Пясъчнозлатисти МИКС неоформени плочи

SKU: 2/26/1 | Цена на кв.м с ДДС | Price per sq.m
7.5 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на неоформени плочи за облицовка и настилка от камък Пясъчнозлатист гнайс МИКС: 2/26/1
Видове размери:
Дребни: 25-35бр. на 1кв.м с дебелина от 1 до 2см
Едри: 10-15бр. на 1кв.м с дебелина от 1,5 до 2,5см
Тегло: 45 - 60кг за 1кв.м
Опаковка: Пале
Отзиви от наши клиенти:
7.50 лв
Пясъчнозлатисти МИКС неоформени плочи 1
7.5 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 25кв.м = 990кг
20кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Естествен камък Пясъчнозлатист
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)


Пясъчнозлатистият камък е български гнайс в пясъчни жълто-бежови-сиви-кафяви тонове. Неговата уникална характеристика е блестящата слюда, която придава уникалната нотка на облицовката.

Дребните плочи са много малки парчета от неоформен камък с дебелина 1-2см и размери около 30бр. - 40бр. в 1кв.м. Те са подходящи за стенна облицовка и са най-предпочитаният избор за цокъл на къща през последните години.

Материалът е със сравнително равна непързаляща се повърхност и с впечатляващи топли, естествени нюанси – творение на природата.

Питайте ни да ви изпратим снимки на актуалните наличности, за да се уверите в красотата на Пясъчнозлатистия гнайс.

Гнайсовите плочи се добиват от различни пластове в камоноломната кариера. При Пясъчнозлатистия МИКС гнайс са възможни значителни изменения в цветовете, в зависимост от партидата камък.

Този камък страхотно се комбинира с дърво и се откроява уютно на фона на цветна и зелена обстановка. Природният камък е подходящ както за облицовка на къща и ограда в провинцията, така и за специален акцент в градския апартамент.

Още от ПЯСЪЧНОЗЛАТИСТ естествен камък …

С каменните плочи от Пясъчнозлатист гнайс ще имате възможността да създадете невероятни декорации и да направите вашия дом по-красив, топъл и уютен. 

Освен това, камъкът има отлични топлоизолационни свойства, които могат да ви помогнат да задържите топлината в дома си, намалявайки разходите за отопление през зимните месеци. Той е също така устойчив на влага и високи температури, което го прави идеален за облицовка на цокъл на къща и фасада. Може спокойно да издържи на години и години на употреба без да изглежда износен или увреден.

Този камък е известен с невероятните си нюанси от бежов, златист и пясъчен цвят, които го правят един от най-желаните материали за декорация и облицовка на вашия дом и градина. Нашите плочи от Пясъчнозлатист гнайс ще добавят топлина, елегантност и стил към всяко пространство за прекрасно време навън и на открито.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.