Лате 60х30х2см | Плочки от полиран травертин

SKU: 71/1/25 | Цена за 1кв.м с ДДС / Price per sq.m VAT incl.
85 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на плочки от полиран Травертин Лате 60х30х2см: 71/1/17
Видове размери:  60х30х2 см
Тегло: Около 55кг/кв.м
Опаковка: Пале
Цена:  85.00лв. с ДДСДебелината е  2см. Обработката на повърхността е полирана.
85.00 лв
Лате 60х30х2см | Плочки от полиран травертин 1
85 лв
Наличност В наличност
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Полирана
Естествен камък Лате
Дебелина на плочите 2см
Тегло на кв.м 50-60кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Плочите от полиран травертин Лате със своята и луксозна визия, въплъщават изисканост и модерност в съвременния интериорен дизайн. Този луксозен естествен камък, характеризиращ се с топлите си тонове и фините жилки, добавя елегантност и изтънченост към всяко пространство. Без значение дали се използва като подовa настилка или масивна облицовка на стени, полираният травертин Лате лесно повишава визуалното обаяние на интериорите, създавайки усещане за непреходна красота и разкош.

В съвременния интериорен дизайн полираният травертин Лате намира разнообразни приложения, които се вписват перфектно в различни стилове на дизайна. Неговата гладка полирана, огледална повърхност подчертава усещането за простор и светлина, коете е особено подходящо решение за отворени пространства и минималистична естетика. 

Цветовата палитра може да бъде допълнение към широка гама от цветови схеми, от нежни пастелни тонове до смели акцентни цветове, което позволява безкрайни възможности за дизайн. Освен това, неговата издръжливост и устойчивост на износване с дебелина от 2см го правят практичен избор за зони с интензивно движение като холове, кухни и бани, където както стилен, така и функционален аспект са от съществено значение.


Полираният травертин Лате може също да се впише в съвременния интериорен дизайн по иновативни начини, като стенни пана, около камини и най-вече за огледални подови настилки. Неговата универсалност позволява на дизайнерите да създават хармонични интериори, които излъчват изисканост и лукс. Без значение дали се използва в жилищни или обществени пространства, полираният травертин Лате добавя безвременна елегантност и изтънчен блясък.

Готовите плочки може да се комбинират със стъпала и подпрозоречни первази от същия материал полиран траверин Лате 2см.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.