Синьо-зелени неоформени плочи

SKU: 2/7/2 | Цена на кв.м с ДДС
7.5 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на неоформени плочи от камък Синьо-зелен гнайс: 2/7/2
Видове размери:
Дребни: 25-35бр. на 1кв.м с дебелина от 1 до 2см
Едри: 10-15бр. на 1кв.м с дебелина от 1,5 до 2,5см
Тегло: 35 - 45кг / кв.м
Опаковка: Пале
7.50 лв
Синьо-зелени неоформени плочи 1
7.5 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 25кв.м = 990кг
20кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Естествен камък Синьо-зелен


Синьо-зеленият гнайс най-много се доближава до вечно търсения черен цвят (особено, ако се третира с импрегнатор за камък „Мокър ефект“).

Тъмните тонове могат страхотно да контрастират с обстановката или обратно – да подчертаят един свят на енергия, естетика и твърдост.

През многото години и процеси на създаване, този гнайс е бил подложен на високи температури и налягания, които са закалили съпротивата му към мраз и външни влияния. Това го прави подходящ за инсталация както на стенни облицовки в мокри помещения и на външни фасади, така и за настилки около хотели и обществени сгради със среден човекопоток.

Дребни плочи са много ситни парчета в полигонална форма. Те са по-тънки и леки и са подходящи за най-бюджетна облицовка на цокъл на къща или ограда. Ако се избере бяла фугираща смес, камъкът ще изпъкне в пълния си блясъки и контраст.

Едрите плочи могат да се използват за облицовка на голяма стена или фасада. Колкото е по-голяма площта за декоративна облицовка, толкова по-големи трябва да са плочите.
За настилка едрите плочи са тип калдъръм, не много равни, но в специфичния стил на Арбанаси.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.