Лате | Плочи по размер от полиран травертин

SKU: 9/1/42 | Цена за 1кв.м | VAT incl.
216 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на рязани по размер плочи от полиран травертин Лате: 9/1/42
Видове размери: Плочите са с размери, зададени от клиента. Дебелината е 2см или 3см.
Тегло: Около 55кг / 80кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Обработката на повърхността е полирана.
Отзиви от наши клиенти:
216.00 лв
Лате | Плочи по размер от полиран травертин 1
216 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Лате
Дебелина на плочите 2см
3см
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"

Полираният травертин Лате се вписва отлично както в съвременни, така и в традиционни обстановки.

При обработката "Полиране" на повърхността целият път на водата се вижда в красива и уникална картина на всяка плоча. От гледна точка на формирането в продължение на хиляди години, травертинът се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки. 

Травертинът Лате е обожаван заради комплексната си текстура, естествените десени, изрисувани от вариациите в цвета на камъка и деликатните извивки и форми, които е запечатал. Плотът от травертин трансформира и най-семплата кухня в елегантна картина, на която се възхищаваш всеки път.


От полиран травертин Лате ние изработваме изрязани плочи по зададени размери от клиента за подпрозоречни външни и вътрешни первази, стъпала, шапки на тераса, както и плочки за облицовка на интериорни и екстериорни стени.


Изпратете ни вашите размери и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.
Пример за изключителен дизайнерски лукс е интериор на дневна от травертин, при който стените, пода и камината са облицовани с красивия камък.
Пространството изглежда едновременно флуидно – травертинът е обгърнал всичко и нищо не спира погледа на наблюдаващия – и масивно, сякаш целият интериор е издялан от един огромен къс камък.
Фината игра между монохромния и естествен цвят и текстура придават на едно такова пространство изключително усещане за стил и разбиране за дизайн, но също така и деликатно доловими приветливост и уют.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.