Сребърно сияние | Каменни тапети SKIN 122 х 61 см

SKU: ARDF-107 : Цена за 1 лист
48.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на каменни тапети СРЕБЪРНО СИЯНИЕ 122 х 61 см: ARDF-107
Видове размери: 122 x 61 см и дебелина 2 мм (Цената е за 1 лист без включен транспорт.)
Тегло: 2-3кг / 1кв.м
Опаковка: Пакет или пале
48.20 лв
Сребърно сияние | Каменни тапети SKIN 122 х 61 см 1
48.2 лв
Наличност В наличност
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Опаковка Пакет
Повърхност Естествена


Приложение и спецификация

·       Каменните тапети SKIN са иновативен продукт за интериорни и екстериорни облицовки на стени.

·       Подходящо решение за постигане на истинска каменна повърхност и текстура при облицовки, в които не е подходящо използването на тежък и масивен камък.

·       Приложението им е за външни и вътрешни стенни облицовки, облицовки на тавани, мебели, врати и камини, гръб на кухня и мокри помещения. Не са подходящи за подови настилки в търговси обекти или площи с интензивно натоварване.

·       Могат да се поставят върху цимент, гипсокартон, шперплат, MDF, тухли, меламин, акрилни или други пластмасови плоскости.

·       Каменната повърхност на тапетите SKIN има UV защита и устоява на интензивно слънчево греене с години. Понасят топлинното разширение / свиване на повечето обичайни строителни материали, върху които са залепени. Импрегнираните каменни тапети издържат на високи температури и многократни замръзвания.

·       Каменните тапети са творение на природата, ето защо вариациите в цвета и текстурата са присъщ ефект - част от естествената им красота. Всеки лист е уникален.

Състав

 • ·       100% естествен камък
 • ·       лепило
 • ·       фибро стъкло
 • ·       ПВЦ подложка


Размери на един лист: 122 х 61 см
Дебелина: 2-3мм
Тегло: 2-3кг  за 1 кв.м


Гъвкавост

Податливи на оформяне, SKIN се огъват до минимален радиус от 20,32 см в зависимост от цвета и типа камък. С нагряване могат да се получат и извивки с още по-малък радиус. Благодарение на ПВЦ подложката, материалът притежава отлична здравина и гъвкавост, които позволяват огъване навътре и навън според желания визуален ефект или архитектурен замисъл.


Основни стъпки в монтажа

 1. Подготовка на необходимото оборудване и материали за монтаж.
 2. Подготовка на повърхността и на каменните тапети преди поставяне.
 3. Поставяне, фиксиране и фугиране.
 4. Импрегниране.


Вижте подробната информация по отделните етапи и следвайте внимателно стъпките, за да си осигурите уникални интериорни или екстериорни пространства с каменните тапети SKIN:

Предпазни мерки

При боравенето с каменни тапети SKIN е задължително да се носят предпазни средства: ръкавици, предпазни очила и противопрахова маска. При рязане се отделя прах от фибростъкло, ето защо винаги носете предпазни средства за очите и кожата си.


Оборудване

 • ·       флекс или циркуляр с тънък диск за рязане
 • ·       шпакла, маламашка с  размери В3 (триъгълен зъб на 3мм)
 • ·       валяк
 • ·       рулетка, фина шкурка и хартиено тиксо
 • ·       предпазни средства: ръкавици, очила, противопрахова маска


Подготовка

1.       Съхранявайте тапетите в хоризонтално, легнало положение и пазете повърхността от надраскване.

2.       Почистете повърхностите от прах, влага или замърсяване, защото мокрите петна могат да компрометират лепилото.

3.       Грундирайте стените.

4.       Наложете каменните тапети върху повърхността без да лепите, за да разгледате отделните листове и да решите как да ги подредите според текстурата и нюансите им. Полезно е да номерирате листовете според направената подредба.


Лепило

Препоръчваме да използвате Soudal Fix AL или T-rex – еластичното монтажно лепило на полимерна основа.

Тъй като каменните тапети SKIN са фурнир, те трябва да се разширяват и свиват заедно с основата, върху която са залепени. При външни приложения винаги имайте предвид топлинното разширение на материалите. Освен това е възможно лепилото да не фиксира правилно, ако се ползва между материали, чиято структура не е пореста.

При монтаж в баня и други мокри пространства количеството лепило трябва да се увеличи, а хидроизолацията и импрегнирането на повърхността са изключително важни.


Полагане и фиксиране

Измерете повърхността и сметнете колко цели листове тапети са ви необходими и колко трябва да се изрежат.

Измерете и разчертайте шаблони от хартия, които да наложите върху каменния тапет с хартиеното тиксо, за да изрежете и предпазите от нараняване. За повърхности с извивки използвайте отново шаблони.

При необходимост от изрязване винаги работете от задната страна на каменния тапет, за да не нараните повърхността. Каменните тапети се драскат лесно, ето защо е необходимо повишено внимание при монтажа.

Намажете гърба на тапета с лепило и го разнесете с назъбената 3мм-маламашкаПрепоръчваме полагане на лепило и върху повърхността за монтаж.

Полимерното лепило във флакон със силиконов пистолет се нанася на плътна ивица с дебелина 3 мм, която оформя рамка по краищата на повърхността и S-образни линии по средата на тапета.

Фиксирайте внимателно каменните листовете към стената.

Препоръчваме лепенето да започне от средата на площта към краищата.

Почистете веднага излишното лепило с влажна кърпа.

За правилно фиксиране на каменните тапети върху основата, изчакайте няколко минути след поставянето и валирайтеИзтласкайте въздушните мехури, евентуално останали между тапетите и основата, като притискате внимателно с валяк, за да не се образуват въздушни джобове.

При срещане на тапетите в ъглови/ ръбови пространства без фуги е препоръчително да има 2 мм надстърчане от лицевата страна, за да се скрие задната.

Може да фиксирате двустранно с хартиено тиксо и след вдвърдяване на лепилото да изшкурите с фина шкурка, за да се постигне преливане.


Полезно за отворите

Направата на отвори (напр. за контакти) е лесно с употребата на стандартните инстументи като свредло (бургия) или инструмент с диамантена боркорона за сухо пробиване.


Фугиране

Фугиране е необходимо на местата, където отделните листове се срещат и/или има вероятност за просмукване на вода.

Фугиращата смес ще предпази от измокряне на пространството между каменните тапети, ако се монтират в мокри помещения.

При монтаж без фуга е необходимо предварително леко да изшкурите краищата на тапета, за да се срещнат перфектно повърхностите.

За външно приложение препоръчваме да се оставя разминаваща се фуга от 3-5мм за запълване с качествена фугираща смес, която да обира температурните разширения.

За вътрешно приложение също препоръчваме да се фугира между паната, в ъглите и ръбовете с подходящ, преливащ цвят качествена фугираща смес.


Импрегниране

За лесна поддръжка и защита от замърсяване и цикли на замръзване, каменните тапети SKIN трябва да се импрегнират. Препоръчваме професионалните препарати на британския производител LTP или немския производител АКЕМИ.

Импрегнирайте каменните тапети SKIN след поставянето им, като внимавате за изцапване с лепило и фугираща смес по време на монтажа и останалите манипулации.

Препоръчително е еднократно намазване с импрегнатор в интериорни пространства и поне 2 намазвания във външна среда и мокри помещения.  

1 литър импрегнатор е достатъчен за приблизително 30 кв.м при нанасяне на един слой.

За периодично почистване използвайте влажна кърпа без власинки и PH-неутрални почистващи препарати.Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.