Травин | Плочи по размер от полиран мрамор 2см

Раймар - гр. Кресна
SKU: 9/1/48 : Цена за 1кв.м
108 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на рязани по размери плочи от полиран мрамор Травин: 9/1/48
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 50-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и кантовата обработка, зададени от клиента. Обработката на повърхността е полирана.
Отзиви от наши клиенти:
108.00 лв
Травин | Плочи по размер от полиран мрамор 2см 1
108 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Травин
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
За бели и светли материали: бяло циментово лепило СуперФикс Флекс C2TE BAUMASTER
За екстериор и интериор: сиво циментово лепило МегаФлекс C2TES1 BAUMASTER
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)


Мрамор Травин е в светлата, топла гама и специалното при него, са ясно изразените фосилни мидички и кафява жилки. Освен това е много здрав материал и затова го препоръчваме за интериорни проекти и за външни пространства.

Цветът е крем със слънчеви отенъци и изключително мраморно полирано излъчване. Мраморните стълби от Травин са красиво и устойчиво решение както за частни домове, така и за кооперации или хотели.
Ако дограмата е в дървесен цвят, спокойно може да съчетаете с подпрозоречни дъски/ первази и терасни шапки от мрамор Травин.

Мрамор Травин е добра алтернатива на врачанския камък, защото е много близък по цвят, здравина и ценово често е по-бюджетен.

Изпратете ни вашите размери и ние ще предложим остойностена спецификация според количеството на поръчката, както и транспорт до адрес.

Извършваме следните начини на обработка на мраморните плочи:

  • изрязване на плочи по зададен размер,
  • заобляне или фаска по дължините на первазите и стъпалата,
  • направа на водобран (водокап) върху подпрозоречните первази.

Камъкът се добива в каменоломни, като първо се вади на големи блокове, които се режат на големи плочи, т.нар. фаши. При рязането на камъка се прилагат два метода – напречно рязане (както е мрамор Травин) и фладерно рязане. При напречното рязане блоковете се разрязват на успоредни пластове. При фладерното рязане, наречено още „рязане по фладера“ или „рязане по водата или вената“, блоковете се обръщат и се режат на перпендикулярни слабове. Представете си, че режете дърво. То може да се отреже хоризонтално (напречно) или вертикално (надлъжно). Ако го разрежете вертикално се откриват жилките му. Същото е и с камъка – при фладерно отрязания камък ще видите пластовете жилки, които го пресичат.

Мраморът е също отличен изолатор. Дори на пряка слънчева светлина мраморът остава сравнително хладък, което помага да намалите разходите по охлаждане през топлите месеци. През зимата, веднъж затоплен, мраморът запазва топлината, така че спокойно ще можете да се разхождате боси.

Мрамор Травин излъчва лукс и класа. Мраморните плочи са отлична инвестиция – добавят стойност и изглеждат зашеметяващо! С правилна преценка и добър дизайн, мрамор Травин е нескъп начин да вдигнете цената на имота си.

Комбинирайте с облицовка Травин мрамор Глиц…

Още первази и стъпала от естествен камък…

Изпратете ни вашите размери и ние с удоволствие ще Ви отговорим с пълноценно предложение с включен транспорт, срок и остойностена спецификация.

Подпрозоречните первази от естествен камък: мрамор Травин, са изключително красиви и елегантни, като предизвикват усещане за спокойствие и хармония. Този камък има кремаво-жълта основа, която е украсена със златисти жилки, миди и фосили.

Красотата на природата, която се изразява в мрамора, прави всеки подпрозоречен перваз уникален. Това е камъкът, който е вечна класика и никога не излиза от мода. Той е високо оценен за своята красота, издръжливост и елегантност.

Монтажът на подпрозоречните первази от мрамор Травин е бърз и лесен, като не изисква много време и усилия. 

Камъните от мрамор са безопасни за здравето и не задържат прах и бактерии. Това ги прави подходящи за всякакъв вид помещения, като домове, офиси, хотели и други.

Подпрозоречните первази от мрамор Травин са лесни за поддръжка и могат да бъдат почистени с мека кърпа и обикновени почистващи PH - неутрални препарати. Те не изискват специални грижи и продължават да изглеждат красиви и издръжливи години наред. В същото време, камъните внасят уникалността на природата в нашите домове и придават естетика и стил в интериора. 

Камък Травин предизвиква усещане за спокойствие, красота и елегантност, което прави подпрозоречните первази от този мрамор Травин едно от най-желаните и естествени декоративни решения.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.