Хома-2 неоформени плочи

SKU: 2/2/17 | Цена на кв.м с ДДС
7.5 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на неоформени плочи от камък Хома-2 гнайс: 2-2-17
Видове размери:
Дребни: 25-30бр. на 1кв.м с дебелина от 1 до 2см
Едри: 10-15бр. на 1кв.м с дебелина от 1,5 до 2,5см
Тегло: 40 - 50кг за 1кв.м
Опаковка: Пале
7.50 лв
Хома-2 неоформени плочи 1
7.5 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 25кв.м = 990кг
20кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Естествен камък Хома-2


Хома-2 е български гнайс, дарен от природата с всички нюанси на сивото до бежово. Очакваното настроение е в ирландско-шотландски стил на средновековен замък. Естественият камък е като доброто вино – старее благородно и запазва естествената си патина, която подчертава красотата му.

Дребните плочи са по-леки и подходящи за стенна облицовка на огради, фасади и колони, както и за интериорен акцент с алпийски характер. Каменните плочи Хома-2 са с много добри визуални и технически качества в сравнително постоянни  бежови тоналности.

Неоформените полигонални плочи в естествени форми се използват за градинска настилка, тераса, пътеки или за стъпки в тревата.

Гнайсът е здрав, мразоустойчив камък, който не се пързаля заради естествената си грапава повърхност. Каменните гнайсови плочи не са еднакъв, индустриален продукт, а показват многолетната си история на произохода си. Всяка плоча е уникален образец, който се съчетава прекрасно с всякакви други естествени строителни материали – особено с дърво.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.