Сиво-сини ГЛИЦ оформени плочи

SKU: 2/1/19 | Цена на кв.м с ДДС | VAT incl.
40 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на оформени плочи за облицовка на стена от Сиво-син гнайс ГЛИЦ: 2/1/19
Размери на Сиво-син ГЛИЦ гранитен гнайс:
10xL (с ширина на плочите 5см на свободна дължина) и дебелина 1 - 2см
15xL (с ширина на плочите 15см на свободна дължина) и дебелина 1 - 2см
20xL (с ширина на плочите 20см на свободна дължина) и дебелина 1 - 2,5см
Тегло: 40кг - 55кг / кв.м
Опаковка: Пале
40.00 лв
Сиво-сини ГЛИЦ оформени плочи 1
40 лв
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Макс. тегло на пале 20кв.м = 990кг
Повърхност Глиц (релефна)
Естествен камък Сиво-син
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За интериор: сиво циментово лепило ЕвроколФикс C2Т
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Сиво-синият глиц е стилна облицовка както за ограда, цокъл на къща или фасада, така и за интериорен акцент в офис или модерен дом. Релефът подчертава изчистения и изискан цвят на камъка. Комбинира се добре като цокъл на бяла стена или с интериор/ екстериор цвят тъмно дърво.

Сиво-синият глиц е ТОП продукт и няма начин да сбъркате, избирайки го за каменна облицовка. Всяка плочка се кантира ръчно с любов към камъка, за да разгърне емоцията на античната визия.

За да се получи чукнатия релеф на Глиц, всяка плочка се обработва ръчно от четирите страни. Когато се монтира с фуга 4-5мм се постига ефекта на декоративни тухлички – много модерно както при интериорен, така и за екстериорен дизайн. Стена с декоративни тухли, но не гипсови или циментови, а с естестествен камък, се превръща неминуемо в акцента на пространството.

Естественият камък за стена със сиво-сини нюанси създава уникална атмосфера в дома, като внася спокойствие и елегантност.

Тази цветова палитра предава усещането за хармонията на водните простори и безкрайното небе, което придава уют и топлина.

Присъствието на този дялан камък за облицовка в интериора или екстериора създава връзка с природата и добавя допълнителен слой на дълбочина към дизайна.

Красотата на природата се изразява в уникалните текстури и нюанси на камъка, което придава на стената артистичен характер.

Използването на естествени материали не само подчертава естетиката, но и отразява желанието за свързаност с природата и нейната вечна красота.

Ето стъпки за монтаж, поддръжка и импрегниране на външен облицовъчен камък:

Монтаж:

Подготовка на повърхността: Уверете се, че стената е стабилна, равна и подходяща за монтаж. Почистете я от прах, мръсотия и мазнини.

Залепване: Използвайте подходящо залепване за камъка, съобразено с инструкциите на производителя. Поставете голяма част от лепилото на гърба на плочата и я приложете на стената. Натиснете и наредете плочите в желаната композиция.

Поддръжка:

Редовно почистване: Почиствайте плочите с редовни интервали, използвайки мека четка или кърпа, навлажнена със слаб разтвор на нежен почистващ продукт. Това ще премахне праха и мръсотията и ще поддържа камъка свеж.

Избягвайте агресивни продукти: Избягвайте употребата на агресивни почистващи препарати, които може да повредят повърхността на камъка.

Импрегниране (по желание):

Защитно покритие (импрегнатор): При желание, може да нанесете специално защитно покритие за естествен камък. Това ще предпази повърхността от петна и влага.

Спазете инструкциите: Ако използвате защитно покритие, следвайте инструкциите на производителя за нанасяне и честота на обновяване.

Следвайки тези стъпки за монтаж, поддръжка и, при необходимост, импрегниране, ще осигурите дълготрайността и визуалната привлекателност на вашия сиво-син естествен камък за облицовка.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.