, офиси или рецепции… Употребата му дава живот и елегантност на всяко пространство на цена – най-изгодна измежду всички бели мрамори.

Чисто белият мрамор е следствие от метаморфизма на много чист (беден на силикати) варовик или доломит. Характерните завъртулки и жилки в текстурата на много цветни мрамори се дължат на различни минерали, пясък, железни оксиди, кварц, които са присъствали първоначално във варовика под формата на пластове или зърнести структури. Всички тези елементи са били мобилизирани и ре-кристализирани от огромните налягане и топлина при метаморфизма.

От древни времена белият мрамор се цени в скулптурата заради неговата податливост и устойчивост на извайване. Благодарение на ниския индекс на рефракция на калцита, светлината прониква няколко милиметра в камъка преди да се разпръсне, в резултат на което се получава характерният „восъчен“ блясък, който вдъхва живот на човешките скулптури от мрамор. Всички ренесансови скулптури на Микеланджело са от мрамор, а това е бил любимият камък и на всички гръцки и римски скулптори и архитекти. Надали случайно.

Тенденцията да използваме по-малко преработени и изкуствени материали е по-силна от всякога. Мраморът е истински красив, естествен продукт с репутация на издръжлив материал, градена с векове. Неговата специфична чистота е повод за възхищение от древността и така ще бъде и занапред.

 • Всички варианти на материали естествен камък за подпрозоречни первази и стъпала ще откриете тук…
 • Комбинирайте с подходяща премиум облицовка за стена тук...

 • Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

  Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

  Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

  Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

  Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

  Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.