Класик | Плочи по размер от шлайфан травертин 2см

Раймар - гр. Кресна
SKU: 9/1/47: Цена за 1кв.м
235.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на рязани по размер плочи от шлайфан травертин Класик: 9/1/47
Видове размери: По размери предоставени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървени каси.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Обработката на повърхността е шлайфана.
235.20 лв
Класик | Плочи по размер от шлайфан травертин 2см 1
235.2 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Шлайфана
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)


Фашите (големите плочи) от ТРАВЕРТИН могат да бъдат обработени по различни начини, но четирите класически обработки са опесъчаване, шлайфане, антикиране и полиране. Шлайфаният травертин има старинно излъчване и почти маслено усещане, но е устойчив на надраскване и на средно-интензивен трафик.

Шлайфаната обработка се постига с помощта на абразиви. Резултатът е обработка, при която повърхността е гладка на допир, но изглежда матирана, без блясък, със следи от времето, което придава топлина на всяко пространство. Ако харесвате стиловете хюга и уаба-саби за съвършено несъвършенство, ще се влюбите в тази обработка.

От травертин Класик ние изработваме изрязани плочи по зададени размери от клиента за подпрозоречни външни и вътрешни первази, стъпала, шапки на тераса, както и плочки за облицовка на интериорни и екстериорни стени.


Изпратете ни вашите размери и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.


Естествената патина в цвят Благородна Ръжда е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят!

От гледна точка на формирането на травертина в продължение на хиляди години, този материал се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия старинен финес.


Травертинът е и продължава да бъде един от най-използваните естествени камъни в интериорния и екстериорния дизайн. Предпочитан избор е за декорация на бани, кухни, но също така и на фасади на къщи, за външни настилки и др. В това няма нищо чудно – традицията датира още от древните римляни, построили прочутия Колизей почти изцяло от травертин. Микеланджело също го избрал за основен материал в изграждането на купола на базиликата „Св. Петър“.


Името му произлиза от италианското „travertino“, което на свой ред идва от латинското „tiburtinus“, т.е. „от Тибър“. Големи залежи на травертин има в Тиволи, Италия, а около 40% от залежите на травертин и мрамор в света са в Денизли, Турция.

Макар и вечна класика травертинът е използван и в модерния съвременен архитектурен дизайн. Архитектите и дизайнерите обожават характерната пореста повърхност на този камък, заради естествената красота, която излъчва, разнообразния избор от нюанси и десени и класическия вид, който пасва на почти всеки интериор или проект, от кухни до бани, от стени в основни стаи като дневни до архитектурни решения като стълбища. Травертинът без съмнение е оптималният луксозен избор.


Всички варианти за подпрозоречни первази и стъпала от травертин ще откриете тук…

Комбинирайте с подходяща премиум облицовка за стена тук...


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.