Всеки сериозен домакин и истински табиетлия не би
пропуснал възможността да удиви близки и приятели с прясно изпечени на пещ
хлябове, пърленки, пици или сочно, бавно печено месо и най-вече агне на пещ. Пещта
е отлично и разумно допълнение към градинското барбекю – докато на скарата се
въртят вкусни и крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че
хапването да е по-богато, по-вкусно и по-мераклийско.
Ароматът на дърво и опушено, който ще обгърне
вашите кулинарни творения не може да бъде сравнен с нищо друго, нито пък може
да бъде заместен и от най-модерните кухненски уреди. За да го постигнете ви
трябват единствено пещ, дърва и мерак.
За първото може да разчитате на нас и нашите опитни
майстори, които изработват ръчно колекцията ни от градински изделия.
Голяма или
малка пещ може да поръчате в комбинация с някое от нашите барбекюта и така с
един общ градински комплект да осигурите както вкусната скара, така и ароматния
хляб.
Предлагаме и самостоятелна пещ с два вида облицовка - „Стандарт“ с
облицовка от неоформени плочи гнайс и ръчно писани фуги и „Глиц“ с облицовка от светъл, истински естествен камък, която разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.
Нашите пещи са ръчна майсторска изработка и се
предлагат със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли
по стара българска технология, армирани панели
от термо-бетон,
облицовани с естествен оформен или
неоформен камък и с метален капак за
запечатване на пещта след нагорещяване.
Широчината на отвора на купола е 60см,
като има възможност за удължаване на комина с
допълнителни въздуховоди с размери
30х30см и височина 15см, както и възможност
за употреба на различни аксесоари.
Вашата пещ ще пристигне при вас на елементи върху индустриално пале за лесен и безпроблемен транспорт, както и с
подробни инструкции за монтаж и изолация. Препоръчваме да съберете
приятели, които да помогнат с монтажа (и после да се почерпите за добре
свършената работа) или да наемете майстори. Имайте предвид че куполът с тегло около 200 кг и са необходими най-малко 4 човека за поставянето му.
Приблизителното време за монтаж от трима начинаещи е между 3 и 4 ч – все пак хубавите неща отнемат повече
време, но за сметка на това после повече им се радваме.
Пещта е безценно решение, когато става въпрос за пици – любима храна на малки и големи и безспорен фаворит на всяко градинско парти. Печено на пещ е стандарт за качество, но и за специален вид гостоприемство – нагостете близки и приятели с прясна, домашна, ръчно приготвена храна и бъдете сигурни, че за нея ще се говори дълго.
Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва
Раймар произвежда тухлени каменни пещи повече от 30 години с изключително добри отзиви от клиентите. Традиционното приложение на пещите е българското автентично печене на цели агнета: пещта се нагорява, огънят изгасва, тухлите побеляват, пъха се тавата с агнето и пещта се затваря херметически с капак. След 3 часа печеното се вади и събира бурни овации на масата.
Куполът е изграден по стара българска традиция изцяло от огнеупорни тухли, които са слепени с термоустойчиво лепило. Дебелината му е около 9-10см. За всички тухлени пещи се препоръчва допълнително подмазване на купола или поставяне на подходящ изолиращ покрив.