Барбекю средно с малка пещ Гранит микс

SKU: 1/2/333 : Цена с ДДС за 1 брой | VAT incl.
3128 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на барбекю средно с малка пещ (комбинирано) серия Гранит микс: 1/2/333
Видове размери: вис.: 218см (185см без шапката)/ шир.: 120см/ дълб.: 155см
Тегло: 1380кг
Опаковка: 1 бр. Барбекю средно с малка пещ Гранит микс се опакова върху 2 палета (1 индустриално пале с размери 100/120см + 1 европале с размери 120/80см). Ако добавите покрив за пещта или въздуховоди, се добавя още 1 европале.
Цена: 3128 лв. с ДДС за 1бр.
3128.00 лв
Барбекю средно с малка пещ Гранит микс 1
3128 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гранит
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Гранит микс
Размери на барбекютата 120/70/215см
Размери на горивната камера (шир./дълб.) 82/48см
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Глиц (релефна)
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Сиво полимерно лепило ФЛЕКСИ (за силиконов пистолет)
Черно термоустойчиво лепило КАЛОФЕР (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"ЕДНА ЛЕГЕНДА ЗА КУЛИНАРНИ ЦЕНИТЕЛИ

 

Фурната-барбекю е възхитително изделие, което осигурява най-доброто за едно семейно пиршество – чеверме, пици или питки на пещ, скара на жар, печено, гювеч или сач на дърва.

Пещите са за хора табиетлии и ценители на домашното огнище, на неповторимия аромат на опушено и на дърво. Облицовката от естествен камък гранит микс разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.

 


Важно е да знаете, че комбинацията "Средно барбекю с малка пещ серия Гранит микс" е:

 

·       със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;

·       с горивна камера на барбекюто от керамични тухли, слепени с термоустойчиво лепило;

·       с армирани панели от бетон и облицовани с естествен камък Гранит микс /ръчна майсторска изработка/;

·       с включен метален капак за затваряне и за запечатване на пещта след нагорещяване;

·       подредени върху 2 палета за транспорт и местене с палетна количка до мястото на монтаж;

·       с възможност за удължаване на комина с допълнителна поръчка на ВЪЗДУХОВОДИ, които също ще са със същата опблицовка: Гранит микс

·       с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗАБАРБЕКЮ;

·       с подробни Обща инструкция за монтажИнструкция за изолация и употреба на пещите.

 


Практична употреба и модулен монтаж

 

Начин на употреба на барбекюто: Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването ѝ се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

 

Начин на употреба на пещта: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отвора на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп).

 

Приблизително време за монтаж от 3-4 начинаещи: 4-5 ч.

Необходимо количество лепила за монтаж: 25 кг Циментово лепило клас Ц2 + Термоустойчиво лепило: 20 кг

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно вашата фурна-барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Отделните елементи се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепилоклас С2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиволепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24 ч. според сезона) вашата фурна-барбекю е готова за употреба.


Най-тежката част е куполът, който е с тегло около 200 кг и са необходими 4-5 човека за преместването му до мястото на монтаж.

 


Нашите полезни съвети

 

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави ПОКРИВ и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (200 кг = 8-10 чувалчета по 25 кг).

Другият вариант е да се изолира кубето на пещта с вата с алуминиево фолио (3,5-4кв.м), рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес, микс от термоустойчиво с циментово лепило.

 


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.