Класик | Плочи по размер от полиран травертин 2см

SKU: 9/1/44 : Цена за 1кв.м
243.6 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер: 9/1/44
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 50-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Дебелината е 2см. Обработката на повърхността е полирана.
243.60 лв
Класик | Плочи по размер от полиран травертин 2см 1
243.6 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана

„Естествената патина в цвят Благородна Ръжда е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят!”

От гледна точка на формирането на травертина в продължение на хиляди години, този материал се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия старинен финес.

Повърхността на травертин Класик може да бъде полирана с огледален отблясък или шлайфана без блясък. Дебелината на плочите е 2см.

Травертинът е и продължава да бъде един от най-използваните естествени камъни в интериорния и екстериорния дизайн. Предпочитан избор е за декорация на бани, кухни, но също така и на фасади на къщи, за външни настилки и др. В това няма нищо чудно – традицията датира още от древните римляни, построили прочутия Колизей почти изцяло от травертин. Микеланджело също го избрал за основен материал в изграждането на купола на базиликата „Св. Петър“. Името му произлиза от италианското „travertino“, което на свой ред идва от латинското „tiburtinus“, т.е. „от Тибър“. Големи залежи на травертин има в Тиволи, Италия, а около 40% от залежите на травертин и мрамор в света са в Денизли, Турция.

Макар и вечна класика травертинът е използван и в модерния и съвременния архитектурен дизайн, като например класическия дизайн на Мис ван дер Рое на павилиона на Германия на Международното изложение в Барселона през 1929 г. Този каноничен дизайн и естетика са вдъхновили много от иновативните приложение на травертина в съвременните пространства.

Архитектите и дизайнерите обожават характерната пореста повърхност на този камък, заради естествената красота, която излъчва, разнообразния избор от нюанси и десени и класическия вид, който пасва на почти всеки интериор или проект, от кухни до бани, от стени в основни стаи като дневни до архитектурни решения като стълбища. Травертинът без съмнение е оптималният луксозен избор. Модерните пространства, както и традиционните стаи се акцентират безпогрешно с добавянето на елементи от травертин, било то гладко полиран под, камина или фасада.

Фашите ТРАВЕРТИН могат да бъдат обработени по различни начини, но четирите класически обработки са опесъчаване, шлайфане, антикиране и полиране. Шлайфаният травертин има старинно излъчване и почти маслено усещане, но е устойчив на надраскване и на интензивен трафик.

Шлайфаната обработка се постига с помощта на абразиви. Драскотините буквално изчезват при тази обработка, но течностите попиват по-лесно, защото повърхността е по-порьозна в сравнение с останалите обработки. Резултатът е обработка, при която повърхността е гладка на допир, но изглежда износена, със следи от времето, което придава топлина на всяко пространство. Ако харесвате състарени мебели, ще се влюбите в тази обработка.

 

Още от Травертин…

Още от облицовка от Светъл Травертин Глиц…

Още Первази и стъпала от естествен камък…

Научете повече: Как да получа оферта?


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.