Травин | Плочи по размер от полиран мрамор 2см

SKU: 9/1/48 : Цена за 1кв.м
128.4 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер: 9/1/48
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 50-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Дебелината е 2см. Обработката на повърхността е полирана.
128.40 лв
Травин | Плочи по размер от полиран мрамор 2см 1
128.4 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Мрамор
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Травин


Раймар предлага на своите клиенти изрязване и обработка на первази, плочки и стъпала от мрамор Травин. Този материал се характеризира с ясно изразени фосилни миди. Цветът е крем със слънчеви отенъци и изключително мраморно полирано излъчване. Подходящ е за стъпала, както вътрешни, така и за външни подпрозоречни дъски/ первази или терасни шапки.

Мрамор Травин е много добра алтернатива на врачанския камък, защото е много близък по цвят, здравина и ценово е по-бюджетен.

Научете повече: Как да получа оферта?

Възможни са следните начини на обработка на мраморните плочи:

  • изрязване на плочи по зададен размер,
  • заобляне по дължините на первазите и стъпалата или с полирана фаска от 45 градуса,
  • направа на водобран върху подпрозоречните первази.

Камъкът се добива в каменоломни, като първо се вади на големи блокове, които се режат на големи плочи, т.нар. фаши. При рязането на камъка се прилагат два метода – напречно рязане (както е мрамор Травин) и фладерно рязане. При напречното рязане блоковете се разрязват на успоредни пластове. При фладерното рязане, наречено още „рязане по фладера“ или „рязане по водата или вената“, блоковете се обръщат и се режат на перпендикулярни пластове. Представете си, че режете дърво. То може да се отреже хоризонтално (напречно) или вертикално (надлъжно). Ако го разрежете вертикално се откриват жилките му. Същото е и с камъка – при фладерно отрязания камък ще видите пластовете жилки, които го пресичат.

Мраморът е също отличен изолатор. Дори на пряка слънчева светлина мраморът остава сравнително хладък, което помага да намалите разходите по охлаждане през топлите месеци. През зимата, веднъж затоплен, мраморът запазва топлината, така че спокойно ще можете да се разхождате боси.

Мрамор Травин излъчва лукс и класа. Мраморните плочи са отлична инвестиция – добавят стойност и изглеждат зашеметяващо! С правилна преценка и добър дизайн, мраморът е нескъп начин да вдигнете цената на имота си.

Комбинирайте с облицовка Травин мрамор Глиц…

Още Первази и стъпала от естествен камък…

 


Идейна концепция:

Прекрасното съчетание на тази Идейна концепция изразява нагледно естетичната комбинация от:

Изпратете ни вашите размери и ние с удоволствие ще Ви отговорим с пълноценно предложение с включен транспорт, срок и остойностена спецификация.

Още вдъхновяващи Идейни концепции следете в рубриката ни Полезното с приятното…


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.