Класик | Плочи по размер от полиран травертин 2см

SKU: 9/1/44 : Цена за 1кв.м
243.6 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на рязани по размер плочи от полиран травертин Класик: 9/1/44
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 50-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Обработката на повърхността е полирана.
Отзиви от наши клиенти:
243.60 лв
Класик | Плочи по размер от полиран травертин 2см 1
243.6 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Естествената патина в цвят "Благородна ръжда" е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят.

Структурата на травертин Класик е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия изключителен финес.

Травертинът е и продължава да бъде един от най-използваните естествени камъни в интериорния и екстериорния дизайн. Предпочитан избор е за декорация на бани, кухни, но също така и на фасади на къщи, за външни настилки и др. 


От полиран травертин Класик ние изработваме изрязани плочи по зададени размери от клиента за подпрозоречни външни и вътрешни первази, стъпала, шапки на тераса, както и плочки за облицовка на интериорни и екстериорни стени.


Изпратете ни вашите размери и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.


Архитектите и дизайнерите обожават характерната пореста повърхност на този камък, заради естествената красота, която излъчва, разнообразния избор от нюанси и десени и класическия вид, който пасва на почти всеки интериор или проект, от кухни до бани, от стени в основни стаи като дневни до архитектурни решения като стълбища.

Травертинът без съмнение е оптималният луксозен избор. Модерните пространства, както и традиционните стаи се акцентират безпогрешно с добавянето на елементи от травертин, било то гладко полиран под, камина или фасада.


 За да внесете елегантна игра между материалите в дома ви, комбинирайте травертин Класик с мебели от тъмно дърво. Контрастът между цветовете и текстурите създава кухня, баня или дневна, които привличат погледа. Една страхотна трапезна маса или пък масичка за кафе от травертин Лате ще изпъкват по впечатляващ начин върху под от светъл травертин Класик.

Устойчивият на времена и моди травертин Класик може да бъде комбиниран с модерни мебели, еклектични арт творби и различни материали, сред които кожа, дърво и стъкло. Каквото и да изберете, този естествен камък ще внесе неподвластна на времето красота във вашето пространство.

Това е камък, който лесно се адаптира към промени в мебелировката, декорацията и стила в дома, офиса или ресторанта, и служи като вълшебно каменно платно за творчество и нови идеи в дизайна.


 • Всички варианти на материали естествен камък за подпрозоречни первази и стъпала ще откриете тук…
 • Комбинирайте с подходяща премиум облицовка за стена тук...

 • Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

  Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

  Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

  Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

  Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

  Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.