Барбекю голямо с голяма пещ Стандарт

SKU: 1/2/5: Цена с ДДС за 1 брой | VAT incl.
3128 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на комбинирана голяма пещ с голямо барбекю Стандарт: 1/2/5
Видове размери: вис.: 236см х шир.: 153см х дълб.: 170см
Тегло: 1400кг
Опаковка: 1 бр. Барбекю голямо с голяма пещ Стандарт се опакова върху 3 нестандартни палета с размери 155/100см с височина 140см. Ако добавите покрив за пещта или въздуховоди, се добавя още 1 европале.
Цена:  3128лв. с ДДС за 1бр.
Отзиви от наши клиенти: 
3128.00 лв
Барбекю голямо с голяма пещ Стандарт 1
3128 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Стандарт
Размери на барбекютата 153/170/236см
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Пясъчнозлатист
Сиво-син
Единично тегло 1500кг
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Сиво полимерно лепило ФЛЕКСИ (за силиконов пистолет)
Черно термоустойчиво лепило КАЛОФЕР (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"

СТАНДАРТ ЗА МНОГО И ВКУСНА ХРАНА

Комбинацията на фурна-пещ с барбекю в този солиден размер е подходяща за ресторанти, хотели, къщи за гости или за големи ентусиасти в атрактивното приготвяне на чеверме, пици на пещ или традиционно печене на дърва.

С едно изделие на добра цена се обезпечават предимствата на различните видове термична обработка в полза на най-високия стандарт за вкусна и питателна храна.

Облицовката от естествен камък допълва радост и за другите сетива.

 


Важно е да знаете, че комбинацията Голямо Барбекюто с голяма Пещ серия Стандарт е:

  • със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;
  • с горивна камера на барбекюто с огнеупорни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
  • за външна употреба навън и на открито;
  • с армирани панели от бетон и облицовани с истински естествен камък /ръчна майсторска изработка/;
  • с включен метален капак за затваряне и запечатване на пещта след нагорещяване;
  • подредени върху 2 палети за лесен транспорт и преместване с палетна количка до мястото на монтаж;
  • с възможност за удължаване на комина с допълнителна поръчка на ВЪЗДУХОВОДИ;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ;
  • с подробни Обща инструкция за монтаж  Инструкция за изолация и употреба на пещите, които ще откриете в секцията ФАЙЛОВЕ.

 


Практична употреба и модулен монтаж

 

Начин на употреба на барбекюто: Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването й се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

 

Начин на употреба на пещта: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отвора на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп).

 

Приблизително време за монтаж от 4 начинаещи: 5-6 ч.

Необходимо количество лепила за монтаж: 25 кг Циментово лепило клас Ц2 + Термоустойчиво лепило: 20 кг

 

Покривът, въздуховодите и лепилата не са включени в цената. Поръчват се допълнително.

 

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно вашата фурна-барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Отделните елементи се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас С2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиво лепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24 ч. според сезона) вашата фурна-барбекю е готова за употреба.
Най-тежката част е купола, който е с тегло около 200 кг и са необходими 4-5 човека за преместването му или с подвижен кран.

 


Нашите полезни съвети

 

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави ПОКРИВ и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (220 кг = 10 чувалчета по 25 кг).

Другият вариант е да се изолира кубето на пещта с вата с алуминиево фолио (3,5-4кв.м), рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес, микс от термоустойчиво с циментово лепило.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.