Барбекю средно с малка пещ Стандарт

SKU: 1/2/1: Цена с ДДС за 1 брой | VAT incl
2453 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на комбинирано средно барбекю с малка пещ серия Стандарт : 1/2/1
Видове размери: вис.: 218см (185см без шапката) х шир.: 120см х дълб.: 155см
Тегло: 1200кг
Опаковка: 1 бр. Барбекю средно с малка пещ Стандарт се опакова върху 2 палета (1 индустриално пале с размери 100/120см + 1 европале с размери 120/80см). Ако добавите покрив за пещта или въздуховоди, се добавя още 1 европале.
Цена: 2453лв. с ДДС за 1бр.
Отзиви от наши клиенти:
2453.00 лв
Барбекю средно с малка пещ Стандарт 1
2453 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Стандарт
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Сиво полимерно лепило ФЛЕКСИ (за силиконов пистолет)
Черно термоустойчиво лепило КАЛОФЕР (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък "Без петна" (LTP или АКЕМИ)
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект" (LTP или АКЕМИ)

ЗА МЕРАКЛИЙСКО УГОЩЕНИЕ И ПИЦА ПРИКЛЮЧЕНИЕ


Комбинацията на фурна-пещ с барбекю и чеверме е за всеки сериозен домакин, който иска да поглези близки и приятели с прясно изпечени на пещ хлябове, пърленки, пици или бавно печено месо.

Пещта е отлично допълнение към градинското барбекю, защото в една компактна площ и на разумна цена, се обезпечават хиляди възможности.

Докато на скарата се въртят крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че хапването да е по-богато и по-мераклийско.

Най-голямата тава за агне /по стандарт 60х40 см/ може да се върти спокойно в пещта.  Фурната на дърва е безценно решение и за ръчно приготвени за пици – фаворит на всяко градинско парти.

 


Важно е да знаете, че комбинацията Средно барбекю с малка пещ Стандарт е:


  • със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;
  • с горивна камера на барбекюто от керамични огнеупорни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
  • за външна употреба навън и на открито;
  • с армирани панели от бетон, облицовани с естествен камък /ръчна изработка/;
  • с включен метален капак за затваряне и запечатване на пещта след нагорещяване;
  • подредени върху 2 палета за лесен и възможен палетен транспорт чрез куриер;
  • с възможност за удължаване на комина с допълнителна поръчка на ВЪЗДУХОВОДИ;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ;
  • с подробни Обща инструкция за монтаж Инструкция за изолация и употреба на пещите, които ще откриете в секцията ФАЙЛОВЕ

 


Практична употреба и модулен монтаж

 

Начин на употреба на барбекюто: Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването ѝ се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

Начин на употреба на пещта: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2,5-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отворът на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп). 

Приблизително време за монтаж от 3-4 начинаещи: 4-5 ч. при равна основа


Необходимо количество лепила за монтаж: 25 кг Циментово лепило клас Ц2 + Термоустойчиво лепило: 20  кг


Покривът, въздуховодите и лепилата не са включени в цената. Поръчват се допълнително.

 

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно вашата фурна-барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Отделните елементи се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас Ц2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиво лепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Плотът на барбекюто е издаден напред 15 см от основата. Кубето се поставя в началото на средния панел (дъното на огнището). Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24  ч. според сезона) вашата фурна-барбекю е готова за употреба.

Най-тежката част е купола, който е с тегло около 200 кг и са необходими 4 -5 човека за преместването му или използвайте подвижен кран с колани.

 


Нашите полезни съвети

 

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация на пещта: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави циментов покрив и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (220 кг = 10 чувалчета по 22 кг). От нас може да си закупите такъв покрив. 

Другият вариант е да се изолира кубето на пещта с вата с алуминиево фолио (3,5-4кв.м), рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес, микс от термоустойчиво с циментово лепило. Не се притеснявайте, ако се получат пукнатини, от които излиза пара. Те са в следствие на разширение от високата температура и от влагата, която трябва да излезе от някъде. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни от качеството на изпичане. Пукнатините се затварят след като изстине пещта и по никакъв начин няма да доведат до разрушаване на армирания купол.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.