Анастасия | Плочи по размер от полиран мрамор

SKU: 8/1/39 | Цена за 1кв.м
126 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер: 8/1/39
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см или 3см.
Тегло: Около 55-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Обработката на повърхността е полирана.
126.00 лв
Анастасия | Плочи по размер от полиран мрамор 1
126 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Анастасия


Гръцкият мрамор Анастасия е бял мрамор със сиви нюанси и кафяви нишки с луксозна полирана повърхност. Дебелината на плочите може да бъде 2 или 3см.
Истинско бижу за всяко помещение той очарова с естествената красота на природния рисунък. Кафявите жилки успешно кореспондират с дървени мебели, паркет или дограма. Придава усещане за луксозна чистота и изискан руски стил.

Мраморните плочи са подходящи за подпрозоречни первази и стъпала в частни и обществени сгради, също за настилки и облицовки в мокри и СПА помещения, кухни, дневни, коридори, офиси или рецепции… Употребата му дава живот и елегантност на всяко пространство на цена – най-изгодна измежду всички мрамори.

Наименованието „мрамор“ произлиза от древногръцката дума за „кристална скала“ или „блестящ камък“. Мраморът е скала, възникнала от метаморфизма – или промяна на геоложката структура – на седиментни карбонатни скали, най-често варовик или доломит. Възникналият в резултат мрамор обикновено е съставен от преплитаща се мозайка от карбонатни кристали.

Чисто белият мрамор е следствие от метаморфизма на много чист (беден на силикати) варовик или доломит. Характерните завъртулки и жилки в текстурата на много цветни мрамори се дължат на различни минерали, пясък, железни оксиди, кварц, които са присъствали първоначално във варовика под формата на пластове или зърнести структури. Зелено оцветяване често се дължи на серпентин, който е следствие от богат на магнезий варовик. Всички тези елементи са били мобилизирани и ре-кристализирани от огромните налягане и топлина при метаморфизма.

От древни времена белият мрамор се цени в скулптурата заради неговата податливост и устойчивост на  разтрошаване.  Благодарение на ниския индекс на рефракция на калцита, светлината прониква няколко милиметра в камъка преди да се разпръсне, в резултат на което се получава характерният „восъчен“ блясък, който вдъхва живот на човешките скулптури от мрамор. Всички ренесансови скулптури на Микеланджело са от мрамор, а това е бил любимият камък и на всички гръцки и римски скулптори и архитекти. Надали случайно.

Тенденцията да използваме по-малко преработени и изкуствени материали е по-силна от всякога. Мраморът е истински красив, естествен продукт с репутация на издръжлив материал, градена с векове. Неговата специфична чистота е повод за въздишки от древността и така ще бъде и занапред.

Още от облицовка от Мрамор Анастасия Глиц…

Научете повече: Как да получа оферта?


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.